Μια ταινία, μία χώρα και 4 πρωταγωνιστές με τα longboard τους. Μην τη χάσεις!

Ήθελες ποτέ να ανακαλύψεις τη Νορβηγία;

Πριν κλείσεις εισιτήρια αεροπλάνου, πρέπει να δεις αυτή τη ταινία μικρού μήκους.

Κάθε πλάνο της ταινίας μικρού μήκους, σκηνοθετημένη από τον Maceo Fros, με τίτλο Ishtar X Tussilago, αποπνέει Νορβηγία. Ανάμεσα σε όμορφα τοπία, οι longboarders του Maceo (Ishtar Bäcklundk, Caroline Boström, Kim Hansson, Sammy ή Hasselberg Hasselberg Sander) κάνουν το επικό ταξίδι να φαίνεται πανεύκολο.

Παρά την έντονη γοητεία της ταινίας, η θεραπεία του θέματος σημαίνει ότι η ταινία δεν είναι υπερβολικά στυλιζαρισμένη. Αντί αυτού, μοιάζει σαν ένα πρωτότυπο τρόπο να ζήσεις τη Νορβηγία. Όλα αυτά συνοδεύονται με το soundtrack του σουηδικού συγκροτήματος  Tussilago και το τραγούδι τους “Waltz”.

Ο Maceo Frost, που μένει στη Στοκχόλμη, περνά το χρόνο του σκηνοθετώντας ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Προέρχεται από μια οικογένεια καλλιτεχνών, skaters, χορευτές και μουσικούς, που αναδεικνύει τις διαφορετικές στρώσεις της καλλιτεχνικής κουλτούρας και του ρυθμού στη δουλειά του.

Η ταινία ρίχνει μια ματιά στο βαθύ συναίσθημα του να πιστεύεις στον εαυτό σου και να ζεις τα μεγαλύτερα όνειρά σου.

Στην ταινία, ο Maceo ανακαλύπτει τη μαγεία που συμβαίνει όταν ακολουθείς τα όνειρά σου: «Κάνω ταινίες γιατί θέλω να εμπνεύσω τους άλλους να γίνουν λίγο περισσότερο αφελείς, να κλείνουν τα μάτια τους απέναντι σε καθετί που τίθεται στο δρόμο τους ως εμπόδιο και να τολμούν να επενδύουν στο όραμά τους. Στο τέλος, έκανα την ταινία για τον εαυτό μου, ώστε ποτέ να μη σταματήσω να τολμώ να ζω τη ζωή».

Η παγκόσμια ταξιδιώτης Ishtar Bäcklund από την ηλικία των 19, έχει ζήσει νομαδική ζωή ταξιδεύοντας τον κόσμο με το longboard της. Έχε βρει τον τρόπο να εκφράζει την περιέργειά της απέναντι στη ζωή μέσω του skate και της τέχνης.

«Πρέπει να κάνεις αυτό στο οποίο πιστεύεις. Απλά ακολούθησε το συναίσθημα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ψέμα», λέει η Ishtar.

Το βίντεο μας θυμίζει παρόμοια project όπως την ταινία The Secret Life of Walter Mitty, όπου ο Ben Stiller κάνει longboard στην Ισλανδία…

ή ένα βίντεο από το Desillusion Magazine που είχαν σκηνοθετήσει οι David Berthaud και Olivier Descoutey.

Πηγή

Σχόλια