Είσαι νέος και ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για τον κόσμο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας; Το Mindspace σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις τα σεμινάρια που οργανώνει και να μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι γύρω από τις Startups.

Σκοπός του Mindspace , ως συλλόγου φοιτητών και νέων αποφοίτων, είναι η υποστήριξη ιδεών που αναπτύσσονται στο χώρο του Πανεπιστημίου, ώστε να υλοποιηθούν και να αξιοποιηθούν από την κοινωνία. Το εγχείρημα αυτό αποδεικνύεται δύσκολο αν αναλογιστούμε την αποθαρρυντική αντιμετώπιση απέναντι στην επιχειρηματικότητα, όπως συμβαίνει στη χώρα μας. Γι’ αυτό το λόγο, το Mindspace προβάλλει την επιχειρηματικότητα ως επιλογή στους φοιτητές υποστηρίζοντας τις ιδέες και τις ομάδες τους.

Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και τα σεμινάρια How To Start A Startup, που ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο στο ΕΜΠ με μεγάλη ανταπόκριση από τη φοιτητική κοινότητα, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθούν, εκτός από το ΕΜΠ, για πρώτη φορά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα σεμινάρια θα διενεργούνται μία φορά την εβδομάδα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2016, με διάρκεια 1,5 με 2 ώρες το καθένα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε workshops, να παρακολουθήσουν βιντεοδιαλέξεις από το Stanford University και ομιλίες ατόμων με ενεργό δράση στο χώρο των startups. Οι γνώσεις που μπορούν να αποκομίσουν όσοι παρακολουθήσουν τα σεμινάρια αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, αφού σχετίζονται με την ανάπτυξη μιας startup, τον ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσει ο ενδιαφερόμενος startuper, την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των χρηστών και την εύρεση κεφαλαίων. Ακόμα, οι συμμετέχοντες μπορούν να συζητήσουν με τους προσκεκλημένους ομιλητές, να θέσουν τα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους, αναπτύσσοντας έτσι το κοινωνικό τους δίκτυο, αφού έρχονται άμεσα σε επαφή με role models.

Η είσοδος στα σεμινάρια είναι ελεύθερη και η συμμετοχή δωρεάν. Με το πέρας των σεμιναρίων θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς στην ιστοσελίδα του Mindspace (mindspace.gr) ή να ενημερωθείς από τα events που υπάρχουν στο Facebook για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (HTSAS|AUEB), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (HTSAS|NTUA) και το Πανεπιστήμιο Πατρών (HTSAS|UPatras).

omada.mindspace

Η ομάδα του Mindspace

Σχόλια