Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Η Ελλάδα μας κάνει για μια ακόμα φορά περήφανους!

Στον αέρα και το νερό βρίσκονται οι μεγαλύτερες ελπίδες της εκπροσώπησης του ελληνικού αθλητισμού για μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η χώρα μας θα δώσει το παρόν με 92 αθλήτριες και αθλητές στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, που θα φιλοξενηθεί από τις 5 έως και τις 21 Αυγούστου στη Μέκκα του παγκόσμιου καρναβαλιού.

Σημαιοφόρος

Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016 ήταν η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, όπως αποφάσισε ομόφωνα πριν από αρκετές εβδομάδες η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων για την Ελλάδα που σημαιοφόρος της ολυμπιακής ομάδας είναι γυναίκα.

Η χρυσή ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα και χάλκινη το 2008 στο Πεκίνο έχει συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και στη μεγαλούπολη του νότιου τμήματος της αμερικανικής ηπείρου θα αγωνιστεί στην κλάση Nacra 17 μαζί με τον Μιχάλη Πατενιώτη. Ντουέτο το οποίο έχει την εμπειρία αλλά και τη δυναμική για να προσφέρει επιτυχίες στα ελληνικά χρώματα που έχουν όμως αλλού τους (τις) βασικούς τους μνηστήρες για μετάλλια.

ellada_eisodos_rio-1021x576

Υψηλές πτήσεις

Στο «βασιλιά» -των Ολυμπιακών Αγώνων- στίβο η πατρίδα μας θα έχει 27 εκπροσώπους στο Ρίο και το μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς, αναμφίβολα, εντοπίζεται στους αιθέρες. Ειδικά στο επί κοντώ όπου υπάρχει μια τριάδα ικανή για σπουδαίες διακρίσεις.

Στις γυναίκες το εξαιρετικό ντουέτο των Κατερίνας Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου (που δίνει μάχη με το χρόνο και τον πόνο καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και συγκεκριμένα οστικό οίδημα σκαφοειδούς οστού άκρου ποδός, που την ανάγκασε να αποσύρει τη συμμετοχή της από το Diamond League του Μονακό) μπορεί, δίχως αμφιβολία, να πετάξει πολύ ψηλά. Ενώ στους άνδρες ο Κώστας Φιλιππίδης έχει επίσης τη στόφα της διάκρισης στους μεγάλους αγώνες, όπως έδειξε πριν από δύο χρόνια στον παγκόσμιο θρίαμβό του στον κλειστό στίβο.

Αλλά και στον υγρό στίβο οι ελπίδες είναι μπόλικες και βάσιμες. Κι αν στην πισίνα τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα, έξω από αυτή ο σπουδαίος Σπύρος Γιαννιώτης (10 χλμ. μαραθώνια κολύμβηση) και η Κέλλυ Αραούζου (10 χλμ. μαραθώνια κολύμβηση) θα παλέψουν και πάλι για τα μετάλλια και αυτή τη φορά μπορεί να έρθει η ανάλογη δικαίωσή τους.

Το ίδιο ισχύει και για την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου προσφέρει βάσιμες υποσχέσεις, παρά το εξαιρετικά δύσκολο της αποστολής κόντρα σε κορυφαίες δυνάμεις του σπορ, να είναι αυτή που θα φέρει το πρώτο ελληνικό ολυμπιακό μετάλλιο για την υδατοσφαίριση των ανδρών (καλύτερη προηγούμενη ολυμπιακή επίδοση η 4η θέση στην Αθήνα το 2004).

Παραμένοντας στο υγρό στοιχείο, οι ελπίδες για κάποιο μετάλλιο ή και μετάλλια από τη θάλασσα δεν είναι λίγες πέραν των Μπεκατώρου και Πατενιώτη, Γιάννης Μιτάκης (Φιν), Βύρωνας Κοκκαλάνης (στο RS:Χ), Παναγιώτης Μαντής και Παύλος Καγιαλής στα 470 έχουν τα προσόντα να δαμάσουν όχι μόνον τα κύματα και τα τερτίπια του Αιόλου αλλά και να νικήσουν τους περισσότερους, αν όχι όλους, τους αντιπάλους τους για να σκαρφαλώσουν και αυτοί (για πρώτη φορά στην καριέρα τους) στο ολυμπιακό βάθρο.

Στο άθλημα που μας έχει χαρίσει σπουδαίες διακρίσεις, την ενόργανη γυμναστική, ο πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, Λευτέρης Πετρούνιας, αποτελεί, αναμφίβολα, τη μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας μας για ένα ολυμπιακό μετάλλιο στη μεγαλούπολη της Βραζιλίας. Έπειτα από μια εξαιρετική χρονιά, ο «Μίδας των κρίκων» θεωρείται βασικός υποψήφιος για την κατάκτηση ακόμα και του χρυσού.

Kάτι παραπάνω από κλεφτές ματιές στο βάθρο ρίχνει και ο Ευθύμης Μίττας στο σκιτ.

Πώς τα έχουμε πάει μέχρι τώρα

Η Άννα Κορακάκη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μ. γυναικών και το χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. γυναικών.RIOEC891J65BX_768x432

Ο Μάρας αποκλείστηκε στην ενόργανη γυμναστική, όπως η Ψαρρά στην τοξοβολία, ο Χρήστου στο ύπτιο και η Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας. Εκτός τελικού βρέθηκε και η  ελληνική ομάδα στη σκυταλοδρομίας 4Χ100 ελεύθερο.

Βλάσης Μάρας

Βλάσης Μάρας

Παρόλο που η Άννα Ντουντουνάκη έφτασε 18η και σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αποκλείστηκε μαζί με την Κριστέλ Βουρνά. Παρομοίως, ο Κριστιάν Γκολομέεβ δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό 100 μ. ελεύθερο, παρά το νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Μετά από μεγάλη μάχη αποκλείστηκε και ο Γκιώνης από τον αγώνα του πινγκ πονγκ. Ακολουθούν η Βάσω Βουγιούκα στη σπάθη και ο Δημητριάδης στα 200 μ. πεταλούδα.

Ο Μουστόπουλος Ρομάν, αποκλείστηκε κι εκείνος, δυστυχώς, στο τζούντο -81 Kg, όπως και ο Ηλίας Ηλιάδης. Τέλος, αποκλείστηκαν ο Δημήτρης Κουλούρης και ο Παναγιώτης Σαμιλίδης στα προκριματικά των 200 μ. πρόσθιο και ο Ανδρέας Βαζαίος στα 200 μ. μικτή ατομική.

Βύρων Κοκκαλάνης

Βύρων Κοκκαλάνης

Ο Βύρων Κοκκαλάνης βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία RS:X ιστιοπλοΐας. Στην 15η θέση βρίσκεται η Σκαρλάτου. Αντίστοιχα, ο Γιάννης Μιτάκης βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης Finn ιστιοπλοΐας. Παρόμοια, στην 4η θέση βρίσκονται οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα 470 ανδρών. Η Σοφία Μπεκατώρου και ο Μιχάλης Πατενιώτης βρίσκονται στη 12η θέση της γενικής κατάταξης στα Nacra 17 (Μικτό) μετά από δύο ιστιοδρομίες.

Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016

Κατερίνα Νικολαΐδου και  Σοφία Ασουμανάκη

Μεγάλη χαρά μάς έχουν δώσει η ελληνική ομάδα πόλο αντρών και η ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου και ελαφρών βαρών με τις προκρίσεις τους. Η Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη πέρασαν στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών, όπως και ο Πετρούνιας, που έκλεισε θέση για τον τελικό! Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Ελληνική Ομάδα πόλο αντρών

Πηγή

Σχόλια