Ένα juice bar είναι η καλύτερη επιλογή, για να δροσιστείς με υγιεινο τρόπο μέσα στη ζέστη της πόλης!

Τώρα που ο καιρός άνοιξε για τα καλά, μπορούμε και δικαιολογημένα να αρχίσουμε να γκρινιάζουμε για την ανυπόφορη ζέστη, τον ήλιο και τα λοιπά δεινά της καλοκαιρίας. Αλλά επειδή ακόμα οι παραλίες είναι μακριά και δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε βουτώντας στα καταπληκτικά νερά των ελληνικών θαλασσών, πρέπει κάτι να βρούμε για να δροσιστούμε…  

Εμείς βρήκαμε την κατάλληλη λύση για να σβήσεις την δίψα και την… γκρίνια! Στην πόλη ξετρυπώνουν συνεχώς μικρά μέρη στα οποία μπορείς να βρεις τη δροσιά σε ένα ποτήρι: στη μορφή ενός χυμού, μιας λεμονάδας ή ενός smoothie… Η Αθήνα πλέον είναι γεμάτη από juice bars στα οποία θα ανακαλύψεις τον λόγο που δεν είναι και τόσο άσχημη τελικά η ζέστη… Κάποιες προτάσεις μπορείς να βρεις παρακάτω.

juice bar bazaki

Το Βαζάκι: η είσοδος (από την ιστοσελίδα του καταστήματος)

#1 Το Βαζάκι

Δύο παιδικές φίλες άρχισαν το 2013 να πειραματίζονται με τα φρούτα, τα λαχανικά και τις υπερ-τροφές και ανακάλυψαν τις φοβερές επιδράσεις τους στη διατροφή, την υγεία και την καθημερινότητά τους. Από το Σεπτέμβριο του 2014 αυτό αποφάσισαν να το επικοινωνήσουν και στον κόσμο, μέσα από τους χυμούς τους και τον υπέροχο χώρο που δημιούργησαν στο Χαλάνδρι, στον οποίο πέρα από τα… μικρά βαζάκια θα βρεις και έναν από τους πιο ήρεμους κήπους της περιοχής.

Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι

 

#2 Pure Juice Bar

Δύο φίλοι, γένους αρσενικού αυτή τη φορά, γύρισαν στην Αθήνα έπειτα από δύο χρόνια διαμονής στο εξωτερικό για να ξεκινήσουν κάτι δικό τους, κάτι ξεχωριστό. Το αποτέλεσμα της ιδέας τους ακούει στο όνομα Pure Juice Bar και θα το συναντήσεις στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι. Τα παιδιά, μέσα στο juice lab τους, παράγουν λαχταριστά ωμοφαγικά snacks, χυμούς και smoothies που συνδυάζουν τα φρέσκα φρούτα με superfoods.

Σίνα 21, Κολωνάκι

juice bar le petit village

Δροσιστική Λεμονάδα στο Le Petit Village (από τη σελίδα του καταστήματος στο Facebook)

#3 Le Petit Village

Στον μικρό αυτό χώρο, όπου κυριαρχεί το λευκό και η ρομαντική διάθεση, ο Δημήτρης είναι πάντα εκεί για να σου φτιάξει την σπεσιαλιτέ του: λεμονάδα! Κι αν νομίζεις ότι μια λεμονάδα είναι απλά στυμμένο λεμόνι και πάγος, στο Le Petit Village θα αλλάξεις γνώμη, μιας και θα βρεις φοβερούς συνδυασμούς ανάμεσα στο λεμόνι, το καρότο, τη λεβάντα, την καρύδα, την φράουλα, το πεπόνι και άλλα φρούτα και μυρωδικά! Έξτρα πειρασμός το χειροποίητο cheesecake, με φρέσκια κρέμα και μαρμελάδα.

Φωκίωνος 2, Σύνταγμα

 

#4 Fresh Juice Bar

Με μια βόλτα στο Μοναστηράκι μπορείς να φτάσεις στο Fresh Juice Bar, το οποίο θα σε δροσίζει μόνο με την τροπική του ατμόσφαιρα, που θυμίζει παραλία! Πέρα από την ατμόσφαιρα όμως, μπορείς να απολαύσεις γευστικούς και οικονομικούς χυμούς από φρέσκα φρούτα και δροσιστικές φρουτοσαλάτες που φτιάχνονται μπροστά σου αμέσως!

Περικλέους 24, Μοναστηράκι

juice bar froots

Προετοιμασία στο Froots (από τη σελίδα του καταστήματος στο Facebook, photo by Jiries Samaras)

#5 Froots Juice Bar

Fruits + Roots = Froots! Αρκετά κρυμμένο, αλλά ακριβώς δίπλα στο μετρό της Ακρόπολης βρίσκεται το Froots, ένα μικρό μαγαζί στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας. Φτάνοντας στην είσοδο, δεν μπορείς να φανταστείς από πριν τον μυστικό του κήπο, που κρύβεται στην πίσω μεριά του μαγαζιού. Είτε κάτσεις εκεί, είτε προτιμήσεις να πάρεις κάτι για το δρόμο, θα βρεις ενδιαφέρουσες επιλογές χυμών και smoothies σε έναν έξυπνο κατάλογο που σε πληροφορεί για τις ιδιότητες του κάθε συστατικού!

Αθανασίου Διάκου 6 & Πορίνου, Ακρόπολη

Σχόλια