Φτιάξε το δικό σου DIY βάζο

Αν ψάχνεις τρόπους για να κάνεις μικρές γωνιές του σπιτιού σου λίιιιγο πιο ενδιαφέρουσες, αυτό το DIY (Do It Yourself) άρθρο είναι ο,τι πρέπει! Αυτό, λοιπόν, είναι ένα βάζο για το γραφείο, το μπουντουάρ, το σαλόνι ή τη κουζίνα σου. Μπορείς να το φτιάξεις εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!!! Επίσης, μπορείς να γράψεις πάνω οοοο,τι θες και να είναι μοναδικό!

Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι τα εξής:

• ένα βαζάκι, είτε από μέλι, είτε από μαρμελάδα κλπ
• ένα πιστόλι σιλικόνης (μπορείς να βρεις ένα πολύ φθηνό στα Tiger, το οποίο κοστίζει 6,οο€)
• ένα σπρέυ σε όποιο χρώμα επιθυμείς (μπορείς να βρεις ένα σε κατάστημα με μπογιές, μέχρι και σε καταστήματα με χαρτικά και κοστίζει γύρω στα 3,οο€)
• φύλλο εφημερίδας
(σημείωση: τόσο το πιστόλι, όσο και το σπρέυ, μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν σε πολλές κατασκευές σου στο μέλλον, οπότε το βάζο που θα φτιάξουμε, ουσιαστικά στοιχίζει πολύ λιγότερο από 10,οο€)

Για να φτιάξεις, λοιπόν, το βάζο σου, μπορείς να ακολουθήσεις τα εξής βήματα:

1. Καθάρισε καλά το βάζο, από τυχόν χαρτάκια, ετικέτες, κόλλες κλπ.

DIY βάζο

Σιγουρέψου ότι έχει καθαρίσει καλά και η επιφάνεια του είναι λεία και στεγνή πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα

2. Σύνδεσε το πιστόλι σιλικόνης.  

DIY βάζο

Πριν ξεκινήσεις, χρειάζεται να βάλεις το πιστόλι σιλικόνης στη μπρίζα και να περιμένεις μερικά λεπτά μέχρι να ζεσταθεί. Βεβαιώσου πως έχεις δημιουργήσει μια επιφάνεια εργασίας που δεν σε πειράζει να λερώσεις. Θα σου πρότεινα γι’ αυτό να χρησιμοποιήσεις ένα φύλλο εφημερίδας. Βάλε το στικ σιλικόνης στο πιστόλι και περίμενε μέχρι να ζεσταθεί.

DIY βάζο

3. Ξεκίνα να γράφεις!

DIY βάζο

Βέβαια, αυτό το βήμα εμπεριέχει και κάποια μικρότερα. Αρχικά, βρες τι θα ήθελες να γράψεις πάνω στο βάζο σου. Έπειτα, υπολόγισε περίπου το μέγεθος των γραμμάτων ώστε να χωράνε όλα στην επιφάνεια που έχεις διαλέξει να καλύψεις. Και τέλος, ξεκίνα να πατάς το πιστόλι για να γράψεις ένα-ένα τα γράμματα με τη σιλικόνη.

4. Άφησε το να στεγνώσει.

DIY βάζο

Είναι πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσεις να βάφεις με το σπρέυ, να είσαι σίγουρος πως η σιλικόνη έχει στεγνώσει πλήρως. Αυτό θα πάρει το πολύ 10 λεπτά και θα το καταλάβεις όταν τα γράμματα έχουν αρχίσει να γίνονται κάπως γκρι.

5. Βάψε με το σπρέυ της αρεσκείας σου!

DIY βάζο

Ήρθε η μεγάλη ώρα! Αφού έχει στεγνώσει η σιλικόνη, βγάλε ένα φύλλο εφημερίδας σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο και αφού γυρίσεις ανάποδα το βάζο, ξεκίνα να ψεκάζεις προς όλες τις κατευθύνσεις, γύρω στα 15-30 εκατοστά μακριά από το βάζο μέχρι να καλύψεις όλη την επιφάνεια του. Αφού το αφήσεις περίπου ένα μισάωρο, επανέλαβε με ακόμα μια στρώση.

DIY βάζο

Έτοιμο!!!!!

DIY βάζο

DIY βάζο

Προσοχή!!! Αν είσαι κάτω των 18, βεβαιώσου πως οι γονείς σου είναι σύμφωνοι με την παραπάνω κατασκευή.

Σχόλια