Red Curl: Μια σειρά χειροποίητων κοσμημάτων που συναρπάζει!

Μιλήσαμε με την δημιουργό των χειροποίητων κοσμημάτων Red Curl και είδαμε πως είναι να δημιουργείς και να τολμάς σε καιρό κρίσης

Σε εποχές κρίσης είναι όμορφο και αισιόδοξο να βλέπεις νέους ανθρώπους να γίνονται ”επιχειρηματίες” κάνοντας το χόμπι τους επάγγελμα. Αυτό μάλλον είχε κατά νου και η φιλόδοξη Εύη Υψηλάντου όταν δημιούργησε την σελίδα RED CURL στο Facebook κι άρχισε μαζί με την αδερφή της να δημιουργεί χειροποίητα και ιδιαίτερα κοσμήματα.

14302779_10154512323129314_1694268650_n

Τι είναι αυτό που σκεφτόταν και γιατί το αποφάσισε; Η απάντηση σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα που τυχόν σας δημιουργούνται, βρίσκεται παρακάτω.

Συνάντησα την Εύη και μιλήσαμε γ’αυτό το νέο επιχειρηματικό της βήμα κι εκείνη γεμάτη όρεξη και χαμόγελο μου μίλησε για τα όνειρα της και τις μεγάλες τις αγάπες που την οδήγησαν σε αυτό το βήμα!

Πώς προέκυψε η ιδέα του ονόματος RED CURL για τα χειροποίητα κοσμήματα;

Η ιδέα προέκυψε από την αδυναμία μου στις μπούκλες μου και στο κόκκινο χρώμα στα μαλλιά, (ειδικά στο φυσικό χρώμα. Το θεωρώ εξαιρετικό και αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερο και γοητευτικό) σε συνδυασμό με την άλλη μου μεγάλη αγάπη, τα αιλουροειδή. Τα συνδυάσαμε και πιστεύω πως βγήκε το πιο αντιπροσωπευτικό brand που είχα στο μυαλό μου για την σελίδα.

Θα έβαζα και τις άλλες δύο μεγάλες μου αγάπες, το παγώτο και τα Ντονατς, αλλά όπως καταλαβαίνεις θα παραήταν δυσνόητο.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά πολύ, τον φίλο μου Μάριο Μπαλάσκα, ο οποίος επιμελήθηκε το brand name της σελίδας και έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά κατ’ εμέ.

14256575_10154512322929314_1875586290_n

Τι είναι αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με κάτι τόσο δημιουργικό;

Η αλήθεια είναι πως δεν το είχα πολυσκεφτεί. Προέκυψε. Παίρναμε με την αδερφή μου υλικά για κολιέ που θέλαμε να φτιάξουμε με μια πιο bohemian νότα και ενθουσιαζόμασταν με το αποτέλεσμα, και έτσι και έγινε! Το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε.

Υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια που φτιάχνεις ή ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών;

Τα σχέδια που προωθούνται στην σελίδα είναι συγκεκριμένα. Εκτός του ότι προάγουν ένα καθαρά boho και hippie στυλ, δεν βγαίνουν σε πολλά τεμάχια. Το κάθε κολιέ και αξεσουάρ είναι μοναδικό για κάθε άνθρωπο αλλά σε περίπτωση βέβαια που μας ζητήσουν να φτιάξουμε παραπάνω τεμάχια σε κάποιο σχέδιο, αυτό γίνεται, αλλά κατ’ εξαίρεση.

Τα χειροποίητα κοσμήματα απευθύνονται μόνο σε γυναίκες ή και σε άνδρες;

Τα κοσμήματα απευθύνονται και σε γυναίκες και σε άντρες και πολλά από αυτά είναι unisex…ή τουλάχιστον unisex τα θεωρούμε εμείς. Τα κολιέ με τις ενεργειακές πέτρες και τις πέτρες του ζωδίου, θεωρούμε ότι μπορούν να φορεθούν και από άντρες και από γυναίκες.

Σύντομα, θα δοκιμάσουμε να δημιουργήσουμε και μια νέα σειρά-θεματολογία με αξεσουάρ και θήκες καπνού από σαμπρέλα και λάστιχο, όπου θα προάγουν ένα καθαρά ροκ στυλ. Ήδη έχουμε δοκιμάσει και προωθήσει στην σελίδα θήκες καπνού από κουρελούδες και έχουμε ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα.

14218343_10154512322954314_1435644094_n

Πώς μπορεί να κάνει κάποιος την παραγγελία;

Οι παραγγελίες γίνονται με τον κλασσικό και πλέον καθιερωμένο τρόπο. Μας δίνει τα στοιχεία κατοικίας και επικοινωνίας ο πελάτης, και μέσω γενικής ταχυδρομικής γίνεται η αποστολή τους.

Ένας τέτοιος εναλλακτικός τρόπος πιστεύεις ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση και ειδικότερα την ανεργία στους νέους κι όχι μόνο;

Είναι πολύ δύσκολα και απαισιόδοξα σε γενική άποψη τα πράγματα. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

Εμάς δεν μας ώθησε αυτή η σκέψη για να προβούμε σε μια τέτοια κίνηση. Δεν σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε την σελίδα για να βγάλουμε λεφτά, όσο ρομαντικό και αν ακούγεται. Μας ώθησε ή ανάγκη μας να κάνουμε κάτι μαζί σαν αδερφές και όπου βγει. Κάτι μικρό που ίσως να μας δώσει το πράσινο φως για να δημιουργήσουμε κάτι μεγαλύτερο αργότερα.

Μακάρι φυσικά να έχουμε και ικανοποιητικές χρηματικές απολαβές από αυτό. Πιστεύουμε πολύ σε αυτό το concept, θέλει πολύ δουλειά ακόμα και τα έξοδα δεν είναι και λίγα, αλλά ευελπιστούμε για το καλύτερο.

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις πολύ στο εγγύς μέλλον μέσα από αυτό το νέο σου δημιουργικό ξεκίνημα;

Θα ήθελα απελπισμένα να πάει καλά η αλήθεια είναι. Λογικό νομίζω! Είναι ένα μέρος από την ενέργεια μας που δεν θα θέλαμε να πάει χαμένη. Ευελπιστούμε, λοιπόν, να αγαπήσουν την σελίδα όσο περισσότερα άτομα γίνεται, όπως την έχουμε αγαπήσει εμείς και βάζοντας ίσως το μικρόβιο και σε άλλα άτομα να κάνουν κάτι αντίστοιχο, γιατί η δημιουργικότητα μας δίνει ζωντάνια.

Η Μητέρα Τερέζα είχε πει:

“Δεν υπάρχουν μεγάλα πράγματα, μόνο μικρά πράγματα με πολλή αγάπη”…

 

Υ.Γ. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί νέοι με διάθεση να μπουν στον επιχειρηματικό κόσμο και να επενδύσουν στο δημιουργικό τους πνεύμα. Μια αντίστοιχη περίπτωση είναι και η Theodor Creations, με τα χειροποίητα ξύλινα γυαλιά ηλίου! (ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο διαγωνισμός έχει τελειώσει!)

Χειροποίητα ξύλινα γυαλιά από την Theodor Creations (Συνέντευξη & Διαγωνισμός)

Σχόλια