Άλλη μια συνταγή κοκτέιλ για να φτιάχνετε το αρχείο σας τώρα που σιγά σιγά πλησιάζει το καλοκαίρι…

Υλικά

 60 ml τεκίλα

30 ml Cointreau  

30 ml Blue Curacao                                                                      

 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ

1 κουταλιά του γλυκού απλό σιρόπι ζάχαρης

1 κούπα παγάκια

Ποτήρι

Margarita Glass

How To Mix

Σ’ ένα  Margarita Glass, περνάμε στο χείλος από την εξωτερική πλευρά μια φέτα lime και στη συνέχεια το ακουμπάμε σε ένα  μικρό πιάτο με αλάτι.

Σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο, βάζουμε τα συστατικά, χτυπάμε δυνατά και στραγγίζουμε στο ποτήρι. Διακοσμούμε με φέτα lime ή διπλή φέτα lime.

Ιστορία

Ιστορίες για την δημιουργία  της  Margarita υπάρχουν πολλές. Η πιο αποδεκτή από όλες τις ιστορίες είναι ότι η Margarita εφευρέθηκε τον Οκτώβριο του 1941, στο Cantina Hussong, στην Ensenada του Μεξικό, από τον μπάρμαν Don Carlos Orozco.

Ένα βαρετό απόγευμα, ο Don Carlos άρχισε να πειραματίζεται με νέες αναμείξεις ποτών, όταν έφτασε στο bar μια αριστοκρατική επισκέπτρια, η Μαργαρίτα Henkel, κόρη ενός Γερμανού πρέσβη, η οποία ζούσε με τον σύζυγό της, Roy Parodi, στην κοντινή πόλη Rancho Hamilton. Ο Don Carlos της προσέφερε το ποτό και του έδωσε το όνομά της, αφού ήταν το πρώτο άτομο που το δοκίμασε. Σκαρφίστηκε ένα μείγμα από ίσα μέρη, αποτελούμενο από τεκίλα, λικέρ πορτοκάλι και λάιμ, και το σέρβιρε σε ένα ποτήρι με πάγο, στο στόμιο του οποίου είχε βάλει αλάτι. Ωστόσο, η συνταγή του Don Carlos έγινε με λικέρ Damiana, και όχι με Cointreau. Μπορεί να ονόμασε το ποτό του από τη Μαργαρίτα Henkel, αλλά δεν ήταν το ποτό που απολαμβάνει ο κόσμος σήμερα.

Μια άλλη κοινή ιστορία που σχετίζεται με τη Margarita, λέει ότι εφευρέθηκε λίγα χρόνια νωρίτερα στο Rancho La Gloria Hotel, στα μισά του δρόμου μεταξύ της Τιχουάνα και του Rosarito στο Μεξικό , από τον Carlos “Danny” Herrera, για έναν πρώην χορευτή που ονομαζόταν Marjorie King. Αυτή η ιστορία ήταν σχετική με τον Herrera και με τον μπάρμαν Albert Hernandez, ο οποίος φημίζεται για την διάδοση της Margarita στο Σαν Ντιέγκο μετά από το 1947, στο εστιατόριο La Plaza στην La Jolla.

Ο Hernandez υποστήριζε τον ιδιοκτήτη του La Plaza, Morris Locke, ήξερε τον Herrera και επισκεπτόταν το Μεξικό συχνά.

Υπάρχουν επίσης ισχυρισμοί ότι το δημοφιλές ποτό φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο El Paso, στην περιοχή Juárez, στο Tommy’s Place Bar στις 4 Ιουλίου 1945 από τον Francisco “Pancho” Morales.

Ο Morales αρχικά εγκατέλειψε το bartending στο Μεξικό για να γίνει πολίτης των ΗΠΑ. Είναι εισηγμένος στο Texas Almanac’s Sesquicentennial Edition (1857–2007, under M)- “Θάνατοι Διάσημων Τεξανών.

Η ιστορία του γνωστοποιήθηκε στο μηνιαίο του Τέξας τον Οκτώβριο του 1973 Τέξας, με τίτλο:”Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τη Margarita” από τον Brad Cooper, και αργότερα στη νεκρολογία του στην Washington Post στις 2 Ιανουαρίου, το 1997.

Μια άλλη φήμη αρχίζει την ιστορία του κοκτέιλ στο θρυλικό κλαμπ Balinese Room, στο Galveston του Texas, όπου, το 1948, ο επικεφαλής μπάρμαν Santos Cruz δημιούργησε την Margarita για την τραγουδίστρια Peggy (Margaret) Lee. Το ονόμασε δήθεν από την ισπανική εκδοχή του ονόματός της, Margarita, και από τότε και μετά το κοκτέιλ γνώρισε την επιτυχία του.

Μια άλλη εκδοχή, ωστόσο, είναι ότι η Margarita είναι απλώς ένα δημοφιλές αμερικανικό ποτό, το Daisy, το οποίο ανακατασκευάστηκε με τεκίλα αντί του κονιάκ, η οποία έγινε δημοφιλής κατά τη διάρκεια της Ποταπαγόρευσης, καθώς οι άνθρωποι έβγαιναν από τα σύνορα για να βρουν αλκοόλ.

Υπάρχει και ένα άρθρο από το 1936, από τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας της Iowa James Graham, όπου ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε πιει το εν λόγω κοκτέιλ στην Τιχουάνα, χρόνια πριν από οποιονδήποτε από τους άλλους «μύθους δημιουργίας» της Margarita.

Σχόλια