Το Frapress παρευρέθηκε στη μεγάλη γιορτή του βινυλίου… Το Vinyl is back μας κατέπληξε για άλλη μια χρονιά!

Κείμενο: Πολέμαρχος
Φωτογραφίες: Εύα Μπεσλεμέ
04
09
Την Κυριακή, που μας πέρασε, το Frapress.gr βρέθηκε για άλλη μια φορά στο έβδομο Vinyl is Back που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 8-9-10 Απριλίου στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας.
Μια πολύ όμορφη έκθεση ιδίως για τους φανατικούς των 60s, 70s, 80s και 90s αλλά και για τους απανταχού μουσικόφιλους, που φαίνεται, μάλιστα, πως βρήκε και τον ιδανικό χώρο να της ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλον. Περιτριγυρισμένη από τις αντίκες του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, και ταξιδεύοντας σε για τα καλά, σε μια εποχή αγνή και ρομαντική, που ο καθένας θα ήθελε να ζήσει, η γλυκιά νοσταλγία του Vinyl is Back είναι πάντοτε παραπάνω από ευπρόσδεκτη. 
02 06
Για ακόμη μια φορά ο κόσμος αγκάλιασε με τρόπο συγκινητικό το Vinyl is Back, καθώς οι λάτρεις του βινυλίου, κι όχι μόνον, τίμησαν για τα καλά με την παρουσία τους την διοργάνωση, ενώ τα χαμογελαστά πρόσωπα δημιουργούσαν ένα κλίμα ιδιαίτερα ευχάριστο και ζεστό, καθώς η θετική αύρα του χώρου σε υποδεχόταν με ανοιχτές τις αγκάλες! Ανακαλύψαμε βινύλια για όλα τα γούστα και από όλα τα είδη μουσικής, τα οποία είναι έτοιμα να ανέβουν πάνω στο άσπρο άλογο της εποχής τους (το pick up) και να μας οδηγήσουν με τις μελωδίες τους σε εποχές πολύ πιο αληθινές και ανθρώπινες.
Το Vinyl is Back είναι από εκείνες τις εκδηλώσεις που μας θυμίζουν τρανταχτά πόσο απλή και ταυτόχρονα όμορφη μπορεί να υπάρξει η ζωή. Χωρίς πάρα πολλά, απλώς με ωραίες μουσικές, την ιστορία δεκαετιών ολόκληρων γύρω μας και ανθρώπους με παρόμοιες ευχάριστες διαθέσεις ανάμεσά μας, η επίσκεψή μας εκεί μας έκανε να νιώσουμε σαν να είχαμε φύγει στην εξοχή για το Σαββατοκύριακο, παρ’ όλο που βρισκόμασταν στην καρδιά της πόλης.
03
01
Εντύπωση μας έκανε ο μέσος όρος ηλικίας, που σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές διευρύνεται ολοένα και περισσότερο και περιλαμβάνει πλέον και μεγάλο πλήθος νέων ανθρώπων. Γεγονός, που γεμίζει τους διοργανωτές ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον όχι μόνο της Έκθεσης, αλλά και του βινυλίου γενικότερα, που φαίνεται να έχει πάρει για τα καλά τα πάνω του πλέον.
14
Εμείς, λοιπόν, πραγματοποιήσαμε τη βόλτα μας, ψαχτήκαμε για ώρες στον χώρο και κάναμε τις δικές μας επιλογές…
12718093_1062428993804054_4757795152753795101_n
Εσείς;
08

Σχόλια