Youth Speak Forum

Την περασμένη Τρίτη 10.05.2016, είχαμε την ευκαιρία να παρεβρεθούμε στο Μουσείο Μπενάκη και να συμμετάσχουμε στο Youth Speak Forum, μία ημερίδα που διοργανώθηκε από την AIESEC Ελλάδος. Εκτός του μεγάλου αριθμού των μελών της AIESEC στην Ελλάδα, πολλοί φοιτητές και νέοι από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας, έδωσαν το παρόν, ακούγοντας τις ομιλίες και συμμετέχοντας ενεργά στα workshops που διοργανώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, το networking μεταξύ των νέων είχε την τιμητική του, όπως επίσης και η επαφή με οργανισμούς και φορείς που στήριξαν αυτήν την πολύ σημαντική προσπάθεια.

Η Πρόεδρος της AIESEC Ελλάδος, Ρενάτα Πυλαρινού, φοιτήτρια από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μας μίλησε με δύο λόγια για τη σημαντική αυτή εκδήλωση.

Η Ρενάτα έκανε λόγο για μία ημέρα αφιερωμένη στους νέους, καθώς βασικός στόχος της ημερίδας ήταν να ακουστεί η φωνή των νέων και να γίνει αντιληπτό τι ενδιαφέρει αυτούς. Και όλα αυτά μέσα από μία ειδικά σχεδιασμένη ημερίδα, η οποία μέσω των ομιλιών στην αρχή ενέπνευσε τους νέους, στη συνέχεια τους έκανε να συζητήσουν για να βρουν λύσεις για τα θέματα που τους απασχολούν και τέλος τους έδωσε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν σε ένα action space.

Από τις ομιλίες ξεχωρίσαμε αυτήν της διακεκριμένης εκπαιδευτικού, κυρίας Αγγελικής Παππά, η οποία με το project “I Love Dyslexia” που δημιούργησε κάποια χρόνια πριν, κατάφερε να διακριθεί στους 50 φιναλίστ του Global Teacher prize, ως μία από τους υποψήφιους καλύτερους εκπαιδευτικούς της χρονιάς.

Η κυρία Παππά απάντησε στις ερωτήσεις μας για το πως βλέπει η ίδια την Παιδεία στην Ελλάδα, αλλά και πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει έναν παγκόσμιο εκπαιδευτικό πόλο έλξης για σπουδές.

Κατά τις τελευταίες δύο ώρες της ημερίδας, έλαβε χώρα παράλληλα με το Youth Speak Forum, μία ξεχωριστή εκδήλωση η οποία αφορούσε την εναρκτήρια εκδήλωση για τον εορτασμό των 60 χρόνων της AIESEC στην Ελλάδα.

Με κεντρικό μήνυμα “Γιορτάζουμε το παρελθόν, δημιουργούμε το μέλλον” η AIESEC Ελλάδος θυμάται αυτό το πολύ σημαντικό ορόσημο της ιστορίας της και καλεί τη διασύνδεση των παλιών μελών της, ενόψει της δύσκολης οικονομικοκοινωνικής συγκυρίας που διανύει η χώρα.

Περισσότερα σχετικά με την εκδήλωση αυτή μπορείτε να δείτε στο αντίστοιχο άρθρο.

Φωτογραφίες και video: (η καταπληκτική) Μαριλή Γουλή

Σχόλια