Νησιά με τον περισσότερο φοιτητόκοσμο – Μέρος 1ο

Αντικειμενικά κάποια ελληνικά νησιά απευθύνονται σε κόσμο συγκεκριμένου μέσου όρου ηλικίας! Δες, λοιπόν, που θα πας και θα συναντήσεις περισσότερο κόσμο… στην φάση σου!

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για όλους τους φοιτητές -και όχι μόνο- και φυσικά συνεπάγεται διακοπές, είτε σε νησιά είτε σε στεριά, σε ξενοδοχεία, σε εξοχικά αλλά και σε σκηνές.

Ο αγαπημένος μας καλοκαιρινός προορισμός στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από τα εξαιρετικά νησιά μας και γι’ αυτό το λόγο στο πρώτο μέρος συγκέντρωσα μερικά από αυτά που μαζεύουν μπόλικο φοιτητόκοσμο και που αν πας θα περάσεις υπέροχα.

Οι mainstream επιλογές με φοιτητόκοσμο

Σκιάθος

Η Σκιάθος, το ένα από τα τρία στολίδια των Σποράδων, είναι τάση των τελευταίων ετών τόσο για φοιτητές όσο και γενικά για τουρίστες.

Στη Σκιάθο θα βρεις ονειρεμένες παραλίες, οργανωμένες με beach bar και με πολλή πρασινάδα που κάνει το μέρος να φαίνεται σαν παράδεισος, ξέφρενη νυχτερινή ζωή και όμορφα σοκάκια για βόλτες.

Φοιτητόκοσμο θα βρεις:

1. Στην παραλία Κουκουναριές, οργανωμένη και με δυνατότητα να επιδοθείς σε διάφορα θαλάσσια σπορ.

2. Στο πιο φημισμένο μπιτσόμπαρο, το Bananistas! Μην το παραλείψεις με τίποτα, γιατί πραγματικά θα περάσεις καταπληκτικά και θα χορέψεις πολύ.

3. Στην παραλία Λαλάρια. Πάρε το καραβάκι που καθημερινά μεταφέρει πολύ κόσμο εκεί, καθώς πρόκειται για μια παραλία φημισμένη για τα καταγάλανα νερά και για τα κατάλευκα βότσαλα.

4. Στα club που βρίσκονται μαζεμένα στο λιμάνι της Σκιάθου και συγκεκριμένα στις Μαξιλάρες, στο Rock ‘n’ Roll και στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας των Τριών Ιεραρχών, στην Οδό Παπαδιαμάντη και στο δυτικό τμήμα του λιμανιού.

Σκιάθος

Σκιάθος

imagegen

Μύκονος

Μύκονοοοος!!! Ναι, ναι, δεν θα μπορούσα με τίποτα να παραλείψω τη Μύκονο όταν μιλάμε για νησιά που πρέπει να επισκεφτεί κάθε φοιτητής. Εκεί μπορείς να παρτάρεις όλη μέρα και όλη νύχτα, ξεκινώντας το πρωί από τα διάσημα beach bar του νησιού και καταλήγοντας το βράδυ σε ένα από τα άπειρα κλαμπ που φιλοξενεί το νησί.

Η νυχτερινή ζωή παρουσιάζει πραγματικά απίστευτη ποικιλία. Το νησί ζει μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Μην παραλείψεις να κάνεις βόλτα προς τους περιβόητους ανεμόμυλους και στη Μικρή Βενετία, όπου μπορείς να σταματήσεις για καφέ, ποτό ή φαγητό. Οι τιμές στα μαγαζιά που βρίσκονται στο λιμάνι είναι αρκετά τσιμπημένες, και καθόλου φιλικές προς φοιτητές, όμως θα βρεις οικονομικές λύσεις μέσα στη Χώρα του νησιού ιδίως όσον αφορά το φαγητό.

Φοιτητόκοσμο θα βρεις:

1. Στο Super Paradise.

2. Στο Rock ‘n’ Roll, το Guzel και το Cavo Paradiso.

Μύκονος

Μύκονος

Πάρος

Η Πάρος αποτελεί επίσης τάση για φοιτητές τα τελευταία χρόνια και είναι από τις πρώτες επιλογές των περισσοτέρων. Έχει μεγάλη ποικιλία σε μπιτσόμπαρα, κλάμπ, φαγάδικα και οι βόλτες στα σοκάκια της Παροικιάς και της Νάουσας θα σου μείνουν αξέχαστες.

Μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου σε παραλίες όπως οι Κολυμπήθρες, το Μοναστήρι, η Χρυσή Ακτή, τα Λιβάδια και φυσικά η Πούντα, όπου θα συνδυάσεις διασκέδαση και παραλία.

Φοιτητόκοσμο θα βρεις:

Παντού!!! Μαζί με 18χρονα που μόλις έχουν τελειώσει το σχολείο. Αλλά πιο συγκεκριμένα:

1. Στο Barbarossa, το ειδυλλιακό coctail bar στο μικρό λιμανάκι της Νάουσας.

2. Στην Πούντα!

3. Στο Βαρελάδικο και τα υπόλοιπα club της Παροικιάς και της Νάουσας.

Πάρος

Πάρος

Οι εναλλακτικοί προορισμοί για φοιτητές

Σαμοθράκη

Για τους πιο ήρεμους και εναλλακτικούς τύπους της παρέας προτείνεται ανεπιφύλακτα αυτό το νησί, καθώς συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της φύσης. Εκεί θα συναντήσεις καταρράκτες, δάση και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για πεζοπορία και αναρρίχηση.

Θα βρεις αρκετά μπαράκια, ταβέρνες, καφενεία και μερικά κλαμπ. Μην ξεχνάς, όμως, πως το νησί δεν είναι για ξεσάλωμα, αλλά για να ενωθείς με τη φύση.

Φοιτητόκοσμο θα βρεις:

1. Στα 2 camping του νησιού.

2. Στο καφενείο στα Θέρμα.

3. Στο Saoki Beach Bar και στην καντίνα με το υπέρτατο falafel που βρίσκεται λίγο πριν.

4. Στις βάθρες (συγκεκριμένα στην Γριά Βάθρα), στον Ποταμό Φονιά και τους καταρράκτες.

 

σαμοθρακη

Σαμοθράκη

13844170_10208392722029094_16776336_o

Αμοργός

Ιδανικό νησί για τους τύπους που αγαπούν το κάμπινγκ, καθώς διαθέτει τρία οργανωμένα. Στο κάμπινγκ της Αιγιάλης η παραλία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη σκηνή. Ο χώρος διαθέτει χώρο εστιατορίου καθώς και τουαλέτες. Η διαμονή δε θα σας κοστίσει πολλά και θα γνωρίσετε πολύ κόσμο. Η νυχτερινή ζωή περιέχει κατά κύριο λόγο μπαράκια. Οι τιμές είναι προσιτές για τους φοιτητές σε φαγητό και ποτό.

Φοιτητόκοσμο θα βρεις:

1. Στο camping της Αιγιάλης προφανώς.

2. Στο beach bar Disco the Que.

3. Στο Άμμος,  στο Τζιτζίκι, το Γιασεμί, το Τρίπορτο και την Botilia.

Αμοργός

Αμοργός

Δείτε εδώ το 2ο μέρος με ακόμα περισσότερα νησιά!

Σχόλια