Σ ΄αρέσει ο κινηματογράφος και φτιάχνεις ταινίες μικρού μήκους; Ορίστε το φεστιβάλ που περίμενες για να αναδείξεις την δουλειά σου: 1ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Δήμου Περιστερίου.

Η Τέχνη είναι και θα είναι πάντα ένας τρόπος έκφρασης. Μέσα από αυτήν ο άνθρωπος ανακαλύπτει διάφορες πτυχές του εαυτού του.

Ο Δήμος Περιστερίου, επτά χρόνια μετά την ίδρυση και επιτυχή λειτουργία του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, που θα λάβει χώρα την περίοδο 19 – 22 Μαΐου 2016.

Έτσι, ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος του νομού Αττικής αντιτάσσεται στην οικονομική κρίση προάγοντας την Τέχνη και μάλιστα την 7η τέχνη. Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους σε κάθε κινηματογραφιστή ή/και λάτρη της Έβδομης Τέχνης.

Πληροφορίες για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη διάδοση της τέχνης του κινηματογράφου και στη στήριξη της ταινίας μικρού μήκους προσφέροντας τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφραστούν μέσα από το κυρίαρχο σύγχρονο μέσο επικοινωνίας, την εικόνα. Φιλοδοξεί, παράλληλα, να ενθαρρύνει τους δημιουργούς, αναδεικνύοντας το έργο τους.

Τα βραβεία του Φεστιβάλ θα είναι τα εξής:

  • 1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (Χρυσό Περιστέρι)
  • 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (Αργυρό Περιστέρι)
  • Βραβείο Ντοκιμαντέρ και Βραβείο Animation
  • Βραβείο Κοινού

Τα βραβεία απονέμει η Κριτική Επιτροπή με γνώμονα την αισθητική ή/και τεχνική αρτιότητα των ταινιών. Η Κριτική Επιτροπή δύναται να απονείμει Τιμητικές Διακρίσεις και Επαίνους για επιμέρους καλλιτεχνικές αρετές (σεναρίου, ανδρικής ή/και γυναικείας ερμηνείας, φωτογραφίας, σχεδιασμού ήχου/ηχοληψίας, πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης, μοντάζ, σκηνικών, κοστουμιών, μακιγιάζ και ειδικών εφέ).

Επίσης, να αναφέρουμε ότι εκτός από το Διαγωνιστικό και το Ενημερωτικό Τμήμα, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις που στόχο έχουν να προαγάγουν την κινηματογραφική παιδεία, τον διάλογο και τη συνεργασία (θεματικά αφιερώματα, διαλέξεις, στρογγυλή τράπεζα κ.ά.).

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου και της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης (Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.) που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του Δήμου.

Δηλώστε συμμετοχή τώρα εδώ: http://www.peristerifilmfest.gr/

 

Σχόλια