Οι πλέον αγαπημένοι του ελληνικού (και όχι μόνο) κοινού Muse επιστρέφουν στη χώρα μας στα πλαίσια του Ejekt Festival 2016 και του Drones Tour, για να μας ξεσηκώσουν ακόμα μια φορά!

 

Η μπάντα των Matt Bellamy (guitar, vocals), Christopher Wolstenholme (bass, backing vocals) και Dominic Howard (drums, percussion, synths) έχει αδιαμφισβήτητα εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες μπάντες του πλανήτη, τα τελευταία 20 χρόνια. Εμείς λοιπόν, με αφορμή την επερχόμενη εμφάνισή των Muse αυτό το Σάββατο στην Πλατεία Νερού, κάναμε την έρευνα μας και σας παρουσιάζουμε 10 fun facts που σίγουρα δεν ξέρατε.

Muse

 


Fact No1 :

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του 4ου άλμπουμ τους “Black Holes and Revelations“, πραγματοποίησαν μέρος των ηχογραφήσεων στο θρυλικό στούντιο Super Bear Studios στη Γαλλία. Στο ίδιο στούντιο τυγχάνει να έχει ηχογραφηθεί και μέρος του “The Wall” των Pink Floyd (chills!) 

Fact No2 :

Από την πρώτη κιόλας ηχογράφηση της μπάντας, ο Bellamy δεν έχει επιτρέψει ΠΟΤΕ σε κανέναν άλλον, εκτός του παραγωγού του δίσκου, να τον ακούσει να τραγουδάει χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου. Και όταν λέμε κανέναν, εννοούμε ούτε καν τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας…

Fact No3 :

Οι πάντα θεαματικές live εμφανίσεις των Muse επί σκηνής, τους έχουν κερδίσει αμέτρητα βραβεία. Αυτό που συνέβη ωστόσο όταν κέρδισαν το πρώτο τους βραβείο το 2000 στα NME Awards, μόνο ως rock ‘n’ roll μπορεί να χαρακτηριστεί. Μετά την παραλαβή του βραβείου, έπρεπε να πετάξουν με το προσωπικό τους αεροσκάφος για μια εμφάνιση, το οποίο και έκαναν. Κατα τη διάρκεια της προσγείωσης ωστόσο, μια από τις μηχανές έπιασε φωτιά και ο ίδιος ο Bellamy διηγείται: “Καθόμασταν κυριολεκτικά κλεισμένοι σε ένα κουτι, με ένα βραβείο αγκαλιά και μια μηχανή τυλισμένη στις φλόγες. Και προσγειωθήκαμε.”

Muse

Fact No4 :

Κατά τη διάρκεια των show της μπάντας στο Στάδιο Wembley τον Ιούνιο του 2007, τα αγόρια είχαν ως πλάνο να πετάξουν με jet packs για να φτάσουν στη σκηνή. Δυστυχώς το σχέδιο ναυάγησε λόγω των Κανόνων Ασφαλείας του χώρου (I always hated rules…).

Fact No5 :

Ο Bellamy σε συνέντευξη του είχε αποκαλύψει ότι κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του “Plug In Baby” όλη η μπάντα ήταν σε άλλον πλανήτη μετά από μια ωραία δόση παραισθησιογόνων μανιταριών (κάτι είχαμε καταλάβει…).

Fact No6 :

Αν νομίζεις ότι η δουλειά σου είναι χάλια, θα σε πληροφορήσω πως οι προηγούμενες δουλειές του Dominic Howard ήταν βοηθός στη σχολική καντίνα και αργότερα δίπλωμα και πακετάρισμα tshirt των Spice Girls… Σταμάτα τα παράπονα.

Muse

Fact No7 :

Ο Howard έχει επίσης “ιστορικό” cool ντυσίματος πίσω από τα drums σε πολλές live εμφανίσεις. Έχει ροκάρει ως Spiderman αλλά και ως Gandalf. Αλήθεια.

Fact No8 :

Το λυρικό στυλ του Bellamy είναι σε γενικές γραμμές απλό, αλλά η θεματολογία του ποικίλλει από απλά καθημερινά γεγονότα, σε πολιτική, διάστημα, τεχνολογία και θρησκεία. Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που πολλοί αγνοούν ωστόσο, είναι το γεγονός ότι το “Resistance” είναι εμπνευσμένο από το γνωστό βιβλίο του George Orwell “1984”. Ναι, το “1984”. Πήγαινε τώρα και ξαναδιάβασε το.

Fact No9 :

Ο Bellamy κατάφερε να συμπεριληφθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness το 2010, θέση την οποία κρατάει ακόμα και σήμερα, για τον μεγαλύτερο αριθμό κατεστραμμένων κιθάρων σε ένα τουρ. Ο αριθμός ανέρχεται στις 140. Ναι, 140 από τις οποίες 3, φαίνεται να έχουν τραυματίσει τον Howard αφού πετάχτηκαν πάνω του (Καλέ, σίγουρα άθελα του!)

Muse

Fact No10 :

Λίγο πριν την κυκλοφορία του έκτου τους άλμπουμ “The Second Law”, ανακοινώθηκε πως το πρώτο single του άλμπουμ “Survival”, θα γινόταν το επίσημο τραγούδι των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 . Οι Muse κλήθηκαν ακόμη και να ερμηνεύσουν το τραγούδι στην τελετή λήξης.


Until Saturday… Plug in Babies!


 

Σχόλια