Πόσο καλά ξέρεις το Snapchat;

Το Snapchat είναι μία εφαρμογή πολυμέσων για κινητά, χρήσιμη για την αποστολή φωτογραφιών ως μηνύματα. Αυτό το ήξερες. Πόσα όμως από τα παρακάτω πράγματι γνωρίζεις;

1. Ξεκίνησε με το όνομα “Picaboo”. Βασική ιδέα ήταν οι χρήστες να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας εικόνες με μικρή διάρκεια ζωής. Όταν, τον Απρίλιο του 2011, ο Spiegel ανέφερε την ιδέα μπροστά στους μαθητές του, ως τελική εργασία, αυτοί σταμάτησαν στη σκέψη των προσωρινών φωτογραφιών.

2. Η έμπνευση για την εξαφάνιση των μηνυμάτων ήρθε στους Spiegel και Murphy αφού ένας φίλος τους μετάνιωσε που έστειλε μία φωτογραφία σε κάποιον άλλον. Αυτός ο φίλος λέγεται ότι είναι ο Frank Reginald Brown. Ο Brown προσέγγισε τους φίλους του με «μια ιδέα εκατομμυρίων δολαρίων». Οι τρεις τους λάνσαραν το Picaboo, αλλά ο Brown ισχυρίζεται πως οι Spiegel και Murphy τον έδιωξαν. Από τότε ο Brown έχει μηνύσει τους δύο πρώην φίλους του, οι οποίοι του έχουν θέσει περιοριστικά μέτρα.

3. Ο Mark Zuckerberg προσπάθησε να αποκτήσει το Snapchat για 1 δις δολάρια τον Οκτώβριο του 2013. Οι Spiegel και Murphy απέρριψαν την προσφορά. Ένα μήνα μετά τους πρότεινε 3 δις δολάρια, που για άλλη μία φορά απέρριψαν.

snapchat-focus

4. Το Snapchat έχει γίνει τόσο δημοφιλές, που το Facebook είναι ο μόνος αντίπαλος που μπορεί να το κερδίσει. Βρίσκεται πάντα στο νο. 2, λίγο πίσω από το αγαπημένο μας μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

5. Από το 2016, περισσότερες από 7 δισεκατομμύρια εικόνες και βίντεο παρακολουθούνται κάθε μέρα από τους χρήστες του Snapchat. Το ποσό αυτό αυξήθηκε από τα 2 δισεκατομμύρια το Μάιο του 2015.

6. Ανάμεσα στο 2014 και 2015, ο συνιδρυτής Evan Spiegel και η ποπ τραγουδίστρια Taylor Swift λέγεται ότι είχαν δεσμό. Από τότε ο Evan βγαίνει με το μοντέλο Μιράντα Κερ.

snapchat-terms-privacy-policy

Ο συν-ιδρυτής , Evan Spiegel

7. Το 70% των ατόμων που χρησιμοποιούν το Snapchat είναι γυναίκες, αφήνοντας το υπόλοιπο 30% στον αντρικό πληθυσμό. Από το 2014, παραπάνω από τους μισούς χρήστες είχαν ηλικία 13 έως 17 ετών.

8. Τον Ιούνιο του 2013, παρουσιάστηκε το Snapchat Kidz. Περιελάμβανε ένα «σημείο σύνδεσης για δημιουργία στιγμιότυπων, λεζάντες, ζωγραφική και αποθήκευση σε μια συσκευή, χωρίς να υποστηρίζει την αποστολή ή τη λήψη στιγμιότυπων ή την προσθήκη φίλων» και σχεδιάστηκε για παιδιά κάτω των 13 χρονών.

9. Η ομάδα του Snapchat επικεντρώθηκε στη χρήση και στα τεχνικά κομμάτια, παρά σε προσπάθειες branding. Εξαίρεση αποτέλεσε η απόφαση να διατηρήσουν τη μασκότ που σχεδίασε ο Brown, “Ghostface Chillah”, που ονομάστηκε έτσι από τον  Ghostface Killah του hip-hop συγκροτήματος Wu-Tang Clan.

social-lg

10. Τον Ιούνιο του 2013, η έκδοση 5.0 του Snapchat, με το παρατσούκλι “Banquo”, κυκλοφόρησε για τα iOS. Το όνομα αναφέρεται στο φίλο του Σαιξπηρικού Μάκβεθ, ο χαρακτήρας που στο τέλος νικάει το κακό.

Πηγή

Σχόλια