wUzDVIZuFzM

Η Bonnie και ο Clyde, το πασίγνωστο ζευγάρι κακοποιών, που μεσουρανούσε κατά την δεκαετία του ’30 ληστεύοντας τράπεζες στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, ζωντανεύει και πάλι στο θεατρικό σανίδι, στο Θέατρο Βαφείο – ”Λάκης Καραλής”.

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία των Bonnie & Clyde , το έργο προσπαθεί- εμπλέκοντας έντεχνα και στοιχεία μυθοπλασίας- να αναβιώσει επι σκηνής τη ζωή του διασημότερου διδύμου κακαποιών της αμερικανικής ιστορίας.

Η Οδύσσεια Μπούγα ως Bonnie Parker.

Η Οδύσσεια Μπουγά ως Bonnie Parker.

Επικυρηγμένοι ως δημόσιος κίνδυνος απο τις αστυνομικές αρχές, που τους καταδιώκουν νεκρούς ή ζωντανούς, η Bonnie Parker και ο Clyde Βarrow βρίσκουν το τελευταίο τους καταφύγιο πριν το επικείμενο δραματικό τους τέλος. Κυνηγημένοι απο τους πάντες και τα πάντα, προσπαθούν να ανασυνθέσουν το παρελθόν τους, να εκθέσουν ενώπιον του κοινού την πραγματική τους ταυτότητα -αποβάλλοντας όλους τους αστικούς μύθους και τις υπερβολές των εφημερίδων- να ξεθάψουν τα όνειρα που αναγκάστηκαν με το πέρασμα των χρόνων να λησμονήσουν. Να ονειρευτούν μαζί ένα μέλλον που διαγράφεται αβέβαιο μπροστά τους, να ζήσουν φυσιολογικά, να παθιαστούν, να καβγαδίσουν για στερνή φορά· ενώ τα δεσμά του θανάτου τους σφίγγουν ολοένα και περισσότερο.

Clyde Βarrow, o Γιώργος Αδαμαντιάδης.

Clyde Βarrow, o Γιώργος Αδαμαντιάδης.


Η ασταμάτητη κίνηση των ηθοποιών μέσα στο χώρο, οι άλλοτε προσεγμένες και άλλοτε φαινομενικά σπαμωδικές κινήσεις τους, τα διαλεκτικά μέρη που διαδέχονται τους μονολόγους και τανάπαλιν, καθώς επίσης και η εναλλαγή της έντασης στον τόνο της φωνής τους, συμβάλλουν στην κλιμάκωση της δράσης και στην γρήγορη εναλλαγή των συναισθήματων, μεταφέροντας στο κοινό όλη την αγωνιώδη ”τρέλα” που περιβάλλει τους 2 ήρωες. Προς αυτή την κατεύθυνση, κινούνται τόσο οι διακυμάνσεις του φωτισμού, όσο και η μελωδία του σαξοφώνου -που ντύνει μουσικά το έργο. Παράλληλα προς την μουσική και τα φώτα, το λιτό σκηνικό ολοκληρώνει επιτυχημένα την προσπάθεια δημιουργίας ενός ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, με την αγωνία να κυριαρχεί σε κάθε σκηνή.

Ιδιαίτερο τόνο στην παράσταση προσδίδει και η άμεση, σε κάποιο βαθμό, εμπλοκή του κοινού στη δράση. Ως όμηροι των Bonnie & Clyde, οι οποίοι κατα περιόδους τους απευθύνουν τον λόγο, οι θεατές ζουν με περισσότερη ένταση την κάθε σκηνή, καθώς αποτελούν εν δυνάμει τμήμα τους. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο στην παράσταση είναι οτι παρά την αυξανόμενη ένταση, υπάρχουν αρκετές σκηνές που προσφέρουν χαλάρωση. Το χιούμορ εναλλάσσεται αριστοτεχνικά με το δράμα, προσδίδοντας μια ευχάριστη νότα στο έργο.

 H Θεοδοσία Σαββάκη.

H Θεοδοσία Σαββάκη.

Γιατί να δεις το Bonnie & Clyde ; Πρώτον, επειδή αν και δραματική παράσταση δεν στερείται καθόλου το χιούμορ. Κατα δεύτερον, είναι ένα δυνατό έργο, το οποίο προκαλεί εξίσου έντονα συναισθήματα και σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Για το τέλος άφησα το σαξόφωνο. Ήταν ομολογουμένως μια ευχάριστη έκπληξη να ακούς την μελωδία του σε όλη-σχεδόν- την διάρκεια της παράστασης.

Συντελεστές

Ερμηνεύουν οι : Οδύσσεια Μπουγά, Γιώργος Αδαμαντιάδης,  Θεοδοσία Σαββάκη
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Παπακώστας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δωροθέα Δημητρίου
Φωτισμοί: Κώστας Παπαθεοδώρου
Σκηνικά-κουστούμια: Μάριος Ράμμος
Μουσική- σχεδιασμός ήχου: Μάριος Τσάγκαρης
Επιμέλεια παράστασης: Δημήτρης Λογοθέτης
Δημόσιες σχέσεις: Θεοδόσης Σκαρβέλης
Σκίτσο αφίσας: Σάββας Κοντός
Επιμέλεια αφίσας: Ζέττα Τουλή

Πληροφορίες για την παράσταση.

Σχόλια