Λίγο πριν το καλοκαίρι ρίξει αυλαία, σου προτείνουμε τρόπους για να περάσεις το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα, όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα.

Βρισκόμαστε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Για πολλούς  του καλοκαιριού, ενώ για κάποιους άλλους το “βρε φύγε από εδώ που θα μας πεις, ότι τελείωσε το καλοκαίρι”. Σε όποια από τις παραπάνω κατηγορίες και αν ανήκεις, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Καθώς ακολουθούν προτάσεις για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο, που λίγο πολύ όλοι χρειαζόμαστε.

 

Η Εύα προτείνει:

To Βιβλίο

Ο Δήμιος του Έρωτα και Άλλες Ιστορίες Ψυχοθεραπείας– Irvin Yalom

Ναι ναι, ξέρω! Το “Όταν Έκλαψε ο Νίτσε” και “Στο Ντιβάνι” είναι πιο γνωστά, αλλά και πάλι εγώ θα σου προτείνω τον Δήμιο του Έρωτα. Και μη σε παραπλανά ο τίτλος, το βιβλίο δεν διαπραγματεύεται ερωτικές ιστορίες ψυχοθεραπείας.

Αντιθέτως, πέρα από τον Δήμιο του Έρωτα που είναι η εναρκτήρια ιστορία του βιβλίου και έχει να κάνει σ’ έναν βαθμό και με τον έρωτα,  οι υπόλοιπες ιστορίες ψυχοθεραπείας που θα συναντήσεις στο βιβλίο είναι τελείως διαφορετικές μεταξύ τους. Ή πιο σωστά περιπτωσιολογικά διαφορετικές.

Σαββατοκύριακο

Γιατί να το διαβάσεις;

Η γραφή είναι απλή, Το βιβλίο δεν είναι καθόλου “βαρύ” παρά την θεματολογία του, οι ιστορίες είναι ενδιαφέρουσες, μα κυρίως γιατί κάθε ιστορία θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις κάτι για σένα ή τους γύρω σου. Αυτό ακριβώς βρίσκω γοητευτικό στα βιβλία ψυχανάλυσης, ότι όσο διαφορετική από σένα και αν είναι η συνθήκη ή το περιστατικό που διαβάζεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσεις κάτι για την εσωτερική σου αναζήτηση.

Extra bonus: o Yalom αποκαλύπτει και πτυχές της δικής του ψυχοσύνθεσης, καθώς και γενικά χαρακτηριστικά ενός ψυχοθεραπευτή. 

Α και να μην ξεχάσω, στους παραπάνω λόγους πρόσθεσε ότι:

Όλοι χρειαζόμαστε λίγη ψυχανάλυση, που και που [λέω εγώ τώρα] !

Το Site

ΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ

ΣαββατοκύριακοΠερίμενες ταινία είμαι σίγουρη. Όμως πιστεύω πως αυτό που θα σου προτείνω, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον. Για αρχή όμως ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: είμαι από τους υποστηρικτές του κανείς δεν μπορεί να φτιάξει μία playlist καλύτερα από σένα τον ίδιο”. Όμως τους τελευταίους τρεις μήνες, ανακάλυψα το  κασετόφωνο , το οποίο  μάλλον άλλαξε λίγο την κοσμοθεωρία μου επί του θέματος. 

Για σένα λοιπόν που δεν έχεις καταλάβει ακόμη γιατί πράγμα μιλάω ή για σένα που το γνωρίζεις αλλά είχες ξεχάσει την ύπαρξη του, το Κασετόφωνο είναι ένα site που μπορείς να βρεις αμέτρητες μουσικές playlist για κάθε περίσταση, διάθεση και ώρα.

Το site είναι πολύ καλά οργανωμένο, κάνοντας την αναζήτηση πραγματικά εύκολη. Απ’ τις δικές μου αγαπημένες playlist είναι η silence after sex, την οποία και θεωρώ ιδανική για χαλάρωση. 

Σαββατοκύριακο

Η Ζωή προτείνει:

Η Συναυλία

Εκδηλώσεις στο ΚΠΣΙΝ με ελεύθερη είσοδο

Το ΚΠΣΙΝ εγκαινιάζει την σειρά συναυλιών Parklife και επεκτείνει για λίγο ακόμα το καλοκαίρι μας.  Την έναρξη του ακουστικού αυτού live σετ το Σάββατο 27 Αυγούστου, κάνει ο πάντα μελωδικός και πλέον ειδικός στο είδος, Παύλος Παυλίδης, υπενθυμίζοντας μας παλιές και παράλληλα συστήνοντας μας καινούργιες μελωδίες από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά. Επίσης, την ίδια μέρα εμφανίζεται και η πολλά υποσχόμενη Κατερίνα Ντούσκα, μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας  αγγλόφωνης μουσικής σκηνής.

Σαββατοκύριακο

Την σκυτάλη μουσικά παραλαμβάνει την Κυριακή 28 Αυγούστου ο Vasilikos. Ο πολυτάλαντος μουσικός με την 20ετή πορεία μοιράζεται  μουσικά την σκηνή την ίδια μέρα με τον επίσης ταλαντούχο Leon of Athens.  Παράλληλα, ένας αριθμός από αθλητικές εκδηλώσεις(Rowathlon), κινηματογραφικές προβολές (Park your cinema) καθώς επίσης και εικαστικές εκδηλώσεις για παιδιά θα λάβουν δράση στους χώρους του Ιδρύματος.

Περισσότερες Πληροφορίες
Το μουσείο

Μια βόλτα στο μουσείο

Σαββατοκύριακο

Η πόλη προσφέρει έναν πλούσιο αριθμό μουσείων, τα οποία βρίσκονται εκεί έξω έτοιμα να τα ανακαλύψεις. Με τα περισσότερα από αυτά να διαθέτουν μερικές από τις σημαντικότερες συλλογές παγκοσμίως, αλλά παράλληλα να φιλοξενούν και πλήθος περιοδικών εκθέσεων. Η επίσκεψη στο μουσείο δε γίνεται ανάγκη μόνο για τον τουρίστα, αλλά πλέον αποτελεί επιθυμία για τον οποιοδήποτε πολίτη.

Και αν οι αναμνήσεις σου περιλαμβάνουν κουραστικά βαρετές και άσκοπα μακρόσυρτες σχολικές ξεναγήσεις, ίσως να σε πείσει μια απλή επίσκεψη στα καφέ του μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών   και του Μουσείου της Ακρόπολης, όπως επίσης και στο πρόσφατα ανακαινισμένο καφέ του Ισλαμικού Μουσείου του Ιδρύματος Μπενάκη.

Δες το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

 

 

Σχόλια