Λέγανε πως για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα έφταιγε ο δικομματισμός που επικρατούσε τόσα χρόνια στη χώρα μας. Δυστυχώς, όπως είδαμε πλέον, δεν έφταιγε ο δικομματισμός αλλά ο ωχαδερφισμός και η γενικότερη νοοτροπία του νεοέλληνα για όλα τα κοινωνικά θέματα όπως και το πιο πρόσφατο με το λιμάνι του Πειραιά.

Εδώ και αρκετές ημέρες έχουμε βάλει τους μετανάστες μέσα σε σκηνές στο λιμάνι του Πειραιά. Αλήθεια γιατί το κάναμε αυτό ενώ τόσους μήνες που έφταναν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά γεμάτα μετανάστες αυτοί πήγαιναν κατευθείαν προς την Αθήνα και προς άλλες πόλεις της Ελλάδας ως πρώτη στάση; Και γιατί τα ΜΜΕ παίζουν συνεχώς τη συγκεκριμένη είδηση για την άσχημη κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά και τις συμπλοκές των μεταναστών;

Η απάντηση είναι απλή αλλά για ακόμα μία φορά κανείς πέρα από τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία είχαν ίδιο όφελος δεν έκανε τίποτα. Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα πριν από μερικές ώρες έκλεισε η συμφωνία του ΤΑΙΠΕΔ με την COSCO, για τον ΟΛΠ, (κοινώς πουλήθηκε το λιμάνι του Πειραιά στην COSCO) από τα ίδια άτομα που έκαναν πορείες διαμαρτυρίας ώστε η προηγούμενη κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτήν τη συμφωνία.

«Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις αποκρατικοποιήσεις και τις επενδύσεις. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν, τόσο πιο γρήγορα θα φύγουμε από την κρίση».

Σταύρος Θεοδωράκης

Βέβαια για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που όπως φαίνεται αναθεώρησε τα όσα έλεγε προεκλογικά αλλά και άλλα κόμματα που συμφωνούσαν εξαρχής με αυτή την τακτική. Το μόνο καλό πάντως για τους ‘’πιστούς‘’ είναι πως ο Δάντης στο έργο του ‘’Θεία Κωμωδία‘’ έχει προβλέψει ειδική θέση για όλους αυτούς στην Antenora*.  Για εμάς τους υπόλοιπους πάλι τα κινέζικα είναι πάντα μία πολύ καλή λύση!

  • 9ος κύκλος: Εδώ τιμωρούνται οι προδότες, εγκλωβισμένοι –μέχρι το πρόσωπο– σε μία παγωμένη λίμνη χωρισμένοι σε 4 περιοχές ανάλογα με την προδοσία. Οι προδότες της πατρίδας (Αντηνόρα)…

 

Σχόλια