Τώρα που το καλοκαίρι ρίχνει αυλαία ανεπίσημα, σου προτείνουμε τρόπους για να περάσεις τα  Σαββατοκύριακα σου όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα.

 

 Η Αθήνα είναι γεμάτη από ενδιαφέρουσες περιοχές και κάθε περιοχή  που σέβεται τον εαυτό της έχει μια πιάτσα μαγαζιών που σου κάνει αγαπημένε αρθρογράφε μου  κάνουν την ζωή  λίγο πιο εύκολη και λίγο πιο διασκεδαστική – το ελπίζουμε τουλάχιστον.

Σαν Μαρουσιωτάκια που είμαστε ήρθε η ώρα να μάθεις ότι πλέον όταν μιλάμε για τον  χαμούλη που γίνεται στα βόρεια προάστια δεν αναφερόμαστε μόνο στο πολυφορεμένο Χαλάνδρι ή ακόμα και στην πρωτοπόρα Νέα Ερυθραία. Η μόδα των μπαρ που θυμίζουν κέντρο αλλά ως δια μαγείας βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το σπίτι σου, φίλε απόκεντρε, έχει πάρει σβάρνα και την δημοφιλή γειτονιά της περιοχής, το Μαρούσι ,ολίγον  Πεύκη και  την Παλαιά Πεντέλη.

13923790_1075633142515989_5516990505101951933_o

Gorilla 11

Ένα στέκι  που άνοιξε τα τελευταια χρόνια (καλύτερα επαναδιαμορφώθηκε) στο Μαρούσι πολύ κοντά στο σταθμό με το όνομα «Gorilla 11». Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μικρό πολυχώρο που ξεκίνησε από δισκάδικο και μαγαζί που τυπώνει στάμπες σε μπλούζες αλλά και με έξυπνα και οικονομικά μικροδωράκια και βιβλία. Πρόσφατα έγινε η προσθήκη του μπαρ με αλλαγή χώρου (ήταν λίγο παρακάτω) λοιπόν και το μαγαζί έχει το στυλ που έλειπε από την περιοχή ώστε να γίνει στέκι ειδικά για μουσικόφιλους και νεαρούς/φοιτητές μια και η 500άρα Carlsberg στα 4 ευρώ και το ποτό στα 5 είναι από τις πιο καλές (αν όχι οι καλύτερες) τιμές στην περιοχή.

Ρίξε μωρέ μία ματιά στο παρακάτω λινκ:   Gorilla 11

603969_10151944216844162_589737595_n
MINT

Το ΜΙΝΤ είναι ένα σχετικά καινούργιο μαγαζί στο κέντρο του Αμαρουσίου.Στον ένα μόλις χρόνο λειτουργίας του έχει αποκτήσει φανατικούς πελάτες και όχι τυχαία.Μπορεί να είναι μια μικρή γωνιά στη Μητροπόλεως αλλά ακριβώς αυτή είναι η μαγεία του.

Μικρό,με ιδιαίτερη αισθητική και ποιότητα στα προιόντα που προσφέρει διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες καφετέριες στο Μαρούσι και σίγουρα αξίζει να το επισκεπτείτε.

Το ΜΙΝΤ προσφέρεται κυρίως για καφε και φαγητό αλλά και για ποτό.

Για περισσότερες πληροφορίες θα σου πουν οι Τζιν &  Τόνικ στο παρακάτω λινκ: Οι Τζιν και Τονικ στo MINT

 

1491685_442094242579088_2095562041_n

Καραμούζα

Η Λεωφόρος Ειρήνης που ενώνει το Μαρούσι με την Πεύκη, έχει εξελιχθεί σε δρόμο μπαρότσαρκας. Εκει  θα βρεις την Καραμούζα ένα ψαμγένο bar και προσωπικό μας στέκι τ΄οποίο συνδυάζει ένα βιομηχανικό design, με ψαγμένα cocktails σε σταθερή συχνότητα. Εν ολίγοις, η φάση «SWAG».

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: Καραμούζα

13585149_893244027446320_5436800042756683955_o

Jolie Mome

Επανερχόμαστε στο downtown του Αμαρουσίου μ’ ένα  cocktail bar για λίγους και καλούς και μια ταμπέλα που ιντριγκάρει για όσους γνωρίζουν γαλλικά. Στο «Ωραίο Γκομενάκι» ή αλλιώς στο «Jolie Mome» θα περάσεις καλά χάρη στη ζεστή ατμόσφαιρα, τα πρώτης ποιότητας cocktails- έκαστος στο είδος του- τις soul & funky μελωδίες αλλά και  παρατηρώντας με το στόμα ανοιχτό σα μαθητούδι τον μπάρμαν επί το έργον. Η παρέα μας πάντως και εμείς το τιμάμε το μαγαζί από την αρχή που δημιουργήθηκε. ”ΡΕΣΠΕΚΤ”

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: Jolie Mome

dsc_0016

Παλιάτσος Cafe

Τέλος αφου ανηφορίσουμε προς την Παλαιά Πεντέλη  αγαπημένε αναγνώστη θα δεις την χαρακτηριστική vintage αισθητική του Παλιάτσος σε συνδυασμό πάντοτε με τις jazz, soul, funk, rock ‘n’ roll, rhythm ‘n’ blues μουσικές στις οποίες ειδικεύονται οι προσεκτικά επιλεγμένοι resident djs του δύναται να σε μεταφέρει σε πλήθος εποχών γύρω από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, ενώ η όλη κατεύθυνση της διακόσμησης, μαζί με την άκρως ζεστή και φιλική εξυπηρέτηση του προσωπικού να σε κάνει πραγματικά να νιώσεις σαν το σπίτι σου.

Αλλα για να σε πορώσω ακόμα πιο πολύ τσέκαρε το αφιέρωμα που έχει κάνει στο Παλιάτσος Cafe o Στάθης: Παλιάτσος Cafe/Wine Bar: Μία vintage όαση στην Παλαιά Πεντέλη!

Αγαπημένε Αναγνώστη μου, σ΄αφήνουμε τώρα γιατί είναι η ωρα να πιούμε και κανένα ποτάκι αλλά μέχρι να τα ξαναπούμε, εσύ φρόντισε να μας στέλνεις μηνύματα ξέρεις που εδώ πέρα Frapress.gr 

Καλή διασκέδαση!!

Θάνος & Χρήστος

Σχόλια