Το Street Art Festival πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά στη Θεσσαλονίκη. Δύο μέρες γεμάτες μουσική, workshops, εκθέσεις, χορό και graffiti!

Φέτος για ακόμα μια φορά, πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Ιουνίου το Street Art Festival στη Θεσσαλονίκη. Ένα μουσικό φεστιβάλ με live graffiti action, street dancing, επιδείξεις χωρού, σεμινάρια, workshops και άλλες εικαστικές εκθέσεις. Στόχος του φεστιβάλ είναι να διευρύνει τα σύνορα της street κουλτούρας, να αναδείξει και να φέρει πιο κοντά δημιουργικούς ανθρώπους του κλάδου.

street art festival

Προσωπικά, είχα μάθει για αυτό το φεστιβάλ πέρυσι, αν και απ’ όσο διάβασα μετρά ήδη τρεις διοργανώσεις ως τώρα. Οπότε φέτος, γνωρίζοντας πως το CU Around του Vodafone CU έκανε δώρο στο 1 εισιτήριο, άλλο ένα εντελώς δωρεάν, αποφάσισα να πάρω τη παρέα μου και να πάμε.

(Φοιτη-tip: ψάξε και άλλες προσφορές του CU Around με 1+1, συμφέρει απίστευτα σε events σαν αυτά, καθώς και cinema κλπ)

street art festival

Αν και εγώ πήγα τη δεύτερη μέρα του festival, η οποία ήταν λιγότερο συναρπαστική από τη πρώτη απ’όσο έμαθα, πέρασα υπέροχα. Τη πρώτη μέρα είχε συναυλίες με dj’s και μουσικούς, workshops, εκθέσεις και βέβαια πολλά πολλά graffiti. Μπορούσες να παρακολουθήσεις τους καλλιτέχνες να ζωγραφίζουν τους «πίνακες» τους και μετά να απολαύσεις τα dance και music shows.

Κάτι παρόμοιο έγινε και τη δεύτερη μέρα. Οι πόρτες άνοιξαν στις 5.00μμ και υπήρχαν shows, graffiti actions και workshops, όπως και τη πρώτη μέρα, αλλά αυτή τη φορά με άλλους καλλιτέχνες. Μέσα σε αυτούς ήταν και η μπάντα Kadebostany (διαβάζεται «καντεμποστάνυ» – από όσα άτομα ρωτήσαμε κανείς δεν ήξερε να απαντήσει με σιγουριά, αλλά τελικά το μάθαμε), η οποία σημειώνει πολλές επιτυχίες το τελευταίο καιρό και οι εμφανίσεις της στη Θεσσαλονίκη έχουν βγει όλες sold out ως τώρα.

Μπαίνοντας, λοιπόν, στο Festival γεμίσαμε με τα τρελά αυτοκόλλητα από τo CU, δοκιμάσαμε πολλές τσίχλες και άλλα καλούδια που μοίραζαν κοντά στην είσοδο και γυρίσαμε το χώρο για να θαυμάσουμε την υπέροχη δουλειά των καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα έπαιζαν μουσική dj’s. Κατά τις 10.00μμ ξεκίνησαν τα shows με το χορό, όπου είδαμε κάποιες εκπληκτικές ομάδες να παρουσιάζουν τη δουλειά τους επι σκηνής και πραγματικά πολλές από αυτές μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό, ενώ κατά τις 11.00 βγήκαν επί σκηνής οι Kadebostany και απογείωσαν την όλη βραδιά.

street art festivalstreet art festival

Η όλη διοργάνωση, αν και ακόμα στα πρώτα της βήματα – θα έλεγε κανείς- ήταν πολύ καλά οργανωμένη και με πολύ ενδιαφέροντες καλλιτέχνες. Το μόνο που εύχομαι για του χρόνου είναι να υπάρξει καλύτερη προώθηση στους φοιτητές της πόλης, καθώς νιώθω πως δεν το γνώριζαν πολλοί, ενώ σίγουρα πολλοί θα ενδιαφέρονταν να δουν κάτι τέτοιο.

Τα αγαπημένα μου χορευτικά σχήματα από το Σάββατο ήταν οι ProDancers Studio και οι The Manzins. Ελπίζω πως θα ξαναβρω κάποιο event που να εμφανίζονται, γιατί πραγματικά ήταν τρομεροί!

Αν θες να δεις περισσότερα για το Street Art Festival της Θεσσαλονίκης μπορείς να επισκεφθείς τη σελίδα τους στο Facebook ή το official site τους.

Επίσης, αν θες να δεις περισσότερα για εκείνη τη βραδιά, μπορείς να δεις και το vlog μου από εκείνη την ημέρα.

Ξανά του χρόνου για ακόμα ένα Street Art Festival στη Θεσσαλονίκη! #CUaround

Σχόλια