Οι δημοφιλείς θεατρικές παραστάσεις που, μετά τη μεγάλη τους επιτυχία, παίρνουν το εισιτήριο και για την επόμενη θεατρική σεζόν!

Αυτές οι θεατρικές παραστάσεις ξεχώρισαν ανάμεσα σε πολλές, για διαφορετικούς λόγους η κάθεμια. Το κοινό τις αγκάλιασε, τις διέδωσε στόμα με στόμα και γέμισε τις πλατείες των θεάτρων, προκειμένου να τις παρακολουθήσει. Και κάπως έτσι, απαίτησε την επιστροφή τους στην σκηνή. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι 20 θεατρικές παραστάσεις που θα επαναληφθούν από χειμώνα, χάρη στην καλλιτεχνική και εμπορική τους επιτυχία.

                                                         «Το κουκλόσπιτο»

θεατρικές παραστάσεις

Ο Γιώργος Σκευάς θα καταπιαστεί και πάλι με το εμβληματικό έργο του Ερρίκου Ίψεν, που συντάραξε την εποχή του και υπήρξε καταλυτικό για την εξέλιξη της θεατρικής τέχνης, με την Αμαλία Μουτούση ξανά σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας στο ρόλο της Νόρας. (Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»)

                                                              «Θεέ μου, τι σου κάναμε;»

θεατρικές παραστάσειςΘα αναρωτηθούν ξανά από το χειμώνα ο Λάκης Λαζόπουλος και η Μαρία Καβογιάννη στη θεατρική μεταφορά της επιτυχημένης γαλλικής ταινίας του Φιλίπ ντε Σοβερόν. Γνωρίζοντας πολύ καλά τον μέσο Έλληνα του σήμερα, ο σκηνοθέτης-συγγραφέας-ηθοποιός θα αναδεύσει για μια ακόμη φορά τον «ψυχισμό της φυλής», αναδεικνύοντας τις καλά κρυμμένες αλήθειες, τα κοινά μυστικά και τα ακατάληπτα ψεύδη που διαμορφώνουν τα αντανακλαστικά της συμπεριφοράς μας απέναντι στο θέμα της πολύ-πολιτισμικότητας και της ανάγκης συμβίωσης με τον «άλλον». (Θέατρο Γκλόρια)

                                                              «Τρεις αδελφές»

θεατρικές παραστάσεις

 Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα και Αλεξάνδρα Αϊδίνη σε τρεις εξαίσιες ερμηνείες στην πρώτη σκηνοθετική ενασχόληση του Δημήτρη Τάρλοου με τον Άντον Τσέχωφ. (Θέατρο Πορεία)

                                                                    «Προδοσία»

θεατρικές παραστάσειςΟ Γιάννης Μόσχος το αγαπημένο έργο του Χάρολντ Πίντερ σε μια παράσταση-περιήγηση εσωτερικού χώρου με τους Γιώργο Γλάστρα, Μαρία Σκουλά και Νίκο Ψαρρά να πρωταγωνιστούν. (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)

«Μεγάλη Χίμαιρα»

θεατρικές παραστάσεις

Τέταρτη χρονιά επιτυχίας φαίνεται ότι θα γνωρίσει η sold out παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου πάνω στο ομώνυμο επικό ερωτικό μελόδραμα του Μ. Καραγάτση, με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη και πάλι στο ρόλο της Μαρίνας Μπαρέ. Ρόλος που της χάρισε προσφάτως το «Βραβείο Μελίνα Μερκούρη». (Θέατρο Πορεία)

 

«Άγριος Σπόρος»

θεατρικές παραστάσεις

Με τον Τάκη Σπυριδάκη να πρωταγωνιστεί και να ξεχωρίζει, η ομάδα Νάμα παρουσιάζει με πικρό χιούμορ το κοινωνικό δράμα του Γιάννη Τσίρου που τοποθετείται στο εν εξελίξει παρόν, διαπραγματευόμενο παρόλα αυτά θέματα διαχρονικά όπως ο αγώνας των ανθρώπων για επιβίωση, οι δυσκολίες προσαρμογής στη μεταβαλλόμενη κοινωνική πραγματικότητα αλλά και οι συγκρούσεις στο πεδίο των σχέσεών τους (Θέατρο Επί Κολωνώ)

                                                   «Ο Θεός της σφαγής»

θεατρικές παραστάσειςΗ επιτυχημένη παράσταση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, που έγινε talk of the town, επιστρέφει στη σκηνή για να μας καθηλώσει για ακόμη μία φορά με τις καθηλωτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της και φυσικά με τα δυνατά και άκρως επίκαιρα νοήματα της σάτιρας της Γιασμίν Ρεζά. (Θέατρο Αθηνών)

                                                                       «Χειρόγραφο»

θεατρικές παραστάσειςΗ Χάρις Αλεξίου θα ανέβει και πάλι στη σκηνή για να μας διηγηθεί και να μας τραγουδήσει στιγμές από τη ζωή της και τη μέχρι τώρα πορεία της στο μουσικό στερέωμα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Νανούρη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί αρχικά στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου και εν συνεχεία θα μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

                                                       «Θεατροποιός»

θεατρικές παραστάσειςΟ Νίκος Χατζόπουλος και ο περιπλανώμενος θίασος του θα μας καλωσορίσουν ξανά στο πανδοχείο της λιλιπούτειας κοινότητας, στην οποία ζουν για να μας παίξουν το μοναδικό έργο του Μπρουσκόν, τον «Τροχό της Ιστορίας», στην παράσταση του Ακύλλα Καραζήση πάνω στην κωμωδία του Τόμας Μπέρνχαρντ. (Θέατρο Πόρτα)

                                                                «Φάουστ»

θεατρικές παραστάσειςΟι Νίκος Κουρής και Αργύρης Πανταζάρας θα επιστρέψουν στους ρόλους των Δρ. Φάουστ και Μεφιστοφελή, αντιστοίχως, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κατερίνας Ευαγγελάτου πάνω στο αριστούργημα του Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε. (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)

                                                                   «Το δάνειο»

θεατρικές παραστάσειςΥπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, οι Μιχάλης Οικονόμου και Γιάννης Σαρακατσάνης θα τα ξαναβάλουν με τις τράπεζες και την οικονομική κρίση για να μας παρασύρουν σε μία ξεκαρδιστική κωμωδία, που προβληματίζει με την υπογραφή του Ισπανού Τζορντί Γκαλθεράν. (Θέατρο Νέου Κόσμου)

                                                                     «Κατερίνα»

katerina-11-thumb-largeΗ ιστορία της διπολικής Κατερίνας, που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στη ζωή και την αυτοκαταστροφή θα ακουστεί ξανά δια στόματος Λένας Παπαληγούρας μέσα από τη sold out παράσταση του Γιώργου Νανούρη, που βασίζεται στο βιογραφικό, best seller, βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ «Το βιβλίο της Κατερίνας» (η ηρωίδα είναι η μητέρα του). Θα παρουσιαστεί αρχικά στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία θα κατηφορίσει στην Αθήνα στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου.

                                                                 «Για όνομα»

θεατρικές παραστάσειςΘα αναφωνήσουν για ακόμη μία χρονιά οι θεατές με την επιτυχημένη παράσταση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη πάνω στην ομώνυμη σύγχρονη κωμωδία των Mathieu Delaporte και Alexandre de la Patellière, η υπόθεση της οποίας αφορά την προγραμματισμένη συνάντηση πέντε προσώπων, τα οποία συνδέουν φιλικοί και οικογενειακοί δεσμοί, σε δείπνο. (Θέατρο Αλίκη)

                                                                    «Ταρτούφος»

AIMILIOSΟ Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας θα ξανανεβάσουν την ίσως γνωστότερη θεατρική κωμωδία του Μολιέρου, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, με τον πρώτο να αναλαμβάνει και πάλι τον ομώνυμο ρόλο. (Θέατρο Τζένη Καρέζη)

                                             «Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ»

θεατρικές παραστάσειςΕπιστροφή στο σανίδι για την επίκαιρη κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου, που εξιστορεί τις περιπέτειες δύο άνεργων ηθοποιών που μηχανεύονται τα πάντα ώστε να συγκεντρώσουν το ποσό που χρειάζονται για να βρεθούν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. (Θέατρο Ιλίσια)

                                                «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες»

1Η ενασχόληση της Γεωργίας Μαυραγάνη με το έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ, που αποτελεί μια ιστορία λίγο πριν την άνθιση του κακού με ήρωες τέσσερις νέους τρόφιμους μιας από τις πιο φημισμένες στρατιωτικές σχολές της Αυστρίας να γνωρίζουν το κακό «από μέσα», θα συνεχιστεί και του χρόνου. (Θέατρο Πόρτα)

                                                                          «Ring»

b_5177_ring2Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Μαρίνα Καλογήρου θα επιδοθούν και πάλι σε έναν αγώνα δρόμου για τις ερωτικές σχέσεις στην «άπαιχτη» κωμωδία της Γαλλίδας Λεονόρ Κονφινό με θέμα τον έρωτα, την αγάπη και την αιώνια σχέση – διαμάχη ανδρών και γυναικών. (Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης)

                                                «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17»

1829475Στην ίσως καλύτερη ερμηνεία της πάνω στη σκηνή, η νεαρή ηθοποιός Ηλιάνα Μαυρομάτη υποδύεται στο μονόλογο της Θαλλασιάς Αντωνοπούλου, την αγωνίστρια, Αθηνά Χατζηεσμέρ, που θυσιάστηκε στα 17 της, για μια ελεύθερη από τους φασίστες κατακτητές Ελλάδα. (Θέατρο Επί Κολωνώ)

                                                  «Έγκλημα και τιμωρία»

θεατρικές παραστάσειςΟ αναμορφωτής του γεωργιανού θεάτρου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Kote Marjanishvili theatre, Λεβάν Τσουλάτζε θα καταδυθεί ξανά στον σκοτεινό κόσμο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι με τον Τάσο Ιορδανίδη στο ρόλο του φτωχού φοιτητή Ρασκόλνικωφ, ο οποίος θύτης και θύμα ταυτοχρόνως, γίνεται δολοφόνος διαμαρτυρόμενος για την κοινωνική αδικία. (Θέατρο Άνεσις)

                                                                 «Σωτηρία με λένε»

main_Σωτηρία_με_λένεΗ sold out παράσταση του ΚΘΒΕ δια χειρός Χριστίνας Χατζηβασιλείου με την Έφη Σταμούλη να ερμηνεύει υποδειγματικά τη Σωτηρία Μπέλλου στο έργο της Σοφίας Αδαμίδου θα ήταν αδύνατον να μην επανέλθει από το φθινόπωρο στη σκηνή. (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών)

Σχόλια