Πρωτότυπες και εύκολες ιδέες για χειροποίητες αποκριάτικες στολές

Έφτασε εκείνο το βράδυ που είσαι καλεσμένος σε αποκριάτικο πάρτυ και πραγματικά δεν έχεις ιδέα τι να ντυθείς; Έφτασε εκείνο το καρναβάλι στο οποίο τυχαία βρέθηκες; Όπως και να έχει, θέλεις να κάνεις μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Κι όμως, δεν χρειάζεται να γυρίσεις όλα τα αποκριάτικα μαγαζιά, δεν χρειάζεται καν να αγοράσεις στολή. Οι αρθρογράφοι του Frapress σου προτείνουν εύκολες και οικονομικές λύσεις για αυτοσχέδιες στολές με πράγματα που έχεις ήδη σπίτι σου! Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη και πολλή πολλή φαντασία! Ιδού οι προτάσεις μας:

Zombie

DCtD4Τρεις ερωτήσεις, υποψήφιε νεκροζώντανε! Πού σε βρήκαν τα ζόμπι; Καταστρέφεις τα αντίστοιχα ρούχα (π.χ. Πιτζάμες). Πού σε δάγκωσαν; Με ένα πινέλο και μπογιές σε χρώμα μαυρομπορντωμπλαβί φτιάχνεις πληγές. Πόσο ζόμπι είσαι; Αναλόγως προσθέτεις πληγές και βρωμίζεσαι. Όχι, μην κυλιστείς στον κήπο. Λίγος ελληνικός καφές και νεράκι αρκούν!

Φλώρα Ηλία

Μάγισσα

Μια ενδιαφέρουσα στολή είναι η μάγισσα. Κλασική στολή αλλά πιο ωραία όταν δεν την αγοράζεις αλλά την φτιάχνεις. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Απλά ντύσου στα μαύρα, είτε με μακρυά φούστα είτε με μακρύ φόρεμα. Προσθέτεις κοσμήματα, μαύρα νύχια, και σκούρο μακιγιάζ που κάνει τη διαφορά. Μπορείς να φορέσεις καπέλο αγορασμένο αν και εγώ θα πρότεινα απλά να κάνεις τα μαλλιά σου ατημέλητα, φουντωμένα ώστε να φαίνεσαι λιγάκι πιο τρομακτική. Ένα κλαδάκι από κάποιο δέντρο της γειτονιάς μπορεί να γίνει το ραβδί σου.

Μαριάννα Παπαδάκου

Μίμος

Mime+costume+|+And+We+PlayΑπλή και ευφάνταστη λύση για τις απόκριες είναι ο Μίμος. Φόρα λευκά-μαύρα ρούχα και καπέλο. Βάψε το πρόσωπο σου λευκό, κάνοντας σχέδια γύρω από τα μάτια και βάψε μαύρα τα χείλη. Για περισσότερη λεπτομέρεια φόρα τιράντες, μια γραβάτα ή παπιγιόν και κράτα ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Ελένη Καραβέλατζη

Μίμος ριγέ μπλούζα, μαύρο παντελόνι, μπερές και βαφή για το πρόσωπο.

Μαρία Κερίδου

Φίλαθλος

gipedo_tha_fotizetai_apo_ta_vimata_ton_paikton_1Λοιπόν, φιλαράκι, απόκριες λέει και για να ξέρεις πιο τεμπελχανάς τύπος από τον Πολέμαρχο δεν υπάρχει. Παίρνεις την φανέλα της αγαπημένης σου ομάδας, κασκόλ που το τυλίγεις πάνω στο κεφάλι σου like Rambo, παίρνεις και το πλαστικό ροπαλάκι των αποκριών (αν δεν έχεις ροπαλάκι αποκριών ως ενθύμιο από προηγούμενες απόκριες τράβα αυτοκτόνα) και είσαι έτοιμος… Τα σπας στην κυριολεξία!

Πολέμαρχος

Καουμπόι

McNabb-on-high-selling-gelding-2015Μια άλλη ακόμη πιο απλή στολή, αυτή του καουμπόι, εξίσου unisex. Ένα τζιν παντελόνι ή τζιν φούστα, ένα καρό πουκάμισο, προαιρετικά ένα καφέ ή τζιν γιλέκο, χοντρή ζώνη, ένα κόκκινο μαντήλι για το λαιμό, ένα καπέλο, μπότες, ένα πιστόλι και ταταααν.

Μαριάννα Παπαδάκου

50’s/Δυναμική Γυναίκα

50’s/Δυναμική Γυναίκα μπλε/τζιν πουκάμισο, κόκκινο μαντήλι, βάψιμο 50’s

Μαρία Κερίδου

Ηarley Quinn

bruce-timm-harley-quinn_0Σε κάθε καρναβάλι, σίγουρα θα συναντήσεις δεκάδες μοναχικούς και αδίστακτους Joker, ελάχιστες όμως Harley Quinn. Η Harley Quinn ήταν η γοητευτική ερωμένη και συνεργάτης του Joker, και η συγκεκριμένη μεταμφίεση είναι μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα για τα κορίτσια! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρούχα από την καθημερινή σας γκαρνταρόμπα, όπως ένα κολάν, μπότες και μπλουζάκι, αρκεί να σας βρίσκονται αρκετά κόκκινα και μαύρα, τα κύρια χρώματα , δηλαδή , της στολής της σέξι ηρωίδας. Μια εύκολη πατέντα ακόμη που μπορείτε να κάνετε για ένα ακόμη πιο πετυχημένο αποτέλεσμα είναι να ενώσετε τον στηθόδεσμό σας με ένα μαύρο κορσέ ή αντίστροφα όπως στην φωτογραφία!

Μαρία Τσιμάρα

Sherlock Holmes

sherlockΤο μόνο που χρειάζεσαι για να μεταμορφωθείς σε Sherlock για τις Απόκριες είναι μια μακριά καπαρντίνα, μια τραγιάσκα και ένα μεγεθυντικό φακό. Πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εξασκήσεις το αγγλικό φλέγμα και να κάνεις μαντεψιές για τους συνκαρναβαλιστές περαστικούς…

Φλώρα Ηλία

Cereal Killer

8b953a0ef6f3855b1ed11bbc329af05c

Αν ψάχνεις ακόμα τι να ντυθείς, ορίστε μια ευφάνταστη, εύκολη και οικονομική ιδέα! Πάρε τα άδεια κουτιά από corn flakes που έχεις, τρύπησε τα, κάρφωσε μαχαίρια (πλαστικά καλύτερα να είσαι και άνετα όταν χορεύεις βρε αδερφέ, όχι τίποτε άλλο), ρίξε και κάποιες πιτσιλιές από κόκκινη μπογιά και είσαι έτοιμος! Cereal Killer, λοιπόν! Να το και το λογοπαίγνιο.

Δήμητρα Τσώλη

Waldo

Waldo ριγέ μπλούζα, σκουφί, τζιν, στρογγυλά γυαλιά.

Μαρία Κερίδου

Πειρατής

JsΜία απλή unisex στολή είναι ο πειρατής. Θα χρειαστείς: ένα άσπρο πουκάμισο, ένα τζιν, μαύρες μπότες, μία ζώνη ή ένα κόκκινο μαντήλι για τη μέση ή ως μπαντάνα. Τη διαφορά θα κάνει το μακιγιάζ, τα κοσμήματα, τα όπλα ή και το σκουλαρίκι νεκροκεφαλή που θα βρεις σε καταστήματα με εποχιακά είδη! Και φυσικά, το καπέλο!

Κατερίνα Χλιάρα

 Adams Family

Adams Family μαύρο… πολύ μαύρο.

Μαρία Κερίδου

Τσιγγάνα

esmeralda_by_misty_eyesΜια εξαιρετική στολή για τον γυναικείο πληθυσμό και ταυτόχρονα πολύ απλή να τη φτιάξεις, είναι αυτή της τσιγγάνας. Μια πολύχρωμη μακρυά φούστα (πιθανότατα από την γκαρνταρόμπα της μαμάς ή ακόμη και της γιαγιάς), ένα μαντήλι για τη μέση, ένα λευκό κατά προτίμηση μπλουζάκι του γούστου σας και ένα λουλούδι ή μια κορδέλα για τα μαλλιά. Η στολή συμπληρώνεται από το μακιγιάζ, πολλά πολλά κοσμήματα, μεγάλους κρίκους και ένα ντέφι.

Μαριάννα Παπαδάκου

Grease

Grease δερμάτινα και λίγη δουλειά με τα μαλλιά.

Μαρία Κερίδου

Μαφιόζος

Μαφιόζος μπορεί να είναι μια αυτοδημιούργητη στολή τόσο για άντρες όσο και για γυνάικες. Ένα παντελόνι ή μια φούστα αντίστοιχα, ένα λευκό πουκάμισο, ένα προαιρετικό γιλεκάκι μαύρο και μια γραβάτα ή ένα παπιγιόν για τους άντρες, μια καπαρντίνα, ένα καπέλο, μαύρα γυαλιά, ένα πιστόλι και έτοιμη η στολή.

Μαριάννα Παπαδάκου

Και κάπου εδώ τα άχρηστα και ξεχασμένα πράγματα που έχουμε σπίτι μας αποκτούν αξία και χρησιμότητα για DIY πρωτότυπες ιδέες. Θα κλέψετε τις εντυπώσεις με την μοναδικότητα σας! Να περάσετε τέλεια! Καλό αποκριάτικο ξεφάντωμα!

Σχόλια