Αυτό το Σαββατοκύριακο διαλέξαμε για εσένα (για άλλη μία φορά) τα καλύτερα cocktail bars!

Λίγο έμεινε ακόμα για να τελειώσει η εξεταστική και ο Ιανουάριος και πρέπει να το γιορτάσουμε… ή έστω να ξεδώσουμε μετά από τόση δουλειά και κούραση. Γι’ αυτό σας προτείνουμε 5 cocktail bar που θα λατρέψεις!

1. Το Salto Mortale στην Πεύκη

cocktail bar

Την αρχή έκανε το freestyle Salto Mortale στην Πεύκη. Μέσα στις καινοτομίες του είναι σίγουρα οι συχνές αλλαγές στο ντεκόρ, ενώ στην ίδια λογική της ανανέωσης, κινείται και ο κατάλογος. Σ’ αυτόν που βλέπουμε τώρα, ο Θανάσης Μακρής «τα σπάει» χτυπώντας το Jameson με ποικιλία από φρέσκα berries και λικέρ. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις το Cheesecake, ένα μιξ με βάση τη μαστίχα και παρτενέρ το λιμοντσέλο και το μασκαρπόνε.

Πού: Πίνδου 7, Πεύκη

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Salto Mortale

2. Το Φάλτσο στο Μαρούσι

cocktail bar

Στο Μαρούσι, ο πεζόδρομος γύρω από τον Σταθμό πλέον κρύβει φιλόξενες και ποιοτικές προτάσεις για όλα τα γούστα. Στο ρετουσαρισμένο Φάλτσο, τσεκάρουμε την ενημερωμένη κάβα, με τη μεγάλη ποικιλία σε τζιν και κολλάμε με τον fresh κατάλογο, που επιμελείται ο expert Παναγιώτης Καναβέτας. Οι κριτικές το λένε: «Απλά τέλειο!»

Πού: Ηλία Διάμεση 5-7 (κάθετος Ερμού), Μαρούσι

To Faltso στο Facebook

3. To BookΑli στο Χολαργό

cocktail bar

Αλλάζουμε γειτονιά και σκηνικό, κάνοντας μερικές στάσεις στον Χολαργό, μια πιάτσα που δημιουργήθηκε σχεδόν από το μηδέν. To BookΑli φέρει τη σφραγίδα του one and only Σπύρου Κερκύρα και σερβίρει κοκτέιλ που αποτελούν από μόνα τους λόγο για να πας και να ξαναπάς. Ένας όμορφος χώρος, πολύ φωτισμένος, καλές τιμές, ζεστή ατμόσφαιρα και το καλύτερο: η σπιτική σαγκριά!

Πού: Μεσογείων 236, Χολαργός

To BookAli έχει Facebook!

4. Το Garage στην Ηλιούπολη

cocktail bar

Μιλώντας για ιδιαίτερες καταστάσεις, αξίζει να αναφέρουμε το Garage. Πάντα ανοιχτό, είναι ό,τι πρέπει για μεγάλα groups, αλλά και για παιδιά. Δέχεται κρατήσεις και σε εξυπηρετεί πάντα με το καλύτερο προσωπικό!

Πού: Ηρώων Πολυτεχνείου 3, Ηλιούπολη

Δείτε τη σελίδα του στο Facebook

5. Το Tailor Made στη Νέα Σμύρνη

cocktail bar

Ένα διαδραστικό meeting point με ξεχωριστή διακόσμηση από ντεπόζιτα και αξεσουάρ μηχανών που «το έχει» πολύ στα κλασικά κοκτέιλ και στα γευστικά τσιμπολογήματα. Μεταφερόμαστε στη Νέα Σμύρνη όπου πριν από λίγο καιρό άνοιξε το Tailor Μade, αδερφάκι του γνωστού καφέ-μπαρ της Αγίας Ειρήνης, με μεγάλα ατού τον ταλαντούχο Τεό Σπυρόπουλο, τη σπάνια συλλογή σε spirits και τα άψογα κοκτέιλ. Μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε το Negroni, ένα twist στο θρυλικό κοκτέιλ που κλέβει τις εντυπώσεις. Το μυστικό της γευστικής επιτυχίας του έχει σίγουρα να κάνει με τη συμμετοχή του Pedro Himenez στα συστατικά.

Πού: 25ης Μαρτίου 11, Νέα Σμύρνη

H σελίδα του Tailor Made στο Facebook

Πηγή

Σχόλια