Τα επαγγέλματα που θα έχουν τη μεγαλύτερη απορρόφηση στο μέλλον

Η επιλογή σπουδών είναι μια σημαντική απόφαση. Διότι έπειτα από τις σπουδές σου σκάει κατακέφαλα το αδιέξοδο της εργασιακής εμπειρίας καθώς και ο ‘’δράκος’’ της ανεργίας που έχει κατακλύσει τα τελευταία 5 χρόνια.  Για άλλους είναι ως μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, για άλλους είναι το αποτέλεσμα σοβαρού και χρονοβόρου προβληματισμού.

Σκοπός του Frapress.gr  σε αυτό το άρθρο είναι να παρουσιάσει  τις ειδικότητες  δηλαδή τ’ επαγγέλματα του μέλλοντος που θα έχουν μεγαλύτερη απορρόφηση .

Σίγουρα οι πληροφορίες σχετικά με τ’ επαγγέλματα του μέλλοντος δεν εξαντλούνται σε αυτό το άρθρο και ο κάθε φοιτητής μπορεί και πρέπει να περάσει από το Γραφείο Σταδιοδρομίας του εκάστοτε Πανεπιστημίου (Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι.) όπου ανήκει για περαιτέρω καθοδήγηση και πληροφόρηση αλλά και να προχωρήσει από μόνος του σε μια πιο ενδελεχή έρευνα.

Ιδού, όμως, κάποια επαγγέλματα με μέλλον…

Επαγγέλματα με θετικές προοπτικές

Πληροφορικός, Πληροφορικός-Οικονομολόγος, Πληροφορικός-Μηχανικός, Πληροφορικός Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικός Διαδικτύου, Τηλεπληροφορικός, Πληροφορικός ψηφιακής εικόνας, , Φοροτεχνικός, Εμποροπλοίαρχος, Μηχανικός εμπορικού ναυτικού Μηχανικός ενέργειας, Τεχνικός φυσικού αερίου, Τεχνολόγος-Ακτινολόγος, Τεχνολόγος ιατρικών μηχανημάτων, , Γεωπόνος, Τεχνολόγος- Ζωοτεχνικός, Κτηνίατρος, Ιχθυολόγος, Ποτοποιός, Μάγειρας, Ζαχαροπλάστης, , Ιδιωτικός αστυνομικός ασφαλείας, , Διανομέας εμπορευμάτων και έτοιμου φαγητού. Καραβομαραγκός, Ηλεκτρολόγος, Ηλεκτροτεχνίτης, Ψυκτικός, Αλουμινάς, Υδραυλικός, Σοβατζής, Πλακάς, Μαρμαράς, Κηπουρός, Επαγγελματίας οδηγός, Χειριστής βαρέων οχημάτων και κλάρκ, Καθαριστής. Τεχνολόγος τροφίμων, Ελεγκτής ποιότητας, Τεχνολόγος μουσικών οργάνων.

T’ επαγγέλματα επιστημών υγείας κλείνουν το μάτι τους στο μέλλον.

Ας αρχίσουμε όμως από τις σπουδές. Δηλαδή τα  ΤΕΙ Εργοθεραπείας, τα τμήματα Λογοθεραπείας και τα τμήματα Εκπαιδευτικής Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Τα τμήματα αυτά  βγάζουν  στελέχη και επιστήμονες , οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της ειδικής αγωγής, σε ό, τι αφορά τις επιστήμες υγείας.

Οι σπουδές πληροφορικής φλερτάρουν με την ανάπτυξη και τις νέες προοπτικές.

Αν και άσχετος σαν απόφοιτος  Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορώ να  γράψω με σιγουριά ότι υψηλών προσδοκιών είναι οι σπουδές πληροφορικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και τις εφαρμογές για tablets και smartphones.

Τα Μάτια μας στραμμένα στον πρωτογενή τομέα – Κτηνοτροφία, αγροτική παραγωγή.

Οι νέοι άνθρωποι που κάνουν στροφή στο χωριό βάζουν και ένα στοίχημα τ΄οποίο , είναι να ασχοληθεί κανείς με εναλλακτικές.

Τέλος αγαπημένε αναγνώστη όπως σου είπα πήγαινε Γραφείο Σταδιοδρομίας του εκάστοτε Πανεπιστημίου (Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι.)  θα διαφωτιστείς περισσότερο.

Σχόλια