Tέσσερις συμβουλές για τη γλώσσα του σώματος από τον… ειδικό!

Ηγέτης ή όχι; Ο Harvey Specter από το Suits μπορεί να μην είναι ηγέτης με την παραδοσιακή έννοια, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχει τον έλεγχο όταν είναι στο δωμάτιο. Πώς το καταφέρνει αυτό; Με μια άψογη γλώσσα του σώματος φυσικά!

Ο Harvey Specter είναι αναμφισβήτητα ένας χαρακτήρας που ασκεί έντονη επιρροή, παρά το ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους αγαπημένους αλαζόνες και ανίκητους σούπερ-δικηγόρους της Νέας Υόρκης. Θα έπρεπε να αποτελεί έμπνευση για όλους το άνδρες, για τη σφοδρή αφοσίωσή του και τη συγκλονιστική αυτοπεποίθησή του.

1. Το κοστούμι

Μέρος της επικοινωνίας μας είναι και ο τρόπος που ντυνόμαστε. Αυτά που φοράμε έχουν άμεση επιρροή στο πώς οι άλλοι θα σε αντιμετωπίσουν. Αν δεν έχεις το καλύτερο κοστούμι, όπως ο Harvey Specter, τουλάχιστον προσπάθησε να ντυθείς έστω καλύτερα από άλλες φορές. Ακόμα κι εσύ θα σε δεις διαφορετικά!

2. Να σηκώνεσαι όταν θες να δώσεις έμφαση

Ίσως να το βλέπεις και συχνά στον Harvey: σηκώνεται όταν θέλει να τονίσει κάτι σημαντικό. Με αυτόν τον τρόπο, βρίσκεται ψηλότερα από το συνομιλητή του. Αν και είναι ήδη ψηλός, το χρησιμοποιεί υπέρ του, για να κερδίσει στη συζήτηση. Ίσως να μη θες να το κάνεις αυτό όμως σε πελάτες σου, γιατί θα φανείς επιθετικός ή απειλητικός.

γλώσσα του σώματος

3. Δυνατή οπτική επαφή

Όταν ο Harvey κοιτάζει τους συνομιλητές του, επικεντρώνεται στα μάτια και το μέτωπό τους. Κάποιες φορές κοιτάζει σαν να μην τους κοιτάζει καν, σαν να μην ενδιαφέρεται. Αυτό στη γλώσσα του σώματος ονομάζεται power gazing. Με αυτόν τον τρόπο επιβάλλεσαι. Πρόσεχε όμως να μην το χρησιμοποιήσεις αυτό στο αφεντικό σου, γιατί τότε θα φανείς ανταγωνιστικός.

4. Περιφρόνηση

Κάτι που θα δεις ότι κάνει ο Harvey αρκετά συχνά είναι η έκφραση της περιφρόνησης. Με αυτήν την έκφραση δείχνει ότι σκέφτεται πως είναι καλύτερος από εσένα και ανώτερος. Σιγουρέψου ότι δε (θα) χρησιμοποιείς άσκοπα αυτή την έκφραση και μην την μπερδέψεις με χαμόγελο όταν τη δεις σε άλλον…

Πηγή

Σχόλια