1ο YouthSpeak Forum Greece

Άκουσε  – Συζήτησε – Δημιούργησε

Το 1ο YouthSpeak Forum της  AIESEC Ελλάδος γίνεται  πραγματικότητα 10 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς). Μετά από την παγκόσμια έρευνα YouthSpeak Survey που συγκέντρωσε πάνω από 1.000 απαντήσεις στην Ελλάδα και 160.000 απαντήσεις παγκοσμίως, η πρωτοβουλία του Youthspeak δημιουργεί μια πρωτότυπη εκδήλωση που καλεί νέους ανθρώπους  να ακούσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, πυροδοτεί συζητήσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τέλος του δίνει το βήμα να δημιουργήσουν οι ίδιοι ένα project που θα φέρει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Μετά από επιτυχημένα YouthSpeak Forums στο εξωτερικό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα νέοι  γίνονται μέρος του YouthSpeak  Movement και κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί μέσα από ένα ταξίδι με τρείς σταθμούς: Inspire, Engage, Act.

Ξεκινώντας την ημέρα με την αναζήτηση έμπνευσης, ο συμμετέχων παρακολουθεί σύντομες αλλά δυναμικές ομιλίες από τo κολέγιο Deree καθώς και από τον εξαίρετο καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Χρήστο Ταραντίλη, μέσα από τις οποίες θα διευρύνει τη σκέψη του και θα προετοιμαστεί  για τη συνέχεια. Μια συζήτηση σε μορφή panel απαρτιζόμενη από άτομα που εκπροσωπούν διαφορετικά περιβάλλοντα,  αλλά έχουν ένα κοινό στόχο: να καταγράψουν πώς η εκπαίδευση μπορεί να καθορίσει το μέλλον.

Πρόγραμμα

YouthSpeak Forum

Ο συμμετέχων όμως του YouthSpeak Forum  δε θα μείνει καθισμένος στην καρέκλα του μιας και αμέσως μετά ακολουθούν δύο σειρές από διαδραστικά workshops οργανωμένα από σπουδαίες επιχειρήσεις στον κλάδο τους  όπως οι MetLife, Coca-Cola Hellas, PwC, ALBA και PnG και άλλες. Η δημιουργία ενός θετικού αντίκτυπου στον κόσμο απαιτεί την συνεργασία διαφορετικών δυνάμεων και ικανοτήτων, έτσι τα workshop φέροντας κοντά διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικό τρόπο σκέψης και τομείς εξειδίκευσης, δοκιμάζουν την οπτική των συμμετεχόντων και πυροδοτούν την σκέψη τους. Ακολουθεί ένας χώρος για networking όπου οι ομιλητές αλλά και όσοι συμμετέχουν στο YouthSpeak μπορούν να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους χωρίς ατζέντα ώστε να έρθουν πιο κοντά με επιχειρήσεις και οργανισμούς που θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

Η δράση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Μετά τα στάδια της έμπνευσης και της συνεργασίας που περνούν οι συμμετέχοντες εντός της μέρας, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσουν ομάδες κα να αποκτήσουν μαζί ένα αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης για τις ιδέες και τα projects που θα δημιουργήσουν και θα παρουσιάσουν μπροστά στην ειδική επιτροπή. Η AIESEC ως συντονιστής συνδέει τους πόρους και το δίκτυό της με αυτά τα projects με στόχο οι καλύτερες ιδέες να γίνουν πραγματικότητα δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στον κόσμο.

Κλείσε την θέση σου για το Forum και ζήσε από κοντά το ταξίδι!

Μάθε περισσότερα για το YouthSpeak Forum:

Σχόλια