Tι μπορούν να κάνουν μια γυναίκα,
μερικά χρώματα και το Photoshop;
Τη street art των Mikael B. και Thomas Fryd!

Εκρήξεις χρωμάτων και απελευθερωμένη σεξουαλικότητα. Αυτά ορίζουν τη street art των Mikael B. και Thomas Fryd στο project με τίτλο «Emerging Alchemy» στην Project Gallery της Santa Monica.

O Fryd, γνωστός φωτογράφος μόδας και κινηματογραφιστής, και ο Mikael B., καλλιτέχνης του δρόμου, ομοίως γνωστός ως KETS, είναι και οι δύο Δανοί και ζουν και εργάζονται στο Λος Άντζελες. Έχουν συνεργαστεί για να φέρουν τη σειρά του Fryd Homorphology (γυναικεία σώματα σε διάφορες θέσεις επεξεργασμένα στο photoshop) σε ένα νέο επίπεδο, καλύπτοντας τις ασπρόμαυρες εικόνες με φωτεινή ψηφιακή και φυσική μπογιά, σε αφηρημένες και νεφελώδεις μορφές.

Η μεταμόρφωση αποδίδεται με εικόνες ευκίνητων, απαλών σωμάτων διάστικτων με χρώμα ζωγραφικής. Κάθε φωτεινή κυκλική κίνηση των χρωμάτων ενισχύει την ενεργητική στάση κάθε γυναικείας φιγούρας που λειτουργούν σαν χειραγωγημένα αντικείμενα. Δύο από τις 15 εικόνες που δημιουργήθηκαν στην έκθεση, εκφράστηκαν και σε μορφή γλυπτού, επεξεργασμένα από ένα τοπικό στούντιο παιχνιδοποιίας και κατασκευών. Τα γλυπτά ζωγράφισε ο  Mikael B.

CEYTivBUkAARTF5

red_okt-04

Ο τύπος της «αλχημείας» που χρησιμοποιήθηκε εδώ, σβήνει τη συγκεκριμένη ταυτότητα του αντικειμένου του, αντί να αξιοποιεί το σώμα για να εκπροσωπήσει την αγνή γυναικεία μορφή.

Το PAAFUU δείχνει μόνο ένα απλωμένο χέρι και ένα ριζωμένο πόδι.

paafuu

Το ZOUL αντικαθιστά το κεφάλι και το πρόσωπο με ένα πέπλο από ψηφιακή μπογιά.

larger

Κάποιες δείχνουν αναλυτικά και πιο σεξουαλικά το σώμα, όπως το SWOO, στο οποίο η εικόνα είναι κομμένη σε ένα μακρύ οριζόντιο πλάνο, επεξεργασμένο με κολάζ ένα πολυμελές, χωρίς χαρακτηριστικά πλάσμα με πόδια και οπίσθια, εξετασμένο εκ νέου στα έργα MIIST και QUATER.

quater

Quater

miist

Miist

Άλλα φαίνονται πιο συμπαθητικά σε συναισθηματικό επίπεδο, όπως το NEOON, αφού σε αυτό βασικά το σώμα μένει άθικτο (εκτός από την αλλαγή των ποδιών με τα χέρια), όσο το υποκείμενο απομακρύνεται δραματικά από την κάμερα. Αντλώντας από την κοινή τους Δανική ευαισθησία στο σχεδιασμό, οι καλλιτέχνες δημιουργούν δουλειές εκτοξεύοντας χρώματα και κίνηση και συγκεντρώνοντας μια ομάδα που αποτελεσματικά αντικατοπτρίζει τους κόσμους καθενός από τους συντελεστές σε ένα μέσο, με το οποίο κανένας από τους δυο τους δεν έχει ασχοληθεί ποτέ.

Thomas-Fryd-Mikael-B-emerging-alchemy-ASTER-65x45

Neoon

droom_grande tall igloo resize

Πηγή

Σχόλια