Δε θα πιστέψετε τι έκαναν αυτοί οι 8 φίλοι για να μείνουν μαζί όταν συνταξιοδοτηθούν!

Τέσσερα ζευγάρια, που έχουν παραμείνει κολλητοί φίλοι για 20 χρόνια, επιθύμησαν έναν καλύτερο τρόπο για να ζουν κοντά μεταξύ τους και με το περιβάλλον. Οπότε μάζεψαν χρήματα και αποφάσισαν να φτιάξουν μόνοι τους μια μικρή πόλη!

Οι εγκαταστάσεις τους, που ονομάζονται ‘Llano Exit Strategy’, παρέχουν τέσσερις μικρές καμπίνες απέναντι από τον ποταμό Llano έξω από το Austin, Texas.

Οι μικρές καμπίνες, καθεμία από τις οποίες κοστίζει 40.000 δολάρια, σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Matt Garcia ώστε να διατηρηθούν όσο περισσότερο γίνεται. Παρέχουν κεκλιμένες σκεπές με βαρέλια νερού που μπορούν να συγκρατήσουν μέχρι και σχεδόν 18.930 λίτρα βρόχινο νερό, κατοπτρικούς τοίχους για να περιορίζουν τη ζέστη του καλοκαιριού και ειδικά μονωμένα παράθυρα. Το εσωτερικό τους έχει χτιστεί με κόντρα πλακέ, που μειώνει το κόστος και δίνει μια ζεστή και ευρύχωρη αίσθηση στα σπίτια.

«Είναι ένα τελείωμα υψηλού σχεδιασμού και δεν κοστίζει πολλά χρήματα», δήλωσε ο αρχιτέκτονας Matt Garcia.

Η ομάδα των φίλων περνά μεγάλο μέρος του χρόνου της εκεί, όσο πιο συχνά μπορεί, ενώ όλοι σχεδιάζουν να περάσουν την εποχή της σύνταξής τους στο Llano Exit Strategy.

Κάθε καμπίνα στο  Llano Exit Strategy μετρά 400 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει ένα queen-sized κρεβάτι, έναν καναπέ, ένα μπάνιο κι ένα παγκάκι.

«Είναι ένα μαγικό μέρος, αλλά είναι ξηρό. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε όσο περισσότερο νερό γίνεται για τα δέντρα και το χορτάρι», είπε ένας από τους κατοίκους, Fred Zipp.

Οι αυλακωτές μεταλλικές προσόψεις αντανακλούν το ηλιακό φως, βοηθώντας στη διατήρηση μιας χαμηλής θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Είναι σαν ταινία της Disney εδώ. Έχουμε λαγούς, αγριόγατες, ταράνδους και όλα τα είδη πουλιών. Όσο πιο πολύ χρόνο περνάμε εδώ, ανακαλύπτουμε και ακόμα περισσότερα», δήλωσε μία από τους κατοίκους, Jodi Zipp.

Πηγή

Σχόλια