Το Frapress.gr πήγε… Τσιπουρίτο

 Στο Τσιπουρίτο θα αρχίσεις κι εσύ τα τσίπουρα από νωρίς…

Τετάρτη βράδυ και βρεθήκαμε στον Χολαργό ανάμεσα σε πολλά καραφάκια τσίπουρο και νοστιμότατους μεζέδες. Συγκεκριμένα, βρεθήκαμε ένα στενό πίσω από την Λεωφόρο Μεσογείων, μόλις λίγα μέτρα από το μετρό του Χολαργού, στην οδό Αγαμέμνωνος, στο Τσιπουρίτο.

Το μαγαζί λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια και η επιτυχία του οφείλεται όχι μόνο στον πλούσιο κατάλογο που ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (γιατί άνθρωπος είσαι θα βαρεθείς να τρως τα ίδια και τα ίδια βρε παιδί μου) αλλά και χάρη στην έμφαση που δίνεται στο χειροποίητο και ποιοτικό φαγητό, στο φιλικό προσωπικό και στην προσοχή στον πελάτη.

Όπως είπε ο κος Παύλος, ιδιοκτήτης του μαγαζιού, “η γεύση είναι κάτι υποκειμενικό, αυτό που μπορώ, όμως, εγώ να εγγυηθώ είναι η ποιότητα.” Εμείς βέβαια μπορούμε να εγγυηθούμε και για την γεύση. Δεν δυσκολευτήκαμε άλλωστε να πάρουμε και 2ο γύρο.

Το όνομα του μαγαζιού ήταν επιλογή της κόρης του ιδιοκτήτη που αν και μπορεί να μην σας πάει το μυαλό, είναι εμπνευσμένο από το μοχίτο και αποτελεί κι αυτό κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο (Να και κάτι που δεν ξέραμε!).

Τον χειμώνα διοργανώνονται σε εβδομαδιαία βάση βραδιές με ζωντανή μουσική, αλλά και όταν δεν συμβαίνει αυτό οι μουσικές επιλογές είναι πραγματικά στο κατάλληλο κλίμα -ολίγον τι διαφορετικές από τις τετριμμένες επιλογές που έχεις συνηθίσει- για να πιεις το τσίπουρο σου, να τσιμπήσεις κάτι και να χαλαρώσεις.

Γιατί, λοιπόν, να προτιμήσεις το Τσιπουρίτο σε σχέση με τα υπόλοιπα μαγαζιά του Χολαργού;

1. Καταρχήν, για την τοποθεσία του. Δεν βρίσκεται πάνω στην λεωφόρο αλλά σε ένα πολύ πιο ήσυχο στενό, γεγονός που το καθιστά πιο παρείστικο.

Με μια όμορφη αυλή πρόκειται για έναν λιτό αλλά ζεστό χώρο που κρατάει μέχρι αργά κάθε βράδυ χωρίς να αρχίζουν να χαμηλώνουν την μουσική και να σου μαζεύουν τα πιάτα, ακόμα κι αν έχουν μείνει δύο παρέες. (Το εκτιμάς αυτό ξεκάθαρα!)

2. Για την μεγάλη ποικιλία σε μεζέδες, αφού πέρα από τις χαρακτηριστικά πιάτα που θα βρεις στα περισσότερα μεζεδοπωλεία, διαθέτει και μεζέδες με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδα και του εγγύς εξωτερικού, που δεν σου δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσεις συχνά.

3. Για τις καλές τιμές, την ποιότητα και την γεύση του φαγητού.

Συγκεκριμένα, δοκιμάσαμε τα κεφτεδάκια της πεθεράς, την τηγανιά κοτόπουλο, κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι και λεβέντα, πραγματικά φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, σουτζούκι αρμένικο extra καυτερό (όλα συνοδευόμενα με χειροποίητες, ιδιαίτερα πρωτότυπες και εύγεστες σως) και ρολάκια με κατσικίσιο τυρί και σιρόπι ρακόμελο που δεν προλάβαμε καν να τα βγάλουμε φωτογραφία (να τα συμπεριλάβετε στην παραγγελία σας οπωσδήποτε, ήταν πεντανόστιμα)!

Ιδού, λοιπόν, τα τεκμήρια…

Αν, λοιπόν, σας βγάλει ο δρόμος προς τον Χολαργό το Τσιπουρίτο είναι ένα μεζεδοπωλείο-στέκι για όλες τις ηλικίες. Όσο πιο μεγάλη η παρέα, τόσο πιο πολλά πιάτα θα καταφέρετε να δοκιμάσετε. Και πιστέψτε μας, οι προτάσεις είναι πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

Εστιατόριο ΤΣΙΠΟΥΡΙΤΟ, Χολαργός, Αθήνα

*Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παύλο για την ωραία κουβέντα και τις γεύσεις που μας χάρισε… Ο δρόμος θα μας ξαναβγάλει σίγουρα προς τα εκεί!

Φωτογραφίες: Στέφανος Αντιμάντο

Σχόλια