Το 1ο Athens Retro Festival είναι γεγονός!

Το Athens Retro Festival έρχεται στις 29,30 και 31 Ιουλίου γεμάτο εκπλήξεις και δρώμενα βγαλμένα από το παρελθόν

Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται ένα φεστιβάλ-χρονομηχανή. Οι δεκαετίες των 50′ 60’ 70’ & 80’ θα ζωντανέψουν για 3 ημέρες στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ και όσοι δεν είστε ακόμα διακοπές επιβάλλεται να μεταφερθείτε τουλάχιστον σε μιαν άλλη εποχή!

Το Athens Retro Festival έρχεται να μάθει στους μικρότερους και να θυμίσει στους μεγαλύτερους μέσα από μια βιωματική εμπειρία πως ήταν να ζεις 30, 40 και 50 χρόνια πριν. Τίποτα δεν θα θυμίζει παρόν με το που περάσεις την πόρτα εισόδου.

Εκθεσιακά οχήματα αντίκες από την Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου, παλιές κονσόλες και υπολογιστές από το www.retrocomputers.gr (όλα τα έσοδα μάλιστα από τα  ηλεκτρονικά παιχνίδια θα πάνε στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα προστασίας παιδιών), τα αγαπημένα σε όλους playmobil που κυκλοφόρησαν το 1970-1980 από την συλλογή του Emilio Soares, δωρεάν χτενίσματα ρετρό από την σχολή κομμωτικής @VANG και θεματικά installations που αποτυπώνουν ακριβώς την Αθήνα του τότε.

Στο Athens Retro Festival συμμετέχει, επίσης, το Μουσείο Σχολικής ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού υλικού. Φυσικά δεν θα λείπει η κατάλληλη μουσική υπόκρουση εποχής από DJ’s και live συγκροτήματα, το απόλυτο dancefloor και πολύ φαγητό και ποτό.

Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για ένα vintage σαββατοκύριακο γεμάτο κέφι και νοσταλγική διάθεση.

Athens Retro Festival

Πρακτικές πληροφορίες

Athens Retro Festival

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 29-30-31 Iουλίου

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 έως 02:00 και Σάββατο – Κυριακή 12:00 έως 02:00

Τόπος διεξαγωγής: Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ, Πειραιώς & Ερμού έναντι Τεχνόπολις

Τιμή εισόδου: Το συμβολικό ποσό των 2 ευρώ. Για ανέργους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, παιδιά ηλικίας έως 3 χρονών παρέχεται δωρεάν είσοδος.

*Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Κοιν.Σ.Επ.Γρίφος, σκοπός της οποίας είναι η επαγγελματική απασχόληση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σχόλια