Η Ελένη Καραβέλατζη μας δίνει τις καλύτερες προτάσεις της για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο!

Δεν νομίζω ότι μπορώ να βρω έναν αρκετά καλό πρόλογο για τις προτάσεις που θέλω να σου κάνω για ένα πραγματικά χαλαρό Σαββατοκύριακο. Αλλά λέω να σου πω τρεις καλούς λόγους για τους οποίους θα ήταν καλό να το περάσεις ήσυχα.

1. Πόσο συχνά περνάς ήσυχα μια μέρα που δεν έχεις κάτι ιδιαίτερο να κάνεις; Πολλές φορές σου είναι το ίδιο απαραίτητο με το να βγεις να ξεφαντώσεις σε κάποιο μπαρ.

2. Θα σου βγει πολύ φθηνότερα, κι αυτό είναι σίγουρα καλό γιατί έρχεται και καλοκαιράκι, οπότε γιατί να μη ξοδέψεις τα χρήματα αυτά σε κάποια δραστηριότητα;

3. Ωραία τα ποτά και τα ξενύχτια, αλλά κάποια στιγμή θα τα βαρεθείς. Βρες με τη παρέα σου και εναλλακτικούς τρόπους να περνάτε καλά.

Έξοδος

Κοκτέιλ ανά χείρας και άραγμα στην Ικτίνου

Βλέπεις ότι παίζουμε με αντιθέσεις εδώ. Και κιρίλα και χιπιλίκι. Να πίνεις και το κοκτεϊλάκι σου, να είσαι και άνετα στα παγκάκια ή στα πεζουλάκια της διασταύρωσης Ικτίνου-Ζεύξιδος. Σου προτείνω να πάρεις take away το κοκτέιλ σου από το «Πάστα Φλώρα, Ντάρλινγκ» το οποίο κοστίζει μόνο 4,οο ευρώ και να πάρεις τη παρέα σου να κάτσετε στα πεζούλια (τα παγκάκια θα είναι πιασμένα λογικά!).

Σε περίπτωση, βέβαια, που δεν είσαι του κοκτέιλ, σου δίνουν πάντα την επιλογή της μπύρας ή του κρασιού οι δυο μικρές κάβες-περίπτερα επί της Ζεύξιδος. Και για να μη μου αγχωθείς, όταν θα έρθει η ώρα μετά τα ποτά, τα ίδια μαγαζιά προσφέρουν και το μπάνιο τους, αν το ζητήσεις.

ΣαββατοκύριακοΛιμανάτο

Δεν είναι μόνο ο Λευκός και τα γρασίδια του. Βράδυ με ποτό στο χέρι –προτείνω μπυρίτσα, γιατί δίπλα στη θάλασσα θα ‘σαι, τι καλύτερο; – και καλή παρέα ή και μόνος σου (παρακαλώ να αποβάλεις την ιδέα πως η έξοδος είναι μόνο με παρέα!) στο Λιμάνι. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, νομίζω.

Τώρα που ο καιρός ανοίγει, σίγουρα θα έχει πάρα πολύ κόσμο στην ίδια φάση με σένα, θα απολαύσεις τον ήχο της θάλασσας και μπορείς πάντα να βάλεις μια ζακετούλα (μας διαβάζουν και μανάδες, μην λένε ότι σας ξελογιάζω. Να κρατάτε ζακέτα!) για προσκεφάλι και να ξαπλώσεις αγναντεύοντας τ’ άστρα. Επίσης, εκεί μπορείς να γνωρίσεις πολύ κόσμο, που θα είναι στην ίδια φάση με σένα, οπότε εκμεταλλεύσου το.

Στην αγαπημένη μπυραρία

Θα δεις πάντα να σου μιλάω για επιλογές γύρω από μπύρα και κρασί, γιατί αυτά προτιμώ περισσότερο. Αλλά ακόμα κι αν εσύ δεν είσαι της μπύρας, θα σου έλεγα να πας στην αγαπημένη μου μπυραρία στη πόλη και να δοκιμάσεις όποια μπύρα σου κινήσει το ενδιαφέρον. Η μπυραρία που σου λέω είναι η Pulp, επί της Σβώλου και εκτός από τον απίστευτα ωραία διαμορφωμένο χώρο και την καλή ροκ μουσική, έχει μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες.

Αν σου αρέσουν οι ελαφριά γλυκές γεύσεις, πάρε την χρυσή Septem Monday, θα με θυμηθείς! Πάντως εκεί θα έχεις χρόνο να συζητήσεις και να χαλαρώσεις με τους φίλους και τη παρέα σου και πολύ πιθανό να γίνει και η δική σου αγαπημένη pub.

Σαββατοκύριακο

Για Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Disney night

Σαββατοκύριακο

Αρχικά, να βγάλεις από το μυαλό σου ότι Disney = Mickey Mouse = παιδικά, γιατί ήδη ξεκινάμε λάθος. H Disney, όσον αφορά τα classics της, έχει φτιάξει ταινίες, οι οποίες είναι βαθυστόχαστες και μπορούν να διασκεδάσουν τόσο ένα παιδί όσο και έναν ενήλικα. Μαζευτείτε με τη παρέα σου σε ένα σπίτι, λοιπόν, διαλέξτε 2-3 ταινίες από τις κλασικές τους και δείτε τες συνοδευόμενες με snacks, πιτόγυρα ή πίτσες. Αφεθείτε ελεύθεροι να τραγουδήσετε ο,τι θυμάστε από τα τραγούδια που σας έχουν μείνει στο κεφάλι από τη παιδική σας ηλικία και διασκεδάστε το.

Επιτραπέζια, η σταθερή αξία

Αυτό είναι ίσως από τις πιο «κλασικές» επιλογές, αλλά νομίζω είναι και από τις καλύτερες. Επίσης, πάντα υπάρχουν παιχνίδια που δεν έχεις παίξει ακόμα ή τουλάχιστον παιχνίδια που δεν έχουν εξαντλήσει την υπομονή σου και θα μπορούσες ακόμα να τα παίξεις με τη παρέα σου. Αγοράστε όλη η παρέα ένα επιτραπέζιο, παραγγείλτε ή μαγειρέψτε και παίξτε με το ποτάκι σας στο σπίτι. Μην διαλέξετε τα πιο κλασικά όπως το tichu ή το taboo, αλλά βρείτε άλλα πιο σπάνια παιχνίδια, ή δημιουργήστε νέους κανόνες στα παλιά και ξεχαστείτε παίζοντας.

 

Ελπίζω να σου άρεσαν οι ιδέες-επιλογές μου για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο και να διασκεδάσετε με τη παρέα σας ακολουθώντας τις! Καλή διασκέδαση!

Σχόλια