Ένα μικρό, αλλά πολύ σπουδαίο, βίντεο για το άγχος!

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το άγχος, αλλά αυτή τη φορά έρχεται ένα βίντεο από το TED Ed να μας δείξει και με σκίτσα πόσο κακό κάνουμε στον εγκέφαλό μας.

Εάν ξαπλώνεις για ύπνο και δεν κοιμάσαι, εάν ξεχνάς μικρά πράγματα, εάν αισθάνεσαι ενοχλημένος και απογοητευμένος, μην ανησυχείς, δεν είναι κάτι. Απλά είσαι αγχωμένος.

Δεν είναι πάντα κακό. Κάποιες φορές είναι δημιουργικό, άλλες όμως όταν δε σταματά για μέρες, αρχίζει να αλλάζει τον εγκέφαλό σου.

Το χρόνιο στρες, που προκαλείται μεταξύ άλλων από την πολλή δουλειά ή τους συνεχείς καβγάδες στο σπίτι, μπορεί να οδηγήσει και στη σμίκρυνση του εγκεφάλου.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει το άγχος στο μυαλό μας, επίσης, είναι το ψυχολογικό. Διαταραχές στη μνήμη, στις χημικές αντιδράσεις μέσα στον οργανισμό μας, ένταση στο νευρικό σύστημα, κόπωση, δυσκολία στον ύπνο είναι μερικά από τα συμπτώματα.

Πράγματι, πέρα από Αλτσχάιμερ, το άγχος μπορεί να οδηγήσει και σε κατάθλιψη.

Λίγη μουσική, λίγη περιποίηση του εαυτού μας, λίγη παρέα με τους φίλους μας, περπάτημα και θετική σκέψη χρειάζεται για να ξεχαστούμε λίγο και να αποφορτιστούμε από τις αρνητικές συνέπειες του άγχους.

Άλλοι τρόποι για να νικήσεις το στρες είναι η άσκηση και ο διαλογισμός, γιατί αναπνέεις βαθιά και συγκεντρώνεσαι στον εαυτό σου και το περιβάλλον σου.

Μην αισθάνεσαι ηττημένος από τις πιέσεις της καθημερινής ζωής. Μπορείς να ελέγξεις το άγχος σου πριν σε ελέγξει αυτό!

Σχόλια