H Enter Events συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια δράσης και το γιορτάζει διοργανώνοντας στις 8/10 ένα επικό πάρτι στο Fuzz Live Music Club.

Υπάρχουν μερικές φορές που είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς τα καλύτερα events μιας συγκεκριμένης περιόδου. Κι αφότου πάλι αυτά σταδιακά διαφανούν, ίσως με διαφορετικό τρόπο στον καθένα, έπειτα ακολουθεί η ακόμη πιο δύσκολη διαδικασία της επιλογής αυτών στα οποία θα παρευρεθεί τελικά, αφότου τα ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα, με βάση προσωπικά κριτήρια κατά κύριο λόγο, τις περισσότερες φορές, καθώς δύσκολα μπορεί να παρακολουθήσει ολόκληρο το σύνολο αυτών.

Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιες άλλες περιπτώσεις, όπου ένα event αποτελεί τόσο μεγάλο γεγονός, που αμέσως παραγκωνίζει οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στην πόλη την ίδια περίοδο και δεν προλαβαίνει να τεθεί καν θέμα περί της θέσης του στην νοητή λίστα, που πραγματοποιείται κι εδώ, όπως και στην πρώτη περίπτωση. Απλώς μπαίνει αυτόματα αμέσως μετά την ανάκοινωσή του στην πρώτη θέση της λίστας αυτής, όντας αδιανόητο να προσπεραστεί, κι έπειτα όλα τα υπόλοιπα άξια events μένουν απλώς να ανταγωνιστούν -υγιώς πάντοτε- μεταξύ τους για τις υπόλοιπες θέσεις, ανάλογα με το bugdet, τον χρόνο και την διάθεση, βέβαια, που διαθέτει ο καθένας την συγκεκριμένη περίοδο.

Το πάρτι, που πρόκειται να διοργανωθεί στις 8 Οκτωβρίου, λοιπόν, από την Enter Events, με αφορμή την συμπλήρωση των 5 χρόνων δράσης της, ανήκει ξεκάθαρα στην δεύτερη κατηγορία και φυσικά αποτελεί το γεγονός αυτό, που μπαίνει, χωρίς δεύτερη σκέψη, στην πρώτη θέση των events, που εάν κάποιος παραμερίσει, θα έχει χάσει, αν μη τι άλλο, μία τεράστια ευκαιρία εμπειρίας ζωής.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία πως το ξέφρενο πάρτι, που πρόκειται να στηθεί στο Fuzz μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες – γεγονός που προκύπτει δίχως άλλο από έναν γρήγορο υπολογισμό του μέσου όρου της διάρκειας εμφάνισης του πλήθους των ονομάτων – αποτελεί το μεγαλύτερο εγχώριο γεγονός του Φθινοπώρου – για να μην προτρέξω και πω της χρονιάς. Οι λόγοι αρκετοί κι όλοι τους εξίσου βαρυσήμαντοι.

Καταρχάς στα 15 ονόματα που έχουν έως τώρα ανακοινωθεί ότι θα βρεθούν στην σκηνή και πίσω από τα decks του περιλαμβάνονται οι Fleck, Blend Mishkin, Dj Booker, Stiko & Wag, Rsn, Ψ, Bass Delight, Skg’s Dub Alliance, Insom, Billa Qause, Dub Riots, MCD, Harris και Mononome. Για όποιους παρακολουθούν τις εξελίξεις στις συγκεκριμένες “σκηνές”, ασχολούνται με τις συγκεκριμένες μουσικές και γνωρίζουν όλη την παραπάνω γκάμα των παραγωγών, δεν χρειάζονται περαιτέρω λόγια.

Όλοι οι υπόλοιποι αρκεί να ξέρουν, για αρχή, πως μέσα στην εκπληκτική πολυπλοκότητα τους, που ενίοτε κάνει ιδιαίτερα δύσκολο να τους τοποθετήσεις κάτω από συγκεκριμένες ταμπέλες, οι παραπάνω παραγωγοί αποτελούν την αφρόκρεμα όσον αφορά τις  reggae/dub/dancehall/jungle/bass/tribal/trip hop/downtempo προσεγγίσεις στην Ελλάδα. Ιδίως μαζί με αυτούς, που μαθαίνουμε από πηγές, πως πρόκειται ακόμη να ανακοινωθούν δεν πρόκειται να λείπει κανείς από τους κορυφαίους Έλληνες παραγωγούς, που κινούνται γύρω από αυτούς τους ήχους, εκτός ίσως από τον Cayetano, ο οποίος πιθανώς και να βρίσκεται εν μέσω υποχρεώσεων για το καινούριο του album και την Anna Mystic, μουσικό ταίρι μεταξύ άλλων του Blend Mishkin, που θα βρίσκεται αντίστοιχα εν μέσω κινηματογραφικών υποχρεώσεων.

Σημαντικό επίσης είναι πως όλοι αυτοί οι παραγωγοί, που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα, αν κι έχουν βρεθεί ξανά μεταξύ τους είτε επί σκηνής είτε εντός studio, δεν έχουν ξανασυγκεντρωθεί ποτέ όλοι μαζί σε μία μονάχα βραδιά, και η αλήθεια είναι πως είναι σχετικά απίθανο να ξανασυμβεί, σύντομα τουλάχιστον, κάτι παρόμοιο.

Επιπλέον, όλοι οι παραπάνω, καθώς κι όσοι παραγωγοί πρόκειται να ανακοινωθούν ακόμα, δεν θα βρεθούν σε κάποιο τυχαίο μαγαζί της σειράς, αλλά σε έναν από τους κορυφαίους συναυλιακούς χώρους της Αθήνας. Γεγονός που διαδραματίζει επίσης καθοριστικό ρόλο, καθώς το Fuzz αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εκείνα εκλεκτά μέρη με άψογο ήχο, σοβαρή κάβα και την τρομερή, βέβαια, δυνατότητα, που αποτελεί βασική προυπόθεση, αλλά δεν φαίνεται να είναι και τόσο δεδομένη, να αντέχει άνετα και να μην πνίγει τον κόσμο του, όταν γεμίζει ασφυκτικά- κάτι που όπως όλα δείχνουν αναμένεται να συμβεί και την συγκεκριμένη βραδιά.

Τέλος, η τιμή της εισόδου, διαμορφώνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα, εάν συνυπολογίσει κανείς το line-up και τον χώρο, που αναφέρθηκαν παραπάνω, καθώς η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε στην τιμή των 10 ευρώ, ενώ διατίθεται και περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων σε μειωμένη τιμή για 2 και 3 άτομα.

Σαφώς και είναι αναγκαίο να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός στα χρήματα, ιδίως όταν κάποιος τα βγάζει με ιδιαίτερο κόπο, αλλά αυτή είναι μία από τις πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις, που δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η είσοδος είναι ουσιαστικά “τσάμπα”. Όποιος γνωρίζει, άλλωστε, μερικά πολύ βασικά πράγματα, σχετικά με το πως κινούνται όλα στον συγκεκριμένο χώρο, μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να βγουν ούτε  κατά διάνοια τα βασικά έξοδα της διοργάνωσης και των παραγωγών.

Αυτό ακριβώς, όμως, είναι, απ’ ότι φαίνεται και μέρος του σχεδίου. Μια βραδιά, που οποιοσδήποτε, μπορεί να αντέξει -οικονομικά τουλάχιστον, γιατί από θέμα αντοχών μένει ακόμη να αποδειχτεί- ώστε να πραγματοποιηθεί ένα αξέχαστο πάρτι, που έχουμε καιρό να ζήσουμε και θα θυμόμαστε σίγουρα για χρόνια.

Κι όταν βλέπουμε να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους ενέργειες, με τόσο θετική διάθεση και τις καλύτερες μουσικές του είδους στην χώρα, δεν μπορούμε παρά να τις διαδώσουμε, να παραβρεθούμε εν συνεχεία εκεί και να χορέψουμε ασταμάτητα μέχρι τελικής πτώσης. Αν μη τι άλλο ο χορός είναι κάτι που λείπει πολύ πλέον από την γύρω μας καθημερινότητα, οπότε οπουδήποτε βλέπουμε πως υπάρχουν οι προυποθέσεις και προμηνύεται μια εκστατική βραδιά, ορμάμε διψασμένοι κι έτοιμοι να ιδρώσουμε όσο πάει κι όσο αντέξουν τα αρκετά ντεφορμέ πόδια μας.

Άλλωστε, γνωρίζουμε αρκετά καλά την αξιοπιστία και την ακρίβεια στην οργάνωση της Enter Events, που έχει φέρει στην χώρα μας μεταξύ άλλων τους Dub Pistols, Panda Dub, Onyx, Belleruche από το εξωτερικό, αλλά και μας έκανε την πραγματικά τεράστια χάρη να μας γνωρίσει περισσότερο και να μας φέρει πιο κοντά στις μουσικές των εκπληκτικών Sleepin Pillow, που σχεδόν πεισματικά δείχναμε να αγνοούμε.

Και φυσικά έχουμε καταλάβει για τα καλά πλέον πως όταν η Enter Events αποφασίζει να παρτάρει, το κάνει όπως κανείς άλλος στα εγχώρια δεδομένα του περίγυρου των συγκεκριμένων σκηνών, που υποστηρίζει.

547747_364055760334663_331403072_n

Σχόλια