Φτιάξε εύκολα και γρήγορα φοιτητική κοτόσουπα!

Αγαπητέ φοιτητή,  απολογούμαι.

Τόσο καιρό σου γράφουμε συνταγές και μάλλον ξεχάσαμε μια από τις σημαντικότερες για σένα, τη κοτόσουπα. Γιατί σημαντικότερη; Γιατί αν βρίσκεσαι σε πόλη μακριά από τη μαμά, αυτό είναι ένα από τα πράγματα που σίγουρα θα πρέπει να ξέρεις. Και ειδικά τώρα που ‘πιασε άνοιξη και ο καιρός είναι μια έτσι, μια αλλιώς και οι γρίπες πηγαίνουν κι έρχονται, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος.

Εύκολο και γρήγορο πιάτο, ο,τι πρέπει για μια αδιαθεσία στο στομάχι, μια ίωση ή ένα κρύωμα. Ή απλά ένα τέλειο πιάτο αν σου λείπουν η γιαγιά και η μαμά σου.

κοτόσουπα

Κοτόσουπα, λοιπόν!

Υλικά

  • μπούτι κοτόπουλο
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • μισή κούπα ρύζι γλασέ (αλλά μεταξύ μας, ο,τι έχεις στην ανάγκη!)
  • αλάτι, πιπέρι, κύμινο
  • λεμόνι και αυγό για το αυγολέμονο (αν είσαι μερακλής!)

Διαδικασία

Αρχικά καθαρίζεις το μπούτι. Καλύτερα φόρα γάντια γι’ αυτό. Πλύνε τα καλά σε καθαρό νεροχύτη, χωρίς άλλα άπλυτα και ο,τι χρησιμοποιήσεις με το κρέας να είναι ωμό, πλύνε το μετά καλά με ζεστό νερό, όπως και ο,τι επιφάνεια χρησιμοποιήσες. Βγάλε, λοιπόν τη πέτσα από το κοτόπουλο και πλύνε το όσο καλύτερα γίνεται με νερό. Γέμισε μια κατσαρόλα μέχρι τα μισά και λίγο πιο πάνω με νερό και βάλτη στο μάτι σε μέση θερμοκρασία μέχρι να βράσει. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό ρίξε μέσα το μπούτι. Μετά από κανα 5-10 λεπτά προσθέτεις το λάδι, το ρύζι και το αλάτι. Κατα διαστήματα ρίχνεις μια ματιά μην έχει κολλήσει τίποτα στο πάτο της κατσαρόλας και όταν το ρύζι είναι ιδανικά μαλακό (οχι πολύ μαλακό, όχι πολύ σκληρό) το κατεβάζεις από τη φωτιά.
Αν είσαι, λοιπόν, μερακλής, χτύπα ένα αυγό με λεμόνι για να φτιάξεις αυγολέμονο, αφού προσθέσεις καθώς τα χτυπάς και λίγο ζωμό από τη σούπα. Μπορείς να το αφήσεις λίγο ακόμα στη φωτιά αν θες να χιλώσει.
Στο σερβίρισμα βάλε λίγο κύμινο από πάνω μαζί με πιπέρι για έξτρα γεύση.

Εύχομαι να μη χρειαστεί να «τη πατήσεις» όπως εγώ για να δοκιμάσεις τη συνταγή. Όπως και να ‘χει, Καλή σου όρεξη!

Σχόλια