Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν θέλουμε μοναξιές!

Αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο, είναι Πάσχα! Για αυτό το λόγο όλη μας η ενέργεια και ο ενθουσιασμός ας διοχετευτεί σε αυτό! Σίγουρα έχει ένα τόνο αρκετά πιο οικογενειακό καθώς αυτές τις μέρες τις περνάμε οι περισσότεροι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, οικογένεια και παρέα. Ως εκ τούτου, αυτό το Σαββατοκύριακο δεν θέλουμε μοναξιές. Μην μείνετε μέσα εκτός αν πρόκειται φυσικά για οικογενειακά μαζέματα και καλή παρέα.

Η Μεγάλη Εβδομάδα τελειώνει και το σαββατοκύριακο του Πάσχα φτάνει. Ένα σαββατοκύριακο που για άλλους αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οικογενειακές γιορτές του χρόνου, και για άλλους είναι απλά ένα βαρετό έθιμο, μια συνήθεια, ίσως ακόμη και υποχρέωση, που απλά περιμένουν με απάθεια να περάσει όσο πιο ήρεμα γίνεται. Ωστόσο, όπως και να ‘χει, δεν παύει να ναι ένα ακόμη σαββατοκύριακο το οποίο είναι κρίμα να αφήσουμε να πάει χαμένο. Οι δικές μας προτάσεις, λοιπόν, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αυτή τη φορά λίγη παραπάνω δόση οικογένειας και φυσιολατρείας.

Η Μαριάννα προτείνει:

Περάστε χρόνο με την οικογένεια σας

Όσο κλασικό και παρωχημένο και αν ακούγεται, δεν παύει να είναι κάτι ουσιαστικό και κάτι που έχετε την ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε τώρα. Μιας και οι περισσότεροι αυτές τις μέρες επιστρέφουμε στο πατρικό μας σπίτι,  είναι μια ευκαιρία να περάσουμε λίγο ποιοτικό χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους, εννοώντας τόσο την οικογένεια όσο και παλιούς φίλους, όσο έχουμε την τύχη να τους έχουμε δίπλα μας.  Βοηθήστε στις δουλειές του σπιτιού και τις προετοιμασίες των ημερών και χαρείτε παλιές συνήθειες και παρέες.

oikogeneia

Επιστροφή στη φύση, βόλτες, περίπατοι και ποδηλατάδες

Για όσους τυχερούς κατάγονται από την επαρχία και έχουν σπίτι σε κάποιο χωριό, η ομορφότερη θα έλεγα πρότασή μου, για αυτές τις ημέρες, δεν είναι παρά μια απόδραση στη φύση. Μια διέξοδος που για κάποιους μπορεί να φαίνεται απόκοσμη και βαρετή, αλλά πιστέψτε με, πρόκειται για την καλύτερη ψυχοθεραπεία, καθώς  θα σας τονώσει και θα σας ξεκουράσει, ειδικά εάν  η καθημερινότητά σας επιβάλλει τα πολύβουα αστικά κέντρα. Αν, λοιπόν, έχετε χωριό, απλά παρατήστε τα όλα και φύγετε για εκεί.

fisiΜια βόλτα στη φύση, ένας περίπατος ανάμεσα στα δέντρα, το άκουσμα των ήχων της φύσης και τα κελαηδήματα των πουλιών, το απέραντο πράσινο είναι αρκετά για να σας κάνουν στο άψε σβήσε έναν άλλο άνθρωπο. Πέρα από το ότι θα ηρεμήσετε από τη φασαρία της πόλης και θα αναπνεύσετε καθαρό αέρα, θα έχετε χρόνο να σκεφτείτε, να μείνετε λίγο με τον εαυτό σας αλλά και τους δικούς σας ανθρώπους, θα αναθεωρήσετε πράγματα και καταστάσεις, θα θέσετε προτεραιότητες, αφού καθαρίσετε τις σκέψεις σας. Άλλωστε ποιος έχει χρήματα για ψυχολόγους τη σήμερον ημέρα.

thessalonikiΓια όσους πάλι δεν έχουν την δυνατότητα αυτή της απόδρασης, με λίγη καλή θέληση υπάρχει λύση. Αν παραμείνετε, λοιπόν, στην όμορφη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν φυσικά εναλλακτικές επιλογές για κάθε φυσιολάτρη. Μια βόλτα στο δάσος του σέιχ σου, είναι θεωρώ μια εξίσου όμορφη απόδραση που θα εκτιμήσετε δεόντως. Πηγαίνετε, έτσι, για ένα περίπατο, συνδυάζοντάς το με ένα πικνίκ, με την οικογένεια ή τους φίλους σας, ή προτιμήστε μια βόλτα με  ποδήλατα.

picnicΑν κάποιοι, από την άλλη, δεν είναι τόσο λάτρεις του πράσινου, μια βόλτα στη νέα παραλία δεν θα σας απογοητεύσει, και δη τις πολύ πρωινές ώρες, που η ατμόσφαιρα είναι καθαρή και η θάλασσα γαλήνια, καθώς μπορεί να σας αναζοωγονήσει απίστευτα, να σας δώσει ενέργεια και να ομορφύνει ολόκληρη τη μέρα σας..  Μια βόλτα με τα ομαδικά ποδήλατα που ενοικιάζονται στο bikeIT, είναι μια άλλη εξίσου ενδιαφέρουσα πρόταση που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας ολόκληρης παρέας, εάν δεν διαθέτετε δικά σας ποδήλατα.

Θέατρο

maxresdefault

Όσο για την Κυριακή το βράδυ, όσοι από εσάς δεν χάνετε τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες, και αγαπάτε το θέατρο, ΤΟ ΣΩΣΕ είναι η παράσταση που θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα, εάν θέλετε να βγείτε από το κλίμα των ημερών και να γελάσετε με την ψυχή σας. Μια κωμωδία με ιδιόρρυθμο χιούμορ, που μπορεί όμως εύκολα να φτιάξει τη διάθεσή σας. Παίζεται στο θέατρο Αριστοτέλειον Θεσσαλονίκης και το φοιτητικό εισητήριο είναι 13 ευρώ.

Φάτε όσο περισσότερο μπορείτε:

Είναι η τελευταία και άρχουσα πρόταση.

arni

Οι βόμβες χοληστερίνης και οι λιχουδιές, που περιλαμβάνει το μενού των ημερών, είναι θεωρώ αυτό που κάνει τις γιορτές του Πάσχα να κερδίζουν περισσότερο την εκτίμησή μας. Μαγειρίτσα, σούβλες με αρνιά, κατσίκια, κοκορέτσια και κάθε λογής ‘’κοψίδια’’…. ο παράδεισος των κρεατοφάγων (δεν θα σχολιάσω τους ιερόσυλους μη φανατικούς του κρέατος), που συνοδεύονται από κόκκινα ή σοκολατένια αυγά, τσουρέκια και κουλούρια, κάνουν το πασχαλινό τραπέζι σκέτο πειρασμό, που καλώς ή κακώς δεν τον βρίσκουμε κάθε μέρα. Φροντίστε, λοιπόν, να ενδώσετε και να απολαύσετε το πασχαλινό τραπέζι και αφήστε τη δίαιτα να ξεκινήσει για ακόμη μια φορά από Δευτέρα.

Η Ιωάννα προτείνει:

Σάββατο

Μαγειρική

Τα κοριτσάκια βοηθάμε τη μαμά μας στην ετοιμασία του βραδινού φαγητού, μην  σας πω και του αυριανού – ναι, γιατί όλα αυτές τις μέρες στρέφονται γύρω από το φαγητό.  Οκ, δεν είμαστε και πολύ νοικοκυρές, αλλά ακόμα και η προσπάθεια έχει ενδιαφέρον. Κουλουράκια και μαγειρίτσα έχουν την τιμητική τους. Αν βαριέστε να διαβάσετε τις συνταγές και είστε οπτικοί τύποι σας προτείνω να δείτε online βίντεο συνταγών, βοηθάνε πολύ.

cooking-timeΑνοιξιάτικη Πλάκα

Αρκετά με τη μαγειρική και το σπίτι, μάλλον ένας χαλαρός καφές με φίλους είναι ό,τι πρέπει. Προτείνω καφέ φυσικά στην Πλάκα, στο αγαπημένο μου Γιασεμί, καθώς ταιριάζει απόλυτα με την άνοιξη και με το χαλαρό κλίμα των ημερών. Κάντε και μια βόλτα Διονυσίου Αρεοπαγείτου, φάτε και κανένα-νηστίσιμο, σορμπέ- παγωτό (υπομονή το βράδυ έρχεται μαγειρίτσα!).

Plaka-sm-1024x682

Εμπορικό κέντρο

Αν πάλι είστε στο καταναλωτικό πνεύμα των ημερών, σας προτείνω καφέ σε μέρος που να είναι ταυτόχρονα και εμπορικό κέντρο, όπως για παράδειγμα το κέντρο του Αμαρουσίου ή του Χαλανδρίου. Χαζέψτε, δείτε καμιά βιτρίνα –τρώγοντας φυσικά το αγαπημένο μου σορμπέ- και απολαύστε το «doing nothing» των ημερών. Ατελείωτη βόλτα και κους-κους: είναι γιορτές! Αν είστε στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας στην Ερμού, περάστε από Αγία Ειρήνη και απολαύστε μια γρανίτα Bubble Tale, ή λουκουμάδες ή φαλάφελ από πιο κάτω στην Αιόλου. Υπομονή, η νηστεία τελειώνει!

ermou-street2Χαλαρά σε φιλικό σπίτι

Το βράδυ μετά την Ανάσταση ετοιμαστείτε να βαρυστομαχιάσετε! Μα θα σηκωθείτε αποφασιστικοί και θα πάτε στο σπίτι του κολλητού, όπου θα μαζευτεί η παρέα σας και θα αράξετε με drinking games και χαρτιά ως το πρωί. Προτείνω ακόμη παντομίμα με ταινίες.

14-drinking-games-to-spruce-up-your-night-out

Κυριακή

Παραλία, μόνο!

Βόλτες γύρω από τη σούβλα και μυρωδιές παντού. Το τζατζίκι κάνει πάρτυ! Εσύ όμως, θα το καταπολεμήσεις, και κρατώντας την φουσκωμένη κοιλιά σου, θα πας το απογευματάκι για έναν καφέ παραλία. Ναι παραλία, γιατί είναι και Πρωτομαγιά! Προτείνω Ζούμπερι για καφέ στη Νέα Μάκρη ή μια βόλτα προς τις καφετέριες της παραλιακής αν σας είναι πιο κοντά. Έπειτα περπατήστε στην παραλία και βγάλτε φωτογραφίες τον ήλιο. Είναι πλέον Μάης και το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά!

vive mar

Ένα γλυκό ακόμα

Επειδή είμαστε άπληστοι, και όσο και αν φάγαμε όσο και αν δεν μπορούμε να περπατήσουμε από το πολύ φαγητό, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διστάζουμε να φάμε πάλι! Αν είστε ήδη παραλία προτείνω Haagen Daz Μαρίνα Φλοίσβου για παγωτό. Ειδάλλως, Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ φυσικά στο κέντρο και Παγωτομανία στο Μπουρνάζι ή το πολυαγαπημένο μου pancake στο Mr Peacock στο Χαλάνδρι.

12517_946452755378647_6292008426789567881_n-759x500

 

Σχόλια