Επιμέλεια: Χ. Ρούκος και Πολέμαρχος

 

Ο Θεός μπορεί να δημιούργησε τα κτήνη, ο άνθρωπος όμως δημιούργησε την κτηνωδία.

-Βίκτωρ Ουγκώ

 

Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της παράστασης ”Ισιδώρα Ντάνκαν – Η ζωή μου” η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/1 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Άλφα! Ένα έργο που μας παρουσιάζει την ζωή, της κατά πολλούς μητέρας του σύγχρονου χορού -Αντζελας Ισιδώρας Ντάνκαν – η οποία υπήρξε γνωστή και ως ”ξυπόλητη χορεύτρια”.

Η παράσταση είναι βασισμένη στην πολυτάραχη ζωή της Ισιδώρας, στους έρωτες που την επηρέασαν στην τέχνη της, στο σπαραγμό της για τα αδικοχαμένα παιδιά της που δεν πρόλαβε ν’ απολαύσει και στην αγάπη της για το χορό, που έμελλε να την κάνει γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο και ν’ αφήσει το όνομα της αθάνατο στην πορεία του χρόνου.

Η κ. Ιωάννα Δελάκου πραγματοποιεί μια εξαιρετική ερμηνεία, που καθ΄όλη την διάρκεια της παράστασης ο θεατής δε μπορεί παρά να μείνει με το στόμα ανοιχτό. Οι χορευτικές της ικανότητες είναι θαυμαστικές. Η σκηνή του Θεάτρου Άλφα της ανήκει δικαιωματικά καθώς για 70 ολόκληρα λεπτά παίζει μόνη της και καταφέρνει να μεταφέρει τον θεατή σ’ ένα παράλληλο σύμπαν.

Της αξίζουν σίγουρα πολλά συγχαρητήρια καθώς ερμνηνευτικά και μόνο έχει δουλέψει πάνω στο έργο πάρα πολύ και επρόκειτο για μια πραγματικά δύσκολη παράσταση, που απαιτεί πολύ έντονες εκφράσεις, άπειρες κινήσεις σώματος και πολύ χορό! Και όλα αυτά μέσα σε 70 λεπτά και από 1 μόλις ηθοποιό.

Ο χώρος του Θεάτρου Άλφα είναι μαγευτικός και απόλυτα ταιριαστός με την εποχή που πραγματέυεται στην παράσταση, ενώ το πιάνο και το φλάουτο προσδίδουν στην ατμόσφαιρα μια παραμυθένια χροιά! Σίγουρα πρόκειται για ένα έργο που αξίζει να το παρακολουθήσεις και για την θεματολογία του αλλά και θεατρικά! Παίρνεις μια ιδέα μέσα από την απόδοση της πρωταγωνίστριας του τι σημαίνει ηθοποιός θεάτρου!

 

Ο χορός είναι η κίνηση του σύμπαντος συγκεντρωμένη σε ένα άτομο.

– Ισιδώρα Ντάνκαν

 

 

Συντελεστές Παράστασης:

Κείμενο – σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης

Χορογραφίες: Τάνια Μιλτένοβα

Σκηνικά – κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Θεολόγη

Αφίσα: Math Studio

Ερμηνεία: Ιωάννα Δελάκου

Στο πιάνο: Ο μουσικοσυνθέτης, Γιούρι Στούπελ

Στο φλάουτο: Ηλέκτρα Θεολόγη.

 

Πληροφορίες Παράστασης:

Θέατρο Άλφα: Πατησίων 37 και Στουρνάρη – Αθήνα,

Τηλέφωνο: 215 5221444,

Τηλέφωνο Ταμείου – Κρατήσεις: 210 5238742.

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, φοιτητικό – 65+: 8 ευρώ, άνεργοι: 5 ευρώ, ειδικές τιμές για σχολές χορού, τιμή γκρουπ: 8 ευρώ.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.thealpha.gr

Email: theatroalpha@gmail.com

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχόλια