Ο Έλληνας graffiti artist ΙΝΟ έφτιαξε τον Σόλωνα και τον Περικλή στο Κοινοβούλιο της Κύπρου. Αλλά δε σταμάτησε στην Κύπρο…

Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας street artist “ΙΝΟ”, δημιούργησε στον εσωτερικό χώρο της κυπριακής βουλής τα πρόσωπα των Σόλων και Περικλή.

Το έργο του έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό καθώς είναι ο πρώτος καλλιτέχνης street art στον κόσμο που έφτιαξε έργο σε Κοινοβούλιο.

Τα έργα αυτά έγιναν υπό της δράσης δημόσιας τέχνης της Βουλής των Αντιπροσώπων με τίτλο “Εικ-αστική παρέμβαση”. Πέντε δημιουργίες στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και μια εντός του κτιρίου της βουλής, είναι ο απολογισμός της “Εικ-αστικής παρέμβασης”.

Ο “ΙΝΟ” έβαψε επίσης και στο κέντρο της πρωτεύουσας, σε επιφάνεια η οποία είναι ορατή από την πλατεία Ελευθερίας.

2

Οι υπόλοιπες τέσσερις δημιουργίες έγιναν από τους “Color Nomads”, “Fikos”, “Opsis” και “Paparazzi”. Η δράση “Εικ-αστική παρέμβαση” έγινε υπό την επιμέλεια και οργάνωση δύο νεαρών προσώπων, του Μιχάλη Αργυρού και της Αυγής Λίλλη.

3 4

Μαζί με μια ομάδα γκραφιτάδων, με όνομα UDK, ο ΙΝΟ φρόντισε να γίνει γνωστός στον κύκλο των καλλιτεχνών του δρόμου της Αθήνας, αλλά και να εξελίξει τις ικανότητες του. Η συνεχής επαφή του με τα σπρέι, τον έκανε ολοένα και καλύτερο.

Το πρώτο σήμα κατατεθέν του ΙΝΟ, που τον ακολουθεί μέχρι σήμερα, είναι οι μάσκες οξυγόνου. Μάσκες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε πολλά μέρη της πρωτεύουσας και φέρουν την υπογραφή του Έλληνα καλλιτέχνη.  

5

6

Εκτός από την Αθήνα, όπου βρίσκονται τα περισσότερα έργα του, έχει αφήσει το σηµάδι του σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Άµστερνταµ, το Βερολίνο, η Στοκχόλµη, το Μιλάνο, η Ρώµη, η Σαραγόσα, το Μινσκ, η Λα Ροσέλ, η Ίµπιζα, το Μαϊάµι, η Νέα Υόρκη, η Φορταλέζα, η Λευκωσία, η Φρανκφούρτη, η Ντόχα κ.α.

Πηγή

Σχόλια