Ο Λέλος κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές και μπορεί να πίνει κόκα κόλα χωρίς να ρωτάει πρώτα την μαμά και τον μπαμπά. Του λείπουν μόλις δύο αυτοκόλλητα για να συμπληρώσει το άλμπουμ με τα Digimon, και δύο μπροστινά δόντια. Κάνει τα μαθήματά του μόνος του, αν και δεν έχει καταλάβει πώς ακριβώς γίνεται η διαίρεση για αυτό καμιά φορά τα χτυπάει στο κομπιουτεράκι. Παρόλα αυτά θα βγάλει το δημοτικό με άριστα 10 γιατί – ω, τι ευτυχία- δεν τον ψιλιάστηκε κανείς.

Αργότερα θα χρησιμοποιήσει ασυνόδευτος τα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα μπορέσει να μείνει έξω απ’ το σπίτι ως και τις δέκα. Θα πιει gordon’s space και θα ζαλιστεί με αυθυποβολή, ενώ θα βρει βαρετό τον Στάινμπεκ και τον Πρίσλει. Θα πάει στον χορό του σχολείου και θα χορέψει με τον κολλητό του ατσούμπαλα και διστακτικά και στις δώδεκα, λίγο πριν γίνει πιπεριά γεμιστή, θα έρθει να τον μαζέψει ο νεραιδομπαμπάς του – «μπαμπά θα περιμένεις 10 μετρά πιο κει μην σε δουν ότι ήρθες να με πάρεις».

Ύστερα θα επαναστατήσει τόσο πολύ που θα φορέσει μαύρα και θα ακούσει Evanesence. Θα γελοιοποιήσει την θρησκεία μέχρι αηδίας -κι ας έκανε τον σταυρό του ως και στο δεκατιανό- και θα βάλει σιδερότυπο Τσε στην μαύρη του Eastpack. Θα βάψει τα μαλλιά του ξανθά, μαύρα, μπλε, καραγκιοζέ, και θα πει τους γονείς του ηλίθιους που καπνίζουν και να μην το ξανακάνουν μέσα στο σπίτι γιατί τον ενοχλεί ο καπνός και «ως εδώ και μην παρέκει». Θα πάψει να φοράει γυαλιά και πιει μισό μπουκάλι βότκα σέρκοβα την βραδια της Eurovision – «κοίτα, πέταω» θα πει κατεβαίνοντας τις σκάλες. Ησυχία, κοιμούνται οι άλλοι δύο.

Μετά θα παίξει κιθάρα, φλάουτο, ακορντεόν, θα ανέβει στο σανίδι, θα μάθει κινέζικα, θα κάνει τσατ στο ίντερνετ και θα φασωθεί σε ένα σαλόνι με κάτι άθλια μουράνο πανω απ’το τζάκι. Μετά θα πάει Β΄ λυκείου και θα ξεκινήσει φροντιστήριο, Grey’s anatomy και καθημερινό λούσιμο. Θα συμμετάσχει στην κατάληψη και θα νιώσει τόσο εξοργισμένος ρε πούστη μου. Θα πιει φραπέ, θα πάρει ημερήσια αποβολή και που και που θα καπνίσει και κανένα τσιγαράκι «για την παρέα». Θα ακούσει Beatles και Τρύπες και θα περάσει και ένα-δύο σκουλαρίκια επειδή τα γουστάρει αυτά γενικά.

Ύστερα θα περάσει στο πανεπιστήμιο, θα μετακομίσει, θα διαβάσει Μαρξ, θα δει Κιούμπρικ και Αλμοδοβάρ και θα πίνει χύμα κωλόκρασα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Θα χορέψει στην μέση του πάρτυ σαν να μην τον βλέπει κανείς και θα τελειώνει έναν καπνό κάθε δύο μέρες. Θα ερωτευτεί και θα χωρίσει, και θα νομίζει ότι ήρθε το τέλος του κόσμου και θα θέλει να πηδήξει από τον τρίτο – γιατί ψηλότερο όροφο το κτίριο δεν έχει. Ύστερα θα συνέλθει και θα ξαναπηδιέται στις 9 του μακαρίτη, γιατί και οι μεγάλοι έρωτες τελικά περαστικοί είναι (?).

Θα ξαναδεί το Ντόλτσε Βίτα, θα κάνει να πατήσει στην σχολή δύο εξάμηνα και θα μάθει να μαγειρεύει αρακά. Θα γίνει το τρίτο πρόσωπο σε σχέση και θα παθει αγοραφοβία, κρίσεις πανικού και ανεμοβλογιά που δεν πέρασε μικρός. Όχι επειδή ήταν το τρίτο πρόσωπο-και πολύ που χέστηκε δηλαδή. Θα του λείψουν οι γονείς του, το να μην πρέπει να δουλεύει και το πλυντήριο των πιάτων. Θα καταλάβει ότι το κωλόχαρτο τελειώνει κάποια στιγμή και πρέπει να έχεις αγοράσει άλλο για να σκουπιστείς και πως η ματαίωση είναι μια ιπτάμενη κατσαρίδα.

Θα πάρει πτυχίο και δεν θα το κάνει τίποτα, γιατί κυρίως έτσι γουστάρει, και θα καταλάβει επιτέλους ότι οι μελιτζάνες και το σπανακόρυζο είναι μια χαρά φαγητά. Θα αγχωθεί πάρα πολύ που δεν υπάρχει Θεός και τι γίνεται ο άνθρωπος μετά-μετά το πέρασμά του, θα χάσει τον ύπνο του, την αξιοπρέπειά και την ενσυναίσθησή του. Θα σκεφτεί να αυτοκτονήσει, να κάνει μάστερ και να αλλάξει κούρεμα. Τελικά θα φάει μια μερίδα ξαναζεσταμένο φαγητό και θα κλάψει επειδή κάποιος συγκινήθηκε με κάτι που δεν τον αφορά.

Μετά ποιος ξέρει τι θα γίνει; Ίσως ακούσει το “Are you lonesome tonight”, ξαναδιαβάσει το «Ανατολικά της Εδέμ» και του λείπει μόνο ένας φρονιμίτης για το final four πριν την μασέλα. Γιατί με έναν παράξενο τρόπο όλα τελειώνουν εκεί που αρχίζουν και τούμπαλιν.

Απροπό: σε μια δίκαιη κοινωνία θα έπρεπε το κάπνισμα να προκαλεί θανατηφόρο καρκίνο των πνευμόνων στα παιδιά που έπρηζαν τους γονείς τους να το κόψουν και μετά το ξεκίνησαν τα ίδια.

Σχόλια