Τι θα κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο;

Ο ήλιος βγήκε, ο καιρός άνοιξε, τα πουλάκια κελαηδούν, οι αλλεργίες τρέχουν και εμείς έχουμε ανάγκη να ξεσκάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο! Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν και θέλοντας να καλύψουμε όλα τα γούστα (και τις τσέπες), σας παραθέτουμε παρακάτω προτάσεις για το πώς θα περάσετε ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο, είτε διαλέξετε να αποδράσετε σε νησί, είτε να απολαύσετε την πόλη. Enjoy!

 

Η συνταγή της Μαρίας:

Οι μίνι αποδράσεις το Σαββατοκύριακο μας δίνουν πολύ περισσότερο αίσθηση καλοκαιριού απ’ ότι οι κανονικές διακοπές, οι οποίες πάντα αργούν να έρθουν και πάντα τελειώνουν γρήγορα. Αντιθέτως, η χρονική συνέχεια των μικρών αποδράσεων για «μια βουτιά εδώ κοντά» και οι πενθήμερες παύσεις που μεσολαβούν, κάνουν το καλοκαίρι να διαρκεί περισσότερο. Επίσης, τι καλύτερο από το να αλλάξεις παραστάσεις έστω για λίγο;

Και ποιο μέρος καλύτερο από ένα νησί; Μέσα σε 3-4 ώρες μπορείς να βρεθείς σε ένα μέρος τελείως διαφορετικό απ’ ότι έχεις δει. Όχι, στη Σύρο δεν θα δεις λευκά σπιτάκια με μπλε πορτοπαράθυρα, αλλά σπίτια αρχοντικά, νεοκλασικά, με μάρμαρα στα σκαλιά και στα περβάζια και με χρωματισμούς έντονους, από κίτρινο μέχρι και ροζ.

23

Η Ερμούπολη δεν είναι ένα μέρος που μέσα σε μια μέρα θα το περπατήσεις. Έχει τα ήσυχα σοκάκια της, τη μεγάλη και πολυσύχναστη πλατεία του Μιαούλη, με το επιβλητικό Δημαρχείο να υψώνεται μπροστά σου, έχει τους εμπορικούς της δρόμους, και φυσικά, τον παραλιακό της, πάνω στον οποίο μπορεί κανείς να βρει να πιει, να φάει και να αγοράσει ό, τι θελήσει!

Η ζωή στη Σύρο:

Πρόκειται για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και όπως είναι φυσικό εκεί υπάρχουν όλων των ειδών οι υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών που ανήκουν στο σύμπλεγμα. Συνεπώς, όλες οι δραστηριότητες έχουν ως αρχή και τέλος την Ερμούπολη.

14

Το μόνο σίγουρο είναι, πως όποια εποχή και αν επιλέξεις να την επισκεφτείς, δεν θα αντικρίσεις άδειους δρόμους. Οι μόνιμοι κάτοικοι, εξάλλου, αγγίζουν τις 12.000 (αντίστοιχα, περίπου 22.000 κατοίκους έχει το νησί στο σύνολό του), ενώ υπάρχει και τμήμα του Πανεπιστημίου του Αιγαίου στην περιοχή (πολλοί από τους φοιτητές καθόμαστε αρκετά περισσότερο).

Τι να δείτε στην Ερμούπολη:

Πάντα ήμουν κάθετα αντίθετη στο να υπάρχουν “πρέπει” στις διακοπές. Στη Σύρο άλλωστε δεν θα μπορέσεις να κρατήσεις αυτή τη στάση λόγω των ονειρικών ρυθμών ζωής της – απλά απόλαυσέ το.

Σε κάθε περίπτωση, για να μη χαθείς και δεν ξέρεις τι να κάνεις, ιδού μερικές προτάσεις:

Πλατεία «Μιαούλη»

 Πρόκειται για μια ιδιαίτερα περιποιημένη πλατεία, με καφετέριες και λοιπά μαγαζιά να την περιβάλλουν. Επίσης είναι το “κέντρο” της Ερμούπολης, οπότε για ό,τι κάνεις είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης (σημ. Τα σκαλιά και ο ανηφοροκατήφορος είναι κάτι που θα βρίσκεις μπροστά σου οπότε…)

Βαπόρια

Αν βαριέστε να πάρετε το ΚΤΕΛ και να επισκεφτείτε τις γύρω παραλίες, μπορείτε να ανεβείτε προς τον Άγιο Νικόλα (εξαιρετική εκκλησία και ένα από τα διάσημα αξιοθέατα) να πάτε στο πίσω μέρος του και αφού κατεβείτε μερικά σκαλιά να διαλέξετε άμα θα καθίσετε για καφέ ή θα πάτε για μπάνιο. Σε κάθε περίπτωση το Αιγαίο είναι στα πόδια σας.

15

Άνω Σύρος

Η Άνω Σύρος είναι το μοναδικό μέρος πάνω στη Σύρο που σου φωνάζει ότι είσαι στις Κυκλάδες. Αξίζει μια βόλτα το σούρουπο και λίγο ρεμπετοφάση το βραδάκι. Η θέα από εκεί πάνω είναι μαγική.

Που θα φάτε/πιείτε/φραπεδιαστείτε:

«Το πέτρινο»

Δύο βήματα από την πλατεία Μιαούλη, μέσα σε ένα νησιώτικο και γραφικό σοκάκι, μπορείτε να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού, σε τιμές λογικές και υπό τον ήχο της ζωντανής μουσικής (έχει ειδικές προσφορές για φοιτητές οπότε ορμάτε).

Jar

Πρόκειται για ένα όμορφο κοκτέιλ μπαρ που βρίσκεται λίγο παραπέρα από το πέτρινο. Το φοιτητομάγαζο είναι βέβαια το Boheme στην παραλία και είναι εξαιρετικό για να περάσετε καλά, αλλά το Jar είναι για πιο χαλαρή κατάσταση.

Λαουτάρη

Το αγαπημένο μου καφενείο. Όποιος θέλει άρωμα Άνω Σύρου χωρίς να ανέβει ως εκεί, ας πάει ως την πυροσβεστική για μερικά ρακόμελα (δεν εγγυώμαι ότι θα βρείτε τρόπο να γυρίσετε όπου μένετε, αλλά αξίζει). Είναι ανοιχτό και το πρωί σερβίροντας εξαιρετικό ελληνικό.

Kouchico

Εξαιρετικός καφές (σε αρκετά καλές τιμές) και χαλαρό industrial περιβάλλον.

Πού θα μείνετε:

Διαλέξτε και πάρτε. Η διαμονή είναι αρκετά οικονομική και αξίζει να δείτε τι ακριβώς θέλετε.

Η συνταγή της Μαριλής:

Δε λέω! Θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα όσον αφορά στην αγαπημένη Σύρο, αφού είχα την τύχη να βρεθώ εκεί για Σαββατοκύριακο (καλή ώρα) με αφορμή το TEDxUAegean  πριν ένα μήνα περίπου και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. ΑΛΛΑ. Σαν ορκισμένο παιδί της πόλης, θα σας προτείνω με τη σειρά μου πώς να περάσετε χαλαρά και εξίσου ωραία εδώ στα πέριξ.

Αρχίζω από Παρασκευή βράδυ κιόλας:

16

Παρασκευή και 13 (ωχ) ο Πλανήτης Δίας καίγεται *insert crazy fangirling sounds* και μαζί του και εμείς. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ θεωρώ μεγάλη εκτόνωση το να πας σε live(αρα) Παρασκευή βράδυ, να χτυπηθείς λίγο και να αποβάλεις όλη την ένταση της εβδομάδας που πέρασε. Την ευκαιρία αυτή λοιπόν μας την προσφέρουν οι Planet Of Zeus με το επερχόμενο live τους στο Piraeus 117 Academy, όπου και θα μας παρουσιάσουν το τέταρτο album τους.

Τη χρονιά που μας πέρασε, το Vigilante επιβεβαίωσε, πως οι Planet of Zeus αποτελούν δικαίως το πιο hot όνομα της ελληνικής σκηνής, πράγμα το οποίο πιστοποιήθηκε και επί σκηνής με την sold out συναυλία τους στην Ιερά Οδό (στην οποία φυσικά ήμουν κάγκελο), την Headline περιοδεία τους, αλλά και τη συμμετοχή τους ως το main support της περιοδείας των Clutch στην Ευρώπη. Ο καινούριος δίσκος ονομάζεται “Loyal to the Pack” και θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 6 Μαΐου και στον υπόλοιπο πλανήτη στις 13 του ίδιου μήνα.

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 12 €, Ταμείο 14 €

Περνάω στο Σάββατο:

Εκτονωθήκατε εχθές, οπότε σήμερα είναι μέρα χαλάρωσης. Σηκώστε το τηλέφωνο και καλέστε την παρέα για καφεδάρα στον ήλιο! Έχω 3 εναλλακτικές, ανάλογα με το που μένετε για να μην αφήσω πολλούς παραπονεμένους.

Mr Peacock, Χαλάνδρι

16

Αυλή, αυλή και πάλι αυλή. Μεγάλα τραπέζια με αναπαυτικούς πάγκους και μαξιλάρες για να απολαύσετε τον καφέ σας, ή τα pancakes της κολάσεως που προσφέρει το μαγαζί. Η φάση λοιπόν είναι casual παρεΐστικη όπως πρέπει. Ένα πράγμα θα τονίσω μόνο και θα τελειώσω εδώ.

17

Αυτό.

Mr Peacock, Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι

 

Επόμενο,

Piu Verde, Άλσος Παπάγου

18

Στην ίδια λογική εξωτερικού χώρου για να χαρείτε τον ήλιο σε μια πευκόφυτη έκταση 3.000 τ.μ που μοιάζει με…ξύλινο περίπτερο χαμένο στο δάσος! Thank me later.

Piu Verde, Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου

 

Έφτασα κέντρο,

Couleur Locale, Μοναστηράκι

19

Εδώ τα έχεις όλα! Ήλιο, θέα την Ακρόπολη και το Μοναστηράκι πιάτο, χιπ και φωτεινή διακόσμηση σε απόσταση 5 λεπτών απ’ το μετρό. Και ο κόσμος δεν πάει πίσω βέβαια! Πρόκειται για την πιο αγαπημένη μου ταράτσα στην Αθήνα καθώς δεν είναι ακόμα τόσο γνωστή αλλά και διατηρεί αυτό το χαλαρό στυλ που ψάχνω να βρω για να απολαύσω τον καφέ μου στο κέντρο, σε αντίθεση με άλλα κοντινά μαγαζιά που τα βράδια πρέπει να κάνεις ελάχιστη κατανάλωση για να μπορείς να κάτσεις σε τραπέζι με θέα (το ξέσπασμα της ημέρας…).

Couleur Locale Νορμανού 3, Μοναστηράκι (εντός στοάς)

 

Ήρθε η Κυριακή:

Κυριακή γιορτή και σχόλη και εγώ δεν παρακούω εντολές! Έχω σοβαρό πλάνο για το βράδυ και γι’ αυτό δυστυχώς θα αρνηθώ την πρόταση του παλιού γνωστού απ’ το σχολείο που ξαφνικά θυμήθηκε να κάνουμε catch up με όλη την παλιοπαρέα (άσε μας κουκλίτσε μου). Πίσω λοιπόν στο σοβαρό πλάνο που έλεγα.

  1. Pizza και Coke Zero (για τη σιλουέττα)
  2. Harry Potter Marathon
  3. Φίλοι για να μετράτε πόσα “bloody hell” θα πει ο Ρον στις ταινίες

Πάρτε αγκαλιά την παιδική και εφηβική σας ηλικία, την πίτσα, δώστε φάπα στον σπαστικό φίλο δίπλα σας που αφήνει τα ψωμάκια από την πίτσα (ιερόσυλε!) και ένα πακετάκι χαρτομάντηλα για όταν πεθάνει ο Ντόμπι, ο Σνέηπ και o Φρέντ (spoiler alert). Δε προβλέπεται να σηκωθώ απ’ τον καναπέ σύντομα λοιπόν…

20

Κάπου εδώ τελείωσαν οι προτάσεις μας για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο λοιπόν! Ελπίζουμε να σας δώσαμε εναλλακτικές για να περάσετε όμορφα σε ένα νησί, σε ένα live, σε έναν καφέ ή ακόμα και στο σπίτι σας. Εμείς πάντως κάτι απ’ αυτά (ή και όλα) θα τα κάνουμε!

*Mic Drop*

Σχόλια