Είμαστε η “τυχερή” γενιά που έζησε το ατελείωτο παιχνίδι στις πλατείες μακριά από τα tablets και την αποξένωση.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν κοντά στα 90s θεωρούνται η τελευταία γενιά που μεγάλωσε μακριά από την τεχνολογία. Το μόνο σημείο επαφής με την τεχνολογία ήταν τα video games και συγκεκριμένα το playstation 1 που έχει συνδεθεί με εκείνα τα χρόνια και έχει προσφέρει ατέλειωτες αναμνήσεις και στιγμές χαράς. Φέρνει χαμόγελα ακόμα και σήμερα στα παιδιά που έχουν γεννηθεί εκείνα τα χρόνια, αλλά και μετέπειτα χρονολογίες καθώς είναι διαχρονικό.

Παρακάτω είναι μια λίστα των παιχνιδιών που αγαπήσαμε περισσότερο για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι!

Τα καλύτερα παιχνίδια του Playstation 1

Crash Bandicoot Warped

Playstation 1

Η τριλογία Crash 1, Crash 2 και το αγαπημένο Crash 3 ή αλλιώς Crash Bandicoot Warped. Οι περιπέτειες του Crash και της αδερφής του Coco σε ένα platform game με τις πιο διασκεδαστικές πίστες στην ιστορία του playstation. Σπας κουτιά, μαζεύεις μήλα και ξεπερνάς εμπόδια. Αγαπημένα στοιχεία του παιχνιδιού ήταν τα bonus αλλά και το μπαζούκας το οποίο εκτοξεύει μήλα! Όμορφες πίστες όπως η “πόλη” αλλά και η πίστα με το “τιγράκι”. Διαμάντια, κρύσταλλοι και απαιτητικοί αρχηγοί. Εσάς ποια ήταν η αγαπημένη σας πίστα και ποιος ο χειρότερος αρχηγός;

Spyro the dragon

Playstation 1

Ο μοβ μικρός δράκος που έχει κλέψει τις καρδιές όλων. Ταξιδεύει σε διάφορους κόσμους με σκοπό να σώσει άλλους δράκους. Μικρές νεράιδες τον βοηθούν να μαζέψει θησαυρούς αλλά και αυγά δράκων. Το ταξίδι του Spyro είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και σίγουρα το πιο χρωματιστό παιχνίδι του Playstation 1.

Tekken 3

Το παιχνίδι “ξύλου” που ήταν δημοφιλές σε αγόρια αλλά και κορίτσια. Το ενδιαφέρον ήταν ότι εκτός από τις απλές μάχες, μπορούσες να “ξεκλειδώσεις” τους παίκτες και να μάθεις την ιστορία του καθένα ξεχωριστά. Ποιος να ξεχάσει τον Eddy που πάλευε χορεύοντας capoeria ή την Xiaoyu, την μικρή κινεζούλα με τις θανατηφόρες κινήσεις. Ένα στοιχείο για το παιχνίδι που λίγοι ξέρουν είναι ότι εκτός από ξύλο μπορείς να παίξεις και… βόλεϊ με τους χαρακτήρες.

Playstation 1

Tomb Raider

Η αρχαιολόγος Lara Croft που γνωρίσαμε από τα video games και στη συνέχεια την είδαμε να ενσαρκώνεται στη μεγάλη οθόνη από την Anjelina Jolie. Ένα παιχνίδι δράσης με αρκετά απαιτητικές πίστες αλλά και την δυνατότητα να περιηγηθείς στην έπαυλη της Lara Croft. Όλοι όσοι έχουν παίξει τα παιχνίδια έχουν κάνει και μια… βουτιά στην πισίνα.

Playstation 1

Crash Team Racing (CTR)

Ένα ακόμα παιχνίδι Crash αλλά αυτή τη φορά με αγώνες αυτοκινήτων. Όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες έπαιρναν μέρος σε κούρσες όπου διαγωνίζονταν στην ταχύτητα αλλά και στο σημάδι, καθώς έπαιρνες διάφορων ειδών “όπλα” για να εξολοθρεύσεις τους αντιπάλους σου. Ένας απ’ τους πολλούς λόγους που το παιχνίδι αυτό ξεχώρισε είναι γιατί ήταν το μοναδικό μέχρι τότε Crash  που παιζόταν και με 2, ακόμα και με 4 παίκτες. Ο ανταγωνισμός συνυπήρχε με τη διασκέδαση!

Playstation 1

Playstation 1

Αυτά ήταν μερικά από τα παιχνίδια του Playstation 1 που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία και άφησαν εποχή. Φυσικά είναι μόνο ένα δείγμα ανάμεσα σε πολλά άλλα όπως Gran Turismo, Resident Evil, Medievil, Kulo World, και η λίστα αναμνήσεων δεν έχει τελειωμό.

Σχόλια