Το καινούργιο βιβλίο του Verhofstadt Guy για την Ευρώπη και το μέλλον της.

Ο Γκι Φερχόφστατ (1953)  διετέλεσε πρωθυπουργός του Βελγίου το διάστημα 1999-2008. Τον Δεκέμβριο του 2001 ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Λάακεν που αποφάσισε τη σύγκλιση μιας Ευρωπαϊκής Συντακτικής Συνέλευσης, η οποία συνέταξε το σχέδιο Συντάγματος για την Ευρώπη.Από το 2009 ηγείται της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μπορούμε ακόμα να σώσουμε αυτή τη διαβρωμένη και κουρασμένη Ευρώπη;

Μπορούμε ακόμα να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει  στο νέο του βιβλίο με τίτλο ”Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού”

Ο Γκι Φερχόφστατ αφηγείται πώς το φιλόδοξο σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, το οποίο συνέλαβαν οραματιστές πολιτικοί αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με στόχο την εξασφάλιση της ειρήνης και της προόδου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, εκφυλίστηκε σε ένα ανέμπνευστο και ανούσιο γραφειοκρατικό οικοδόμημα. Με τη Μεσόγειο να μετατρέπεται σε νεκροταφείο μεταναστών, με εξωτερική πολιτική που χλευάζεται διεθνώς για την ατολμία της, με την ανικανότητα, τόσα χρόνια μετά, να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, να δημιουργηθεί μια πραγματικά ενιαία ευρωζώνη, και να μειωθεί το χάσμα από τους παγκόσμιους ανταγωνιστές (ΗΠΑ, Κίνα), είναι φανερό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βαδίζει σε λάθος δρόμο.

Ο Γκι Φερχόφστατ βλέπει τη λύση σε ένα μεγάλο άλμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Με παραδείγματα από την Ιστορία, εξηγεί ότι τα τολμηρά βήματα που χρειάζονται πρέπει να γίνουν τώρα. Όχι προς τη δημιουργία ενός υπεροπτικού και  απόμακρου  υπερκράτους,  αλλά  προς  μια

αποτελεσματική και δημοκρατική Ομοσπονδία, βασισμένη στις αρχές της ελευθερίας, του σεβασμού του ατόμου και των νόμων. Ξαναγυρνά έτσι στο εμπνευσμένο όραμα των ιδρυτών της Ενωμένης Ευρώπης, το οποίο αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για την οικοδόμηση ενός καλύτερου ευρωπαϊκού μέλλοντος.

Η έκδοση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κεφάλαια για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το Grexit, αλλά και το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό του Frapress.gr και κερδίστε το βιβλίο ”Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ”

Οι διαδικασίες είναι συνολικά 3.

1.Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

2.Κάντε σχόλιο κάτω από το άρθρο.

3.Κάντε tag τουλάχιστον ένα άτομο στην δημοσίευση του διαγωνισμού στο Facebook!

 Ο διαγωνισμός λήγει στις 13/05/2016.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 12.00 το βράδυ της επόμενης Κυριακής στο official facebook fanpage του Frapress.gr

Καλή επιτυχία σε όλους!

Σχόλια