4 μέρες ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη.
Το Οffside Festival διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Επιμέλεια: Φένια Τσιαλούκη

Πότε: 25-27 Μαΐου
Πού:  Αποθήκη 1 ( Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

Στις 25-27 Μαΐου η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το πρώτο φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ στην Αποθήκη 1 (Λιμάνι Θεσσαλονίκης). Με  γνώμονα την αγάπη για το ποδόσφαιρο, το Offside Festival διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ως στόχο να παρουσιάσει ιστορίες-ντοκιμαντέρ  τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για τον κοινωνικό απόηχο του αθλήματος.

Πρόκειται για ένα χρονικό στην ιστορία του αθλήματος και τα περισσότερα ντοκιμαντέρ απαρτίζονται από τη συμμετοχή τόσο ποδοσφαιριστών όσο και προπονητών, αθλητικογράφων και γενικά φιλάθλων που εξομολογούνται μπροστά στην κάμερα και ανατρέχουν στο παρελθόν ενθυμούμενοι ιστορίες και χαρούμενες και λυπητερές στιγμές που τους χάρισε η ομάδα τους.

Θα παρακολουθήσουμε το Barça Dreamsμία ιστορική αναδρομή τόσο στην ομάδα της Barcelona όσο και στο γήπεδο που φιλοξενεί την ομάδα αλλά και στο club της ομάδας που μοιράζονται το όνομα  Blaugrana (=μπλε και βαθύ κόκκινο). Την ίδια μέρα θα δούμε το Democracia em Preto e Branco που έρχεται από τη Βραζιλία και μας αφηγείται την ιστορία των Corinthians από το São Paulo που παρά τη δικτατορία που υπήρχε τότε στη χώρα κατάφεραν να εισάγουν μία νέα μορφή διοίκησης της ομάδας δημοκρατικά διακείμενη και το Ultim Partit, για την μεταγραφή του Johan Cruyff στη Barcelona FC που έμελλε να επηρεάσει καθοριστικά το μέλλον της ομάδας. Ακολουθεί ΟffsideOff Party στην αποθήκη 1 .

Επιπλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε περισσότερες ιστορίες από το χώρο «της μπάλας», όπως για παράδειγμα το Football Rebels που προσδίδει μία καινούρια διάσταση στο άθλημα μέσα από τις ιστορίες πέντε ξεχωριστών ποδοσφαιριστών που πάλεψαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στις χώρες τους.

Αξίζει, επίσης, να σταθούμε στο Εleven, ένα ντοκιμαντέρ για μία ποδοσφαιρική ομάδα που αποτελείται από 11 παιδιά, 11 ετών από 11 διαφορετικές χώρες του κόσμου και στο Ι believe in miracles για τον θρίαμβο της Nottingham Forest που με τον Βrian Clough κατάφερε να κερδίσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1979 και το 1980.

Το φεστιβάλ μπορεί να ολοκληρώνεται την Παρασκευή 27 Μαΐου, αλλά το Σαββάτο 28 Μαΐου  στην Αποθήκη 8 οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μεγάλο τελικό του UEFA Champions League!

Σχόλια