Ένα γεμάτο, χαλαρό, διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο, λιγότερο βαρετό και συνηθισμένο από τα υπόλοιπα…

Επιμέλεια: Φανή Κραγιοπούλου
Κυριάκος Βλάχος

Μήπως νιώθεις να βράζεις στην πόλη; Μήπως νιώθεις να περιμένεις τ΄άλλο καλοκαίρι, κάρβουνο αναμμένο; Μήπως απλά κάθεσαι σπίτι αγκαλιά με τον ανεμιστήρα και το λάπτοπ σου και βλέπεις Μαρία της Γειτονιάς και λοιπές σειρές τέτοιου είδους γιατί απλά άμα βγεις έξω θα γίνεις ένα με το πάτωμα; Μην αγχώνεσαι λοιπόν καλέ μου φίλε, καθώς η Φανή και ο Κυριάκος είναι εδώ με το Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο, για να σου κάνουν την ζωή λίγο πιο εύκολη και λίγο πιο διασκεδαστική – το ελπίζουμε τουλάχιστον.

Η Φανή προτείνει…

Λοιπόν τι είναι πιο ωραίο από το να ξυπνάς το Σάββατο το πρωί και να βγαίνεις μια βόλτα;

Ναι, προφανώς να αράζεις στον καναπέ, να βλέπεις παιδικά και να τρως μπουγάτσα!

Αλλά αυτό που σου προτείνω είναι να πας μια βόλτα στο βουνό. Ειδικά άμα βρίσκεσαι στη Β. Ελλάδα κιόλας, σου προτείνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο να πάρεις παραμάθωμα τα βουνά και τα λαγκάδια που υπάρχουν τριγύρω. Χαρακτηριστικά μπορείς να πας για πεζοπορεία στον Όλυμπο, που έχει μονοπάτια όλων των δυσκολιών, ανάλογα με το επιπεδό σου, ή και  στο Ρέμα Ουρλιά που βρίσκεται σε απόσταση 95 χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης, μόλις 1 ώρα και 15 λέπτά με το αυτοκίνητο.

Εκεί μπορείς να ακολουθήσεις την πανέμορφη διαδρομή μέσα από το δάσος και ο προορισμός σου μια όαση μέσα στα δέντρα, βάθρες μέσα στο βουνό στις οποίες καταλήγουν καταρράκτες. Μην ξεχάσεις να κάνεις μια βουτιά εκεί! Μπορεί να είναι παγωμένα τα νερά, αλλά είναι ταυτόχρονα τόσο ευεργετικά για την υγεία σου.

Σαββατοκύριακο

Επίσης στο σημείο αυτό θα σου πρότεινα να κάνεις μια προσπάθεια να έρθεις λίγο πιο κοντά με την φύση. Προσπάθησε να κλείσεις τα μάτια σου και να αφήσεις τον εαυτό σου να αφεθεί και να χαλαρώσει. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται deep ecology και σε βοηθάει να ανακτήσεις, έστω και για λίγο, μια καλύτερη επαφή με τη φύση.

Χμμ, τι άλλο φυσικά θα μπορούσες να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο;

Κάτι πολύ όμορφο και διασκεδαστικό παράλληλα είναι να πας πάλι κάπου στην φύση και να κάνεις πικνίκ με την παρέα σου. Μπορείς να ψήσεις κιόλας άμα έχετε όρεξη, αλλά με προσοχή! Μην ξεχνάς πόσο εύκολα πιάνουν φωτιά τα δάση μας τα καλοκαίρια.

Όλες  σου οι οι δραστηριότητες στην φύση να κινούνται πάντα με γνώμονα την προστασία και το σεβασμό του περιβάλλοντος. Και για να κρατήσουμε τα στερεότυπα, το τραπεζομάντηλό σου θα πρέπει να είναι πάντα μα πάντα καρό- κόκκινο κατά προτίμηση.

Σαββατοκύριακο

Άμα είσαι από αυτούς τους βιβλιοφάγους σου προτείνουμε όπως και δήποτε να κουβαλάς μαζί σου πάντα και παντού το βιβλιαράκι σου! Εννοείται πως θα είναι τσέπης, για να χωράει παντού. Δεν λέω ωραία και τα κλασσικά δερματόδετα, αλλά αυτά άστα καλύτερα για το χειμώνα και την ζεστασιά του σπιτιού σου.

Επειδή όμως είμαστε και κλασσικοί τρομάρα μας, σου προτείνουμε να διαβάσεις τον Ποινικό Κώδικα του 1950 (έτσι για να θυμηθούμε τα παλιά!). Ξεκόλλα, προφανώς και αστειευόμαστε. Το βιβλίο που σου προτείνουμε αυτήν τη φορά ανήκει στην κλασσική λογοτεχνία και είναι το Έγκλημα και Τιμωρία του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι!

Σαββατοκύριακο

Την πλοκή φυσικά μπορείς να την ψιλομαντέψεις μόνο και μόνο από τον τίτλο, άμα δεν την ξέρεις ήδη. Ειδικά αν είσαι λάτρης του είδους, θα αποτελέσει την αγαπημένη σου παρέα στις διακοπές σου.

Άμα από την άλλη είσαι από αυτούς που έχουν ξεμείνει στην Θεσσαλονίκη βράζεις, δεν πειράζει φίλε μου, καθώς έχουμε και για σένα λύση. Είτε έχεις κήπο είτε όχι, υπάρχει ένας κήπος που «όλοι οι καλοί χωράν». Σου προτείνουμε λοιπόν να πας στο Μπαχτσέ, στην Β. Όλγας. Ο πανέμορφος κήπος του θα σε καταπλήξει σε τα χρώματα του. Και επειδή το λέει και το όνομα: « Απ’όλα έχει ο Μπαχτσές» και θα σε ικανοποιήσει με την ποιότητα του φαγητού που σερβίρει, τους μεζέδες και τα ποτάκια του.

Σαββατοκύριακο

Και για τέλος άφησα το καλύτερο. Δεν είναι τόσο χαλαρωτικό βέβαια, αλλά ελπίζω να μην σε πειράξει και να σε κουνήσει λίγο από τα αβγά σου. And the Oscar goes to… YOLO!

Άμα έχεις αμφιβολίες για αυτό, θα σου το εξηγήσω καλύτερα ευθύς αμέσως. Στην ουσία σου προτείνω να την δεις λίγο Yolo αυτό το Σαββατοκύριακο και να βγεις για ένα quest ή αλλιώς μια περιπέτεια. Για παράδειγμα όταν πας κάπου, δοκίμασε διαφορετικό δρόμο που δεν τον ξέρεις τόσο καλά ή και καθόλου.

Αυτό που απλά είναι τέρμα τέλειο είναι να πάρεις το λεωφορείο και να κατέβεις κάποιες στάσεις πριν και να φτάσεις στον προορισμό με τα πόδια. Ή ακόμη καλύτερα! Κάνε οτοστόπ! Ξέρω είναι λίγο ασυνήθιστο στην Ελλάδα, αλλά YOLO φίλε μου!

Σαββατοκύριακο

Ο Κυριάκος προτείνει…

Αγαπημένε φίλε που ξέμεινες στην πόλη σου προτείνω να κλειστείς μέσα στο πανέμορφο σπιτάκι σου και αν βρίσκεσαι σε διακοπές από το πανεπιστήμιο ή άδεια από τη δουλειά σου να εκμεταλλευτείς τον ελεύθερο σου χρόνο σε πράγματα που χρειάζεται, αλλά αποφεύγεις να κάνεις. Ξέρω, ακούγεται σαν αγγαρεία αλλά εγώ θα σου προτείνω μερικούς απλούς τρόπους να το κάνεις διασκεδαστικό και ευχάριστο.

1. Γίνε για μια μέρα Σταρ του Βίντεο Κλιπ:

Ήρθε η ώρα να καθαρίσεις το μπάνιο – κι όταν λέω “καθαρίσεις”, εννοώ ολόκληρο. Οι βαθμοί μπορεί να μην είναι συγκεκριμένα 40, αλλά το κορμί σίγουρα λιώνει και είναι ευκαιρία να πλατσουρίσεις στα καταγάλανα νερά της τουαλέτας για να δροσιστείς. Πέσε στα τέσσερα και σαπούνισε την λεκάνη, χώσου με ένα βέτεξ πίσω από την βάση του νιπτήρα, πέρασε με μια παλιά οδοντόβουρτσα τους αρμούς ανάμεσα από τα πλακάκια, σκαρφάλωσε και πλύνε το παραθυράκι, γενικά δώσε του να καταλάβει.

Άσε το τηλέφωνο του ντους ανοιχτό προς το μέρος σου ώστε το δροσιστικό νερό να ανανεώνεται συνεχώς επάνω σου κάνοντας το καθάρισμα διασκέδαση και τον ιδρώτα παρελθόν. Όσο κάνεις όλα τα παραπάνω φρόντισε να παίζουν οι χορευτικές επιτυχίες της Beyonce στην διαπασών και στίβε τα σφουγγάρια με ηδυπαθές ύφος. Ρίχνε τους αφρούς επάνω σου, μαστίγωσε την λεκάνη με το βέτεξ, γενικά νιώσει για λίγο σέξυ, με το βρεγμένο σου κορμί να ξεχειλίζει ρυθμό και καύλα.

Tips: 1.να φέρεσαι πάντα λες και κάποιος σε τραβάει με μια κάμερα, 2. πρόσεξε τις απότομες κινήσεις μην γλιστρήσεις και σπάσεις κανένα πόδι.

Σαββατοκύριακο

2. Ντύσου πρόχειρα και βάλε το μαγιό σου:

Πλύνε επιτέλους τα μπαλκόνια. Το χειμώνα γκρινιάζεις ότι έχει κρύο αλλά τώρα δεν έχεις δικαιολογία καμιά. Βάλε κάτι αξιοπρεπές, έχε τα μαλλιά σου επιμελώς ατημέλητα και βγες στο μπαλκόνι. Άνοιξε το λάστιχο και δώσε του να καταλάβει προσέχοντας παράλληλα να μην κινείσαι ατσούμπαλα γιατί το καλοκαίρι οι γείτονες πίνουνε φραπέ στα μπαλκόνια και θα αποτελέσεις αναπόφευκτο θέαμα.

Παράλληλα κοίταζε συνεχώς κάτω. Αν περάσει κάποιος ωραίος βρέξε τον δήθεν τυχαία και κάλεσε τον πάνω να του δώσεις κάτι στεγνό να μην αρπάξει καμιά πούντα ο άνθρωπος (είναι εγγυημένα ο πιο γρήγορος τρόπος να γδύσεις κάποιον άγνωστο με αγαθείς -και καλα- προθέσεις –κινδυνεύεις βέβαια απλώς να σε βρίσουν χοντρά αλλά θέλει αρετή και τόλμη το πέσιμο έτσι κι αλλιώς). Μόλις τελειώσεις το πλύσιμο, εντελώς τυχαία, άπλωσε τα πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχα σου στο ίδιο μπαλκόνι που ενδεχομένως κάποιος σε μπάνιζε κατά το καθάρισμα.

Για κλείσιμο κάνε ότι μιλάς στο τηλέφωνο και ότι δίνεις δήθεν τυχαία στον συνομιλητή σου το όνομα σου στο facebook. Έπειτα μπες μέσα και περίμενε. Στη χειρότερη μένεις με ένα καθαρό μπαλκόνι.

Σαββατοκύριακο3.  Ενσάρκωσε την Μαίρη Παναγιωταρά:

H γενική στο σπίτι δεν είναι εύκολο πράγμα, όμως υπάρχει τρόπος να διασκεδάσεις κάπως μαζί της. Βάλε μια ρομπίτσα και μια χούφτα ρολλά στα μαλλιά σου και ξεκίνα το τραγούδι «η Μέρα μιας Μαίρης». Πιάσε την ατμόσφαιρα, νιώσε τα όσα λέγονται, υποστήριξε τα με πάθος, μπες μέσα στον ρόλο της εργαζόμενης οικογενειάρχισσας, χαίρε την σεξιστική νοοτροπία του «και θα κουβαλάς λεφτά στο σπίτι, και θα καθαρίζεις, και θα μεγαλώνεις τα παιδιά, και θα έχεις όρεξη για κοκό», άσε τον θυμό να διαποτίσει το είναι σου και τρίψε με μανία πιάτα, βάζα και λοιπά υαλικά.

Μόλις τελειώσεις κάτσε απαυδησμένος στον καναπέ και άσε την λυτρωτική διάθεση του «επιτέλους έγλειψα το σπίτι», σε συνδυασμό με το συναίσθημα της περάτωσης ενός ρόλου, να σου προσφέρουν μερικές στιγμές πληρότητας και χαράς.

13718082_10209924755859334_1801074214_o

Σχόλια