Πολλοί άνθρωποι δεν είναι τυχεροί και γεννιούνται με κάθε είδους αναπηρίες. Το ίδιο και τα ζώα. Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα του Alex Cearns για τα ζωάκια με αναπηρία μας δείχνει ότι η φυσική ομορφιά μετράει περισσότερο.

Από σκύλους με τρία πόδια, μέχρι γάτες που γεννήθηκαν χωρίς μάτια, η Perfect Imperfection γιορτάζει τη φυσική ομορφιά των ζώων που έχουν ξεπεράσει τις κακουχίες και έχουν προσαρμοστεί  στα φυσικά τους προβλήματα, με ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για τα ζωάκια με αναπηρία.

Φωτογραφημένα με φροντίδα και ευαισθησία από έναν γνωστό Αυστραλό φωτογράφο ζώων, τον Alex Cearns του Houndstooth Studio, κάθε εικόνα ξεχωρίζει με την ομορφιά κάθε ζώου, κάνοντας το φυσικό τους πρόβλημα μια σχεδόν διακριτική μεταγενέστερη προσθήκη.

Ο Cearns λέει: «Ένας από τους πιο ένθερμους στόχους μου ως φωτογράφος ζώων είναι να συλλαμβάνω τις αξιαγάπητες λεπτομέρειες που κάνουν κάθε πλάσμα πολύτιμο και μοναδικό. Αγαπώ κάθε ζώο που έχω την ευκαιρία να φωτογραφίζω, αλλά όσα θεωρούνται «διαφορετικά» έχουν μια ειδική θέση στην καρδιά μου. Αυτά είναι τα πλάσματα που έχουν χάσει ένα πόδι, που έχουν γεννηθεί χωρίς μάτια ή διατηρούν ακόμα τα σημάδια από προηγούμενη κακοποίηση. Τα περισσότερα ζώα που περνούν από αυτές τις «δοκιμασίες», δε ζουν με αυτές. Προσαρμόζονται στο σώμα τους χωρίς παράπονο και επιβιώνουν με αποφασιστικότητα. Επιμένουν, πάντα, θέλοντας να συμμετέχουν και να εμπλέκονται σε όλα όσο μπορούν και όσο τους επιτρέπει το σώμα τους».

Αυτή η σειρά φωτογραφιών είναι αφιερωμένη στη Savannah και στο Rowdy. Και οι δύο έζησαν με αξιοπρέπεια και χαρά.

Πηγή

Σχόλια