Η εντυπωσιακή ανατροπή της Λίβερπουλ μέσα στο Άνφιλντ επί της Ντόρτμουντ!

Είμαι αραχτός στο δωματιάκι μου, τρώω τα σουβλάκια μου, πίνω τις μπυρίτσες μου τις παγωμένες και παρακολουθώ χυμένος στον καναπέ, την ευρωπαϊκή βραδιά (βλέποντας κυρίως Λίβερπουλ) του Europa League… Ναι-ναι-ναι! Ακριβώς το ίδιο έπραξα και τις προηγούμενες μέρες (Τρίτη και Τετάρτη), στις αντίστοιχες του Champions League.

Έχω παίξει και τη στοιχηματούμπα μου να ούμε…
(διπλό την Ντόρτμουντ-διπλό την Μπιλμπάο -και διπλό την Βιγιαρεάλ)
και απολαμβάνω τη ζωάρα!

Όλα ξεκινήσαν πολύ καλά!

Η Ντορτμουντ προηγείται στο ημίχρονο με 0-2 της Λίβερπουλ,
Η Βιγιαρεάλα με 0-3 της Σπάρτα Πράγας
Και η Μπιλμπάο -με την οποία δεν ασχολούμουν ιδιαίτερα- είναι ισόπαλη 0-0 στην Σεβίλλη.

liv6

Με βάση την εικόνα του 1ου ημιχρόνου, η Ντόρτμουντ έδειχνε ότι θα πετύχει κι άλλο τέρμα στην επανάληψη… Να ναι καλά τα Center Back της Liverpool (o Sakho και ο Lovren), οι οποίοι για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, αμυντικά δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε χελώνα γυρισμένη ανάποδα… Και έτσι και έγινε!

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Reds, μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μειώνουν το σκορ σε 1-2 με τον Origi.

Στο πόδι το Anfield, της πουτ@ν@ς στον πάγκο με τα πανηγύρια του Κlopp.

Δεν πρόλαβαν όμως να πάρουν τα πάνω τους οι Βρετανοί και το αμυντικό τους δίδυμο αναλαμβάνει δράση ξανά. Εκπληκτική κάθετη πάσα του Hummels στον Reus και 1-3 στο 57′ για τους Γερμανούς. Sakho και Lovren τραγουδούσαν για ακόμη μια φορά, το ”με τα μάτια μαρκάρουμε εμείς” του Σφακιανάκη.

Με το σκορ στο 1-3 και την Μπορούσια να κάνει κατεβασιές ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσωπικά προέβλεπα και 4ο τέρμα από τους Βεστφαλούς (ειδικά με τους τραγικόπουλους της αμυντικής γραμμής της Λίβερπουλ).

O Κlopp στο 62′ κάνει διπλή αλλαγή βάζοντας στο παιχνίδι τους αγωνιστικούς Allen και Sturridge, στις θέσεις των σβησμένων από τα αντίπαλα αμυντικά χαφ (και ξενερωμένων) Firmino και Lallana και καταφέρνει να μειώσει με τον Coutinho στο 66′, μετά από έναν πολύ όμορφο ομαδικό συνδυασμό. Μια φάση που έχει σίγουρα την υπογραφή του προπονητή της (πραγματικά ήταν σαν να βλέπαμε αυτοματισμό αλά Ντόρτμουντ, από κόκκινες φανέλες).

To Αnfield ξανά ζεσταίνεται και οι παραδοσιακές γιόμες πλέον είναι γεγονός…

Τα γεμίσματα του Milner αποφέρουν εναέριες μονομαχίες. Οι εναέριες μονομαχίες αποφέρουν κόρνερ, τα κόρνερ με την σειρά τους αναμπουμπoύλες. Σε μια από αυτές ο Sakho με κεφαλιά πετυχαίνει την ισοφάριση σε 3-3 στο 78′ και οι οπαδοί των Reds ξαναζούν στιγμές Κωνσταντινούπολης. Κάπως έτσι ο αμυντικός της Λίβερπουλ, ξεχρεώνει με τον τρόπο του τα αμυντικά λάθη του.

liv3

Την ίδια ώρα η Μπιλμπάο καταφέρνει το 1-2 μέσα στην Σεβίλλη, σκορ με το οποίο οδηγείται το ματς στην παράταση και εγώ πιάνω το στοίχημα, αν η Nτόρτμουντ πετύχει 4ο τέρμα.

Αλλά ποιος το γαμ… και το στοίχημα; Εδώ που φτάσαμε να πάνε στο διάτανο και τα λεφτά.

”GO REDS!”

Το παιχνίδι θέλει ακόμα ένα γεμάτο 15λεπτο μαζί με τα χασομέρια και αν υπάρχει μια ομάδα στον πλανήτη που μπορεί να γυρίσει ένα τέτοιο ματς -υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες- τότε αυτή σίγουρα φοράει κόκκινες φανέλες και βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο!

Είναι η Λιβερπουλ! 

Τα γεμίσματα συνεχίζονται κατά ριπάς στην περιοχή των Γερμανών. Έχουμε φτάσει στο 91′. (Και ακόμα δεν έχει πετύχει γκολ ο Lovren για να ξεχρεώσει κι αυτός…)

Οι κόκκινοι έχουν κερδίσει ένα φάουλ περίπου 5 μέτρα μπροστά από το χώρο του κέντρου και πολύ κοντά στην πλάγια γραμμή. Πάνω στην μπάλα είναι ο συνήθης γιόμας, ο Milner. Όλοι οι παίχτες είναι μαζεμένοι έξω από την περιοχή της Ντόρτμουντ και προς το 2ο δοκάρι.

Ο Milner ξεκινάει προς την μπάλα, βλέπει την κίνηση του Sturridge στις άκρες και του την στέλνει στα πόδια με μια συστημένη συρτή 30αρα πάσα. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ με δυο παίχτες κολλημένους στην πλάτη του, καταφέρνει να γυρίσει και να βγάλει μια κάθετη πάσα στον Milner (ο τυπάς έχει διανύσει την συγκεκριμένη απόσταση τρέχοντας χωρίς αύριο) ο οποίος βρίσκεται πλέον μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Σημειωτέων η πάσα του Sturridge περνούσε μόνο από ένα συγκεκριμένο σημείο για να φτάσει στην κατοχή του Milner. Κάτω από τα πόδια του αμυντικού.

Και όντως, από εκεί πέρασε…

Ο Milner με την φόρα που είχε αναπτύξει τσιμπάει την μπάλα και ελάχιστα εκατοστά πριν αυτή καταλήξει άουτ, την σκάβει στο δεύτερο δοκάρι σε ένα σημείο που ακόμα και ο Κολοσσός της Ρόδου να βρισκόταν, ο Lovren θα τον κάρφωνε και αυτόν μέσα στα δύχτια

liv14-3 και η πιο επική ανατροπή στην ιστορία του Europa League είναι γεγονός!

Πραγματικά δεν ξέρω πως  εξηγείται η όλη φάση, όμως η συγκεκριμένη Λίβερπουλ αξίζει να βρεθεί την επόμενη χρονιά στο Champions League. Αφενός, απέκλεισε την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, αφετέρου να πάρει και κάνας άλλος το Europa εκτός από την Σεβίλλη, η οποία έχει καταντήσει πια, πιο γραφική και από τον Σόϊμπλε…

Τώρα σε ότι αφορά τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά παιχνίδια έχω να πω τα εξής:

liv5

Πανάξια πρόκριση για την Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στον Ολυμπιακό της Ευρώπης Μπάρτσα, (η οποία μαζί με την Λέστερ φέτος σπρώχνεται από τους διαιτητές όσο κανένας…)

Λογικές προκρίσεις για Ρεαλ και Μπάγερν όσο δύσκολα και αν επιτεύχθηκαν αυτές.

Η Μάντσεστερ Σίτυ έκανε την έκπληξη παίζοντας άμυνα ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της, στον επαναληπτικό με την Παρί.

Εύχομαι η κλήρωση στον ημιτελικό να βγάλει Μπάγερν-Ατλέτικο γιατί προσωπικά θα ήθελα να δω την Ατλέτικο που έσβησε επιθετικά την Μπάρτσα σε 2 αγώνες να καταφέρνει το ίδιο και με την γερμανική Μπάρτσα, ενώ θέλω ξανά τελικό Ρεάλ-Ατλέτικο.

Τέλος, στο Εuropa θα ήθελα στους ημιτελικούς Σαχτάρ-Σεβίλλη και Λίβερπουλ-Βιγιαρεάλ. Και σε ότι αφορά την κατάκτηση θέλω Λίβερπουλ, αλλά βλέπω Σαχτάρ. Μην με ρωτάς γιατί βλέπω Σαχτάρ. Πολέμαρχος είμαι αφού…

Να περνάτε καλά και να προσέχετε,
Keep Good!

 

Σχόλια