6 εξαιρετικά χρήσιμες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες

Έξι ταξιδιωτικές ιστοσελίδες για όσα θες να ξέρεις για πλοία, αεροπλάνα, λεωφορεία και πολλά άλλα!

Επιμέλεια: Φανή Κραγιοπούλου

Πόσες είναι οι φορές που κατά την προετοιμασία του ταξιδιού συναντάμε δυσκολίες όσον αφορά στην εύρεση των καταλλήλων συνθηκών, είτε αυτό αφορά στη διαμονή, την μεταφορά ή τις διάφορες δραστηριότητες εκεί. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ιστοσελίδες που δίνουν λύση στο πρόβλημα αυτό και σου λύνουν τα χέρια, που ίσως να μην ήξερες καν ότι υπάρχουν.

Bus Radar

busradar

Αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο εύρεσης λεωφορείων που μετακινούνται από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα στην Ευρώπη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το σημείο εκκίνησης και τον προορισμό, τις μέρες του ταξιδιού σου και όλα τα άλλα τα κάνει το σύστημα. Το καλύτερο κομμάτι, όμως, είναι ότι σου παρουσιάζει τις οικονομικότερες λύσεις.

GetMyBoat

getmyboat

Σου δίνει την επιλογή να νοικιάσεις βάρκα, καράβι, ιστιοφόρο ακόμη και καγιάκ! Αποτελεί ιδανική λύση άμα είσαι άνθρωπος της περιπέτειας και η παρέα σου συμφωνεί. Μπορείς να το επιλέξεις και για τις ήρεμες μέρες των διακοπών σου αλλά και για τις πιο περιπετειώδεις, χάρη στην πληθώρα των επιλογών του.

Numbeo

numbeo

Το κυριότερο ερώτημα όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό είναι πού κυμαίνονται οι τιμές. Την απάντηση στο πρόβλημα αυτό έρχεται να δώσει το Numbeo. Απλά εισάγεις την χώρα σου και την χώρα που θέλεις να επισκεφτείς και σου βγάζει όλα αυτά που θα πρέπει να γνωρίζεις όσον αφορά στη σύγκριση τιμών. Ακόμη και για ενοικίαση αυτοκινήτων και σπιτιών!

Sleeping in Airports

sleepinginairports

Πόσες φορές έτυχε να πρέπει να περάσουμε ατελείωτες ώρες στο αεροδρόμιο ή ακόμη και ολόκληρο βράδυ περιμένοντας την πτήση ανταπόκρισης; Η εξαντλητική αυτή εμπειρία έρχεται  να γίνει λίγο πιο ομαλή με το  Sleeping in Airports. Η παραπάνω ιστοσελίδα σου προτείνει τα σημεία μέσα στο αεροδρόμιο, όπου θα μπορούσες να κάνεις ένα ντους, να φορτίσεις τις ηλεκτρονικές σου συσκευές, ακόμη και το πιο βολικό σημείο του αεροδρομίου για ύπνο!

Visitacity

visitacity

Η παραπάνω εφαρμογή σου παρουσιάζει όλα τα μέρη εκείνα σε μια πόλη που αξίζει να επισκεφτείς. Ακόμη σου δίνει πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία αυτών αλλά και για όλα εκείνα τα tour που προσφέρονται για να δεις τα αξιοθέατα και να περπατήσεις την πόλη. Το καλύτερο κομμάτι είναι ότι περιλαμβάνει τις πρωτεύουσες των χωρών αλλά και πολλές άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Turo

turo

Η μετακίνηση όταν επισκεπτόμαστε μια ξένη χώρα αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματά μας. Καθώς η μετακίνησή μας εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς,  η αμέσως επόμενη λύση αποτελεί η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου. Το Turo αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι ιδιώτες ενοικιάζουν το αυτοκίνητό τους  στους ταξιδιώτες. Σκεφτείτε το σαν το Airbnb για τα αυτοκίνητα. Το Turo όμως δραστηριοποιείται μόνο σε Η.Π.Α και Καναδά την δεδομένη στιγμή.

Σχόλια