Συγκλονιστικές οι στιγμές που περνάει όλος ο πλανήτης. Μερικές φωτογραφίες και σκίτσα δυστυχώς δε θα καταφέρουν να τον αλλάξουν…

 

Ο Latuff έκανε τον πλανήτη να δακρύσει για τη σφαγή στη Νίκαια

Ο διάσημος σκιτσογράφος Latuff,  που έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Ερντογάν για τη δουλειά του, έδωσε στη δημοσιότητα ένα έργο του εμπνευσμένο από το μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας. Το σκίτσο κάνει τον γύρο της υφηλίου.

Εμπνευσμένος από τη φωτογραφία ενός μικρού παιδιού που κείτεται νεκρό στην άσφαλτο δίπλα από την κούκλα του, ο Latuff έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω έργο:

carlos-latuff

Η φωτογραφία του μικρού παιδιού, είναι πραγματικά οδυνηρή. Ένα από τα αθώα θύματα της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στην καρδιά της Ευρώπης, στη γαλλική ριβιέρα:

niceterror1507a2

Και ο banksy στο πλευρό των θυμάτων:

Ακόμη ένα σκίτσο που δημοσίευσε ο Clément Martel της Le Monde. Πρόκειται για έργο αναγνώστη της εφημερίδας με τίτλο, “το καλοκαίρι έφτασε”. Το κόκκινο της γαλλικής σημαίας έγινε αίμα αθώων πολιτών στη Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας:

Σκίτσο της Louison:

louison

Το σχόλιο που έκανε μέσω Twitter η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. “Μια άνανδρη τρομοκρατική πράξη. Ανήμερα εθνικής εορτής. Αλληλεγγύη. Αποφασιστικότητα. Ενότητα”, το μήνυμα:

Περισσότερα σκίτσα για το αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα:

Με ένα νέο σκίτσο στην σελίδα του στο facebook, σχολίασε ο γνωστός γελοιογράφος Αρκάς το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια.

“Υπάρχουν στιγμές που ένα γέλιο μπορεί να σου δώσει δύναμη και αισιοδοξία, στιγμές που το χιούμορ μπορεί να σε βοηθήσει! Αυτή δεν είναι μία τέτοια στιγμή”.

13654302_857860884350075_3620072585103594519_n
Πηγή

Σχόλια