Τα παλιά βιβλία του Harry Potter, τώρα πια κοστίζουν μια περιουσία ! 

Play Music

Εάν φυσικά είναι μια πρώιμη έκδοση ή υπογεγραμμένα. Και αν δεν είχες χύσει καφέ πάνω τους ή τα είχες λαδώσει με τα δάχτυλά σου καθώς τα διάβαζες σαν τρελός την ώρα που έτρωγες.

Πολλοί από εμάς έχουμε σίγουρα έστω ένα βιβλίο του Harry Potter, ή έχουμε κάποιο κουτί σε κάποιο πατάρι που έχει πράγματα από τα μεγαλύτερα αδέλφια μας και εκεί μέσα υπάρχει κάτι σε Harry Potter.

Μην καθυστερείς καθόλου γιατί τώρα ακριβώς είναι η στιγμή που πρέπει να δεις αν έχεις κάποιο αντίτυπο του Harry Potter, γιατί κάποιες εκδόσεις του πωλούνται για τρελά λεφτά !

Στο επερχόμενο νέο βιβλίο της ‘J.K. Rowling: A Bibliography 1997 -2013‘, ο Philip W Errington έκατσε και έφτιαξε μια λίστα που τεκμηριώνει πόσο ακριβώς κοστίζουν οι πρώτες εκδόσεις των βιβλίων του Harry Potter.

Harry Potter

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα πληροφορία για την εποχή μας θα έλεγα. 

Για να μη σας κουράζω αυτή είναι η σύντομη εκδοχή του concept, ” Όσο πιο παλιό το βιβλίο, τόσο πιο πολύ θα κοστίζει! ” Harry Potter

Ας τα δούμε και λίγο πιο αναλυτικά και με κάποια νούμερα. 

Ο Harry Potter και η Φιλοσοφική Λίθος, εάν πρόκειται για ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο και έχει εκδοθεί από την εκδοτική Bloomsbury και στο εξώφυλλο απεικονίζει τον Harry Potter να στέκεται δίπλα από ένα τρένο, τότε θα σας συμβούλευα να ξεκινήσετε άμεσα την λίστα με τα πράγματα που πάντα θέλατε να αγοράσετε και δεν είχατε λεφτά. Το site AbeBooks, ένα site για αγορές βιβλίων, λέει πως μπορείτε να κερδίσετε περίπου 55.000 $ για αυτή τη συγκλονιστικά σπάνια έκδοση. Και ακόμα περισσότερο ανεβαίνει το ποσό εάν η έκδοση πιστώνεται στη ‘Joanne Rowling’ αντί στην J.K.

Ο Harry Potter και η Κάμαρα με τα Μυστικά, η softback έκδοση αυτή την φορά μπορεί να σας προσφέρει το ποσό των 9.000 $.

Ο Harry Potter και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν, δεν είναι τόσο πολύτιμο όσο τα άλλα. Κάποιες εκδόσεις αυτού του τίτλου πιάνουν τα 700$.

Ξέρω πως έχετε γλυκαθεί τώρα και ψάχνετε στα βιβλία σας να δείτε τι έχετε. Μην ξεχνάτε όμως, μόνο οι πρώτες εκδόσεις και/ή αν είναι υπογεγραμμένες από τη J.K Rowling. Τότε θα έχετε καθαρό κέρδος για να τα πουλήσετε.

Τέλος, Ο Harry Potter και το Κύπελο της Φωτιάς/ Το Τάγμα του ΦοίνικαΗμίαιμος Πρίγκιψ/ Οι Κλήροι του Θανάτου, δυστυχώς επειδή όταν κυκλοφόρησαν, το φαινόμενο Harry Potter είχε γίνει πάρα πολύ δημοφιλής, αυτοί οι τίτλοι εκδόθηκαν μαζικά και χωρίς ιδιαιτερότητες, δεν κοστίσουν τόσα πολλά. Ένα υπογεγραμμένο θα σου δώσει πάντως κάπου στα 200$.

Harry Potter

Σχόλια