Τα πάντα γύρω από το 8ο Street Mode Festival στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα καλύτερα open-air festivals στη χώρα μας.

Ο Σεπτέμβρης ήρθε και μαζί του έφερε το 8ο Street Mode Festival στη Θεσσαλονίκη, μια διοργάνωση που τα τελευταία χρόνια έχει μεγαλώσει και αποτελεί μια πολύ όμορφη ωδή στη street κουλτούρα.

Για ακόμη μια φορά το CU Around ήταν παρόν, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα festival της Θεσσαλονίκης. Όταν είδα ότι υπάρχει η προσφορά γι’ αυτό το event, δεν έχασα την ευκαιρία και μ’ ένα μόνο μήνυμα πήρα 1 + 1 εισιτήριο δώρο για την παρέα μου. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το CU Around είναι το πρόγραμμα ανταμοιβής που έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των νέων, αλλά και να μας χαρίζει μοναδικά προνόμια και νέες εμπειρίες. Επόμενο μεγάλο event στη Θεσσαλονίκη το Reworks Festival.

Street Mode Festival

Ultra tip: Mείνε συντονισμένος με το CU AROUND γιατί βγάζει συχνά προσφορές για μεγάλα events στη Θεσσαλονίκη, και σίγουρα δε θες να χάσεις κανένα!

Το συγκεκριμένο festival, για όσους ίσως δε γνωρίζουν, είναι open-air και λαμβάνει χώρα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο χώρο των αποθηκών. Διαρκεί 3 ημέρες, από τις 2-4 Σεπτέμβρη και αν δεν έχετε ήδη πάει, μάλλον θα πρέπει να το βάλετε σίγουρα στο πρόγραμμα σας για του χρόνου.

Στο festival υπάρχουν graffiti artists, freerunners, χορευτές, καλλιτέχνες στο χώρο της μουσικής και πολλοί ακόμα. Επίσης, πραγματοποιούνται διάφορα battles, shows και εκθέσεις, ενώ με τη δύση του ήλιου ξεκινάνε και τα on stage shows. Φέτος, παρουσιάζει ξανά ο γνωστός Γιώργος Μαυρίδης και οι καλλιτέχνες που εμφανίζονται κάνουν τη κάθε μια από τις τρεις ημέρες να φαίνεται πολλά υποσχόμενες.

Street Mode Festival

Τη πρώτη μέρα, οι πόρτες άνοιξαν στις 4μμ και η μέρα ξεκίνησε με parkour, bmx και graffitis. Στο εξής, υπήρχαν shows με bmx και street dancers και στις 8μμ ξεκίνησαν οι συναυλίες. Έπαιξαν οι Στοίχημα– Χατζηφραγκέτα – Bad Movies – Tubers και τέλος ο Γιάννης Αγγελάκας με τους 100°C.

Όσο οι Χατζηφραγκέτα ήταν επί σκηνής βρέθηκα στη μέση του φεστιβάλ μέσα στο κόσμο, ενώ μετά, αρκετά πίσω από το stage βρήκαμε με την παρέα μου τέλειο χώρο, για να αράξουμε με μπύρες και να απολαύσουμε τα επόμενα shows. Ξαναβρεθήκαμε μπροστά στον Αγγελάκα και η βραδιά μας έκλεισε υπέροχα.

Street Mode Festival

Τη δεύτερη μέρα, υπήρξαν πάλι ίδιου είδους actions, επίσης dance battles, ενώ την εμφάνιση του έκανε και ο Δημήτρης Κυρσανίδης, γνωστός ως DK, ξεκινώντας το Freerunning Tour του από το Festival. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν στη σκηνή οι Εισβολέας & The Tedd’s – Vodka Juniors – 1000Mods – Alpha Blondy & The Solar System και στο Warehouse stage: Naxatras – Ευθύμης. Ακολούθησε και after party  με Κακό Συναπάντημα soundsystem.

Τη τρίτη και τελευταία μέρα όμως, πέρα από τα shows, actions, battles κλπ φιλοξενεί τους Sugarhill Gang, οι οποίοι θεωρούνται και από τους πατέρες της Χιπ-χοπ μουσικής. Μαζί τους και οι Nightstalker, οι 63 Highκαι τα Ημισκούμπρια. Επίσης, αυτή τη μέρα, μαζί με όλα τα άλλα shows, εμφανίστηκαν στο event και οι The Manzins, μια ομάδα χορευτών που είχα δει για πρώτη φοράς στο Street Art Festival και πραγματικά μας είχαν αφήσει άφωνους. Αξίζει απίστευτα να τους δείτε!

Street Mode Festivalstreet mode festival

Πηγαίνοντας, λοιπόν, για πρώτη φορά στο Street Mode Festival πραγματικά ενθουσιάστηκα! Ήξερα πως τα festivals και γενικά τα events στη Θεσσαλονίκη έχουν ένα vibe λίγο πιο δυνατό από άλλα μέρη, κυρίως λόγω των φοιτητών, αλλά δεν περίμενα αυτό που είδα τη πρώτη μέρα. Πολύ ωραία διοργάνωση και νομίζω πως είναι ο,τι καλύτερο για να διαδοθεί η street κουλτούρα και να εξαλειφθούν τυχόν λανθασμένα στερεότυπα γύρω από αυτή.

Τα λέμε ξανά στο 9ο Street Mode Festival!

Περισσότερα για το Street Mode Festival μπείτε στο site ή το Facebook page τους.

Σχόλια