H ταράτσα του Ρομάντσο θα γίνει η αφορμή αυτή την Παρασκευή να απολαύσουμε τη νυχτερινή Αθήνα υπό τους ήχους 3 εξαιρετικών μουσικών σχημάτων

Μια μοναδική συναυλία έρχεται την ερχόμενη Παρασκευή, 24/6, που πρόκειται απ’ ότι φαίνεται να θυμίζει αρκετά τα Tastemakers Sessions, που διοργανώνει το Billboard σε ταράτσες της Αμερικής και πιο συγκεκριμένα της Νέας Υόρκης.

Βαθιά στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην ταράτσα του Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5), με θέα το αστικό τοπίο της πόλης, επιστρέφουν, μετά από 11 χρόνια, οι Αμερικάνοι A Hawk and A Hacksaw, οι οποίοι, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, πρόκειται να συναντήσουν, με ελεύθερη είσοδο μάλιστα, τον Έλληνα παραγωγό King Elephant, που γνωρίσαμε ως drummer των Baby Guru, σε μία από τις σπάνιες σόλο εμφανίσεις του.

Την βραδιά αναμένεται να κλείσουν με τον ιδανικό τρόπο οι Kid Flicks, του Νίκου Δερβήση, σε ένα ανάλογης αισθητικής και άκρως ταιριαστό της όλης βραδιάς, dj set.

Ρομάντσο

A Hawk and A Hacksaw (USA)

Με ένα όνομά που πάρθηκε από διάλογο στον Άμλετ, οι A Hawk and A Hacksaw, ξεκίνησαν το 2004 να καταγράφουν τον ήχο των παλιών, τοπικών συγκροτημάτων των Βαλκανίων.

Το ντουέτο έχει περιοδεύσει σε αμέτρητες πόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης και έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στα Pitchfork Music Festival, Roskilde Festival, The Green Man Festival, The Calgary Folk Fest και Wellington Arts Fest, ενώ έχει πραγματοποιήσει live εμφανίσεις δίπλα στους Portishead, Swans και Beirut.

Μέχρι σήμερα έχουν στο ενεργητικό τους τέσσερα EPs και έξι albums.

Το 2012, έντυσαν το κινηματογραφικό έργο Shadows of Forgottern Ancestors του εμβληματικού Ουκρανού σκηνοθέτη Sergry Paradjanov με ένα ζωντανό soundtrack. Περιόδευσαν συνοδεύοντας την ταινία με ζωντανή μουσική ενώ προβαλλόταν στον κινηματογράφο και το θέατρο. Αποτέλεσμα αυτής της περιοδείας ήταν ένα νέο διπλό άλμπουμ, το You Have Already Gone. Το album αποτελεί μια εξέλιξη του soundtrack της ταινίας σε κάτι που μπορεί να σταθεί μόνο του μουσικά, χωρίς τη βοήθεια της εικόνας.

Το 2014 οι A Hawk and A Hacksaw εμφανίστηκαν ζωντανά μαζί με τη BBC Concert Orchestra στο Λονδίνο, όπου εκτέλεσαν συνθέσεις του Béla Bartók, του György Ligeti αλλά και μια νέα, δική τους, που δημιουργήθηκε με αφορμή αυτή τους τη συνεργασία.

Facebook Page

Discogs

Ρομάντσο

King Elephant (GR)

Ο πολυοργανίστας Γιάννης Καρράς είναι ο ντράμερ ενός από τα πιο συναρπαστικά σχήματα της Αθήνας, των Baby Guru. Έκτος αυτού, διατηρεί και το προσωπικό του project, King Elephant, μέσα από το οποίο έχει κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο.

Το ομότιτλο βινύλιο, King Elephant, είναι ένα μείγμα με δομικά στοιχεία τα κρουστά, το σαξόφωνο, το πιάνο και μερικά ατελείωτα samples. Στο μουσικό καλειδοσκόπιό του, o King Elephant καταφέρνει να χωρέσει τζαζ αυτοσχεδιασμούς, αφρικάνικες επιρροές και μελαγχολικά φωνητικά με μια δόση ψυχεδέλειας.

Facebook Page

Bandcamp

Soundcloud

Ρομάντσο

Kid Flicks (GR) -Dj Set-

Οι Kid Ficks αποτελούν το sonic alter-ego του παραγωγού και τραγουδοποιού Νίκου Δερβίση. Μετά από δύο dream pop δίσκους με world music αναφορές, γραμμένους στο macbook του, το 2014 εξέλιξε πρόσφατα το project σε ένα τετραμελές σχήμα που επικεντρώνεται στη σχέση ηλεκτρονικών ήχων και samples με ζωντανά κρουστά και τύμπανα.
Με την προσθήκη των Δάνη Πάλακα και Χάρη Νείλα στα τύμπανα και κρουστά και τον Θέμο Ραγκούση στο μπάσο, η καινούρια σύνθεση έγινε η δημιουργική μηχανή για τον επόμενο δίσκο, που κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Μάιο. Επηρεασμένος από την θετική πλευρά της χαοτικής αθηναϊκής καθημερινότητας, την πολυπολιτισμικότητα και την κουλτούρα του internet, ο δίσκος είναι γεμάτος από ανεβαστικές pop μελωδίες, εκρηκτικά κρουστά και μια πληθώρα αρμονικά συγχρονισμένων στρώματων και υφών.

Bandcamp

Ρομάντσο

Facebook event

Σχόλια