Πάει πέρασε και αυτό…

Μια χρονιά που όλα έδειχναν πως θα ήτανε Ολυμπιακή (του Ολυμπιακού δηλ), με ξέφρενες πορείες μέχρι τους ”8” τουλάχιστον (με δεδομένη την αντικειμενικά αξιόλογη και πολλά υποσχόμενη παρουσία των Πειραιωτών στον Α’ γύρο του ομίλου και την κ@λοφαρδία που τους έδερνε στις λεπτομέρειες των αγώνων με την Dinamo και την Arsenal εκτός) για τους ερυθρόλευκους!

Και μπορεί η μισή Ελλάδα να τα έχει βάψει μαύρα μετά τη χθεσινή τριάρα (η οποία σημειωτέον ήταν η 2η εντός στα 3 ματσάκια στο Καραϊσκάκη), όμως η άλλη μισή δικαιωματικά πρέπει να ξεχύθηκε στην Ομόνοια!

Βλέπεις το διπλό στο Λονδίνο δεν ξεχνιέται εύκολα…

Αναρωτιέμαι αν ο φετινός Ολυμπιακός ήταν τόσο καλός όσο έδειχνε η εικόνα του 1ου γύρου στον όμιλο!

Δυο διπλά σε Κροατία και Λονδίνο και μια εντός έδρας ήττα με 0-3 από το μεγαθήριο της Bayern. Και όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν ήταν!

Αξιοπρεπής ναι. Καλός ΟΧΙ!

Το απέδειξε η εντός έδρας εμφάνιση του με τη μέτρια Dinamo Zagreb, όταν σε μια κακή βραδιά, επικράτησε εν τέλει δύσκολα των Κροατών 2-1 με ανατροπή!

Απο εκεί και πέρα στα εναπομείναντα 2 παιχνίδια με την Bayern εκτός και την Arsenal εντός…

ΗΘΕΛΕ  ”ΜΗΔΕΝ” ΒΑΘΜΟΥΣ
ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 2 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΤΩΝ (0-1 και 1-2 με τους Άγγλους)

Ολυμπιακός-Άρσεναλ

Και τι κατάφερε; 

  • Ηττα με 4-0 από την Bayern στο Allianz Arena (με τους Γερμανούς να παίζουν με 10 παίχτες από το 46′ και να τους βάζουν κι άλλο γκολ)
  • και ήττα με 0-3 από την Arsenal των 565 τραυματισμών…

Παρόλες τις 3αρες και τις 4αρες που έφαγε, λοιπόν, φέτος ο πρωταθλητής Ελλάδος, θα ήθελα να τονίσω για ακόμη μια φορά, πως η ομάδα του Σίλβα έχασε την πρόκριση χθες καθαρά στις λεπτομέρειες (κάποιοι το λέμε κ@λοφαρδία), με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα την έπαιρνε και η ίδια!

Γιατί το διπλό στο Ζάγκρεμπ προήλθε από πολύ μέτρια εμφάνιση και ένα γκολ του Ιντέγε, που από την θέση που το πέτυχε, 500 φορές να τον βάλεις να το ξανακάνει δεν το ξαναβάζει. Και να θυμίσω στο καπάκι δοκάρι οι Κροάτες… ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΥΠΕΡ.

Το διπλό στην Arsenal με την διακύμανση και τα χρονικά σημεία στο οποία επιτεύχθηκαν τα γκολ, δεν τα γράφει σενάριο ούτε ο Σπίλμπερκ. Μέχρι και γκολ από κόρνερ ”βάλαμε”… ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΥΠΕΡ

Ο Άσσος στο Καραϊσκάκη με την Dinamo, ήρθε απρόσμενα κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, με την χρυσή αλλαγή του Πάρντο που ακούμπησε μέσα σε 10΄ την μπάλα 2 φορές και πέτυχε ισάριθμα τέρματα, σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός βάση απόδοσης -στην καλύτερη- δικαιούταν την ισοπαλία ή έστω ήττα με ένα γκολ διαφορά… ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΥΠΕΡ

Στην Γερμανία από καθαρές λεπτομέρειες επίσης δεν έφαγε 20 γκολ (ας όψεται η αποβολή του Badstuber)… ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΥΠΕΡ

Ολυμπιακός-Άρσεναλ

Και τελικά όπως προανέφερα και πιο πάνω έχασε την πρόκριση στις λεπτομέρειες…

  • Η Αρσεναλ δεν ήτανε καλύτερη από τον Ολυμπιακό εχθές…
  • Η Αρσεναλ έπαιζε και με 10 παίκτες όλο το ματς… Αυτός ο Γουόλκοτ χειρότερος και από τον Ρούνεϊ της Γιουνάϊτεντ.
  • Η Αρσεναλ δεν είχε προπονητή εχθές… ο Βενγκέρ έδειχνε πως αυτό το απόλυτο τίποτα και το απόλυτο περπάτημα που παρουσίζαν οι ποδοσφαιριστές του στα πρώτα 25 λεπτά, να μην μπορεί να το αλλάξει. Και για να πούμε την αλήθεια δεν το άλλαξε κιόλας…
  • Στο 0-1 κακή κεφαλιά του Ζιρού, που τα τερτίπια της μπάλας την πήραν και την έβαλαν μόνα τους γκολ.
  • Στο 0-2 αντί να σουτάρει ο Κάμπελ, περιμένει (περικυκλωμένος από 7 άτομα) πότε θα φιλοτιμηθεί ο Ζιρού να κάνει κίνηση να του δώσει την μπάλα. Φήμες μάλιστα λένε πως την ασσιστ που του έβγαλε την χειροκροτάει ο Ινιέστα από χθες το βράδυ πίνοντας μπύρες σε μια PUB του Λεβερκούζεν.
  • Στο 0-2 ο Ιντέγε βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, αλλά κάνει ένα κοντρόλ στυλ φλιπεράκι και πέφτει (και μιλάμε τώρα για τον παίχτη που έβαλε γκολ από την ευθεία του άουτ στο Ζάγκρεμπ).
  • Στο 0-2 ο Κασάμι τραβάει από πολύ καλή θέση μια σουτάρα, η οποία πήγε στην αγκαλιά του Τσέχ. Αν η μπάλα πήγαινε ελαφρώς προς την απέναντι γωνία, σίγουρα θα σπαρταρούσε στα δίχτυα.
  • Και στην επόμενη φάση γίνεται πέναλτι από τον Ελχαμνταουί ο οποίος δεν είχε καμία πρόθεση να υποπέσει σε αυτό. Έχει γυρίσει ο κακόμοιρος την πλάτη πέφτοντας στο έδαφος και ενώ με το σώμα του φαίνεται να καλύπτει τα χέρια του, παρόλα αυτά κατάφερε και την βρήκε…

Όπως καταλαβαίνουμε, λοιπόν, η προδιαγραφόμενη ”ευρωπορεία” του Ολυμπιακού είχε θεμέλια πάνω σε ψεύτικες βάσεις, όπως ακριβώς και ο αποκλεισμός του, ο οποίος προήλθε στηριζόμενος σε ψεύτικες βάσεις επίσης (η Αρσεναλ δεν ήταν καλύτερη στον Πειραιά)…

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε πάντως είναι οι αριθμοί.

Αριθμοί οι οποίοι βρίσκουν την Arsenal:

1) στην 2η θέση του ομίλου με 9 βαθμούς (όπως και ο Ολυμπιακός)
2) με τέρματα 12-10 ( ο Ολυμπιακός έχει 6-13)
3) με εντός έδρας νίκη επί του μεγαθήριου Bayern -ύποπτη σαφέστατα- ( ο Ολυμπιακός σβηστά και περπατητά έφαγε 3 εντός και 4 εκτός).
4) και χαλαρή επικράτηση 3-0 στο καζάνι του Πειραιά, ενάντια στον διεκδικητή της 2ης θέσης ( ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη έφαγε 2 περπατητές 3αρες).

Όπως είπε κάποτε και ο Γερμανός φιλόσοφος Φρειδερίκος Ένγκελς…

”Ένα γραμμάριο πράξης ισοδυναμεί με έναν τόνο θεωρίας.”

Θεωρητικά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός παραλίγο να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσου λου. Πρακτικά έφαγε δύο 3αρες εντός και μια 4αρα εκτός…

Τα ξαναλέμε τον Φλεβάρη! 

Σχόλια