Το καλοκαίρι, όταν οι περισσότεροι βρίσκονται σε κάποιο νησί, η Αθήνα μεταμορφώνεται… Δες πως μπορείς να εκμεταλλευτείς το καλοκαίρι σου στην πρωτεύουσα

«Ο ήλιος μέρα μεσημέρι χάνεται, κρύβεται κάτω από τη σκόνη, η ζέστη είναι αφόρητη, τα μάτια στεγνώνουν και τσούζουν, η αναπνοή γίνεται δύσκολη. Μόλις πίνεις νερό «εξανεμίζεται» από το σώμα σου. Μόνο δυνατοί οργανισμοί το αντέχουν για πολύ».

Το καλοκαίρι ήρθε για τα καλά και όλοι ψάχνουμε ένα μέρος για να ξεκουραστούμε. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που είτε λόγω εργασίας είτε λόγω οικονομικών ή λόγω επιλογής δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε σε κάποιο νησί. Γι’ αυτό σε αυτό το άρθρο συγκεντρώνουμε τις επιλογές που υπάρχουν στην Αθήνα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Αν και οι πρωινές ώρες είναι ανυπόφορες και όλοι θέλουν ψάχνουν κάποιον χώρο που κλιματίζεται, μόλις πέφτει το φως η Αθήνα γίνεται ερωτεύσιμη! Φορέστε κάτι απλό και δροσιστικό και κατεβείτε κέντρο. Η Πλάκα το βράδυ κατά κάποιον μαγικό τρόπο «δροσίζεται» και οι επιλογές που έχετε είναι άπειρες! Προτιμήστε μία ταράτσα στην οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έρχεται ένα αεράκι και πίνοντας ένα δροσιστικό ποτό θα ταξιδέψετε αμέσως σε κάποιο μαγικό νησί!

Σούρουπο,_στην_όμορφη_Πλάκα...

alkis-moraitis

Επίσης, έχουν ανοίξει πολλά μαγαζάκια με αυλή και πολλά φυτά που έστω και λίγο ρίχνουν την θερμοκρασία. Το αγαπημένο μου είναι «Ο Μπλε Παπαγάλος» στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, όπου νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί. Έχει δροσερά ποτά και σπιτική λεμονάδα (να την προτιμήσετε). Αλλά αν ψάξετε μπορείτε να βρείτε να ξετρυπώνονται πολύ ωραία και δροσερά μαγαζάκια στα οποία θα μπορέσετε να ξεκουραστείτε λίγο έπειτα από μία καυτή ημέρα!

det_mple_papagalos

barrr-thumb-large

Ήρθε και η σειρά των συναυλιών! Προσωπικά εάν μπορούσα θα πήγαινα σε όλες! Το καλοκαίρι η Αθήνα γεμίζει με συναυλίες για όλα τα γούστα! Από τον Κήπο του Μεγάρου με το αναπαυτικό γρασίδι μέχρι το Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα! Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας πολλές μπύρες και νερό! Στις συναυλίες όλα μεταμορφώνονται! Τα φώτα, η μουσική… όλα παίρνουν άλλη μορφή και περιεχόμενο! Αφήστε το κινητό και το facebook κλειστό σπίτι και πάτε να ξεφαντώσετε!

DSC07327

Είναι και τα θερινά σινεμά! Σε αυτά πάντα μετά τις 10 το βράδυ από κάπου έρχεται ένα αεράκι σαν κάποιο αερικό να κάνει τα μαγικά του, να απλώνει τα πέπλα του προκειμένου να δροσίσει τους ανθρώπους! Σχεδόν όλοι οι δήμοι σήμερα έχουν και από ένα θερινό σινεμά με οικονομικό εισιτήριο και στα οποία μπορείς να δεις όλων των ειδών ταινίες! Το αγαπημένο μου φυσικά είναι το «Σινε Θησείον» στο Θησειο με θέα την Ακροπολη. Τι καλύτερο;

In this July 23, 2014 photo, passers by looks at movie notices outside the Thisio outdoor summer cinema where moviegoers watch films under the ancient Acropolis. Cine Thisio is one of the oldest open-air movie theater in Athens, built in 1935. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Τέλος, όσοι μείνετε στην Αθήνα μπορείτε να κάνετε μικρές εξορμήσεις σε κοντινές θάλασσες της Αττικής! Ποτέ δε μ’ άρεσαν γιατί συνήθως δεν είναι τόσο καθαρές αλλά πρόσφατα ανακάλυψα τις θάλασσες στη Σαρωνίδα! Θα σας πρότεινα εάν δεν σας αρέσει η πολύ φασαρία να πάτε καθημερινή που δεν θα έχει αρκετό κόσμο!

DSC_0088-001

Νομίζω πως εάν δεν πάτε σε κάποιο νησί οι επιλογές είναι πολλές, εδώ στην τροπική Αθήνα. Και μην ξεχνάτε το παν είναι η καλή παρέα και ότι ο έρωτας μπορεί να παραμονεύει στη γωνία! Εμπειρίες γεμάτες από νερό και αλάτι. Στην Αθήνα… Ναι γίνεται.

Καλά να περάσετε!

11391352_392970397564889_1605949797389512199_n

Σχόλια